Indholdsadministratorers ansvar og adgang til funktioner

Disse funktioner er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTube Studio CMS.

Hvad sker der, hvis du overtræder YouTubes politikker?

Indholdsadministratorer, der ikke overholder YouTubes politikker, kan modtage officielle advarsler, hvis YouTube afgør, at deres fejlagtige brug af CMS er forsømmelig, bevidst eller skadelig. Derudover kan YouTube fjerne alt hostet eller leveret indhold, som overtræder YouTubes vilkår eller politikker. Officielle advarsler kan påvirke din virksomheds kvalificering til visse YouTube-programmer og CMS-funktioner, så det er vigtigt, at du har tilstrækkelig intern kontrol til at forhindre uautoriseret adgang til dine systemer og sikre, at du overholder alle YouTubes politikker, retningslinjer og krav.

Du mister adgang til CMS-funktioner

Ud over de officielle advarsler kan partnere, der bruger CMS-funktioner fejlagtigt, miste adgangen til disse funktioner eller andre relaterede funktioner. Dette er normalt midlertidigt og varer typisk i en fastsat periode. Vi kan også midlertidigt begrænse din adgang til CMS-funktioner for at forhindre, at økosystemet for indholdsstyring udsættes for overhængende fare. Hvor lang tid, en partner skal vente på igen at få adgang til en funktion, afhænger af en række faktorer, f.eks. overtrædelsens alvor, årsagen til, at overtrædelsen skete, påvirkningen af en partners forretning og partnerens overtrædelseshistorik. I nogle tilfælde kan vi vurdere, at det er passende at miste visse funktioner permanent. Din partneradministrator har oplysninger om de specifikke detaljer og det videre forløb. Hvis du ikke har en partneradministrator, kan du kontakte Youtuber-supportteamet for at få flere oplysninger.

Dit ansvar som indholdsadministrator

YouTubes indholdsstyringssystem (CMS) er en effektiv pakke med værktøjer, der kan skade YouTubes økosystem, hvis de bruges forkert. Indholdsadministratorer er ansvarlige for at sikre, at alt hostet og indsendt indhold (kanaler, videoer, numre med albumcovere, metadata for aktiver, Content ID-referencer osv.) følger alle YouTubes politikker og retningslinjer, herunder vores servicevilkår, retningslinjer for fællesskabet, krav til indtægtsgenerering og CMS-politikker.

Gentagne og grove overtrædelser

Vi tager disse politikker meget alvorligt. Partnere, der groft eller gentagne gange overtræder vores politikker for indholdsadministratorer, får strengere straffe. Disse straffe kan omfatte at miste adgang til yderligere CMS-funktioner, at miste adgang til specifikke funktioner i længere perioder eller fuldstændigt at miste adgang til CMS og opsigelse af alle kontrakter med YouTube.

I nogle tilfælde kan vi give en "sidste advarsel" om at overholde vores politikker. Indholdsadministratorer, der modtager en officiel sidste advarsel, mister adgang til de fleste af deres CMS-funktioner, indtil de kan godkendes ved en misbrugsundersøgelse på et tidspunkt inden for det følgende år. Ved en yderligere overtrædelse af vores politikker for indholdsadministratorer inden for det følgende år, eller hvis vedkommende ikke anmoder om og består en misbrugsundersøgelse, er der risiko for, at indholdsadministratorens kontrakt bliver opsagt.

Ejerskab af flere CMS'er

Bemærk, at hvis du ejer en kontrollerende aktiepost i flere CMS'er på YouTube, kan overtrædelser begået i én CMS resultere i sanktioner til alle CMS'er, du har ejerskab af.

Generelle CMS-politikker

Disse politikker gælder for alle partnere med adgang til YouTube CMS.

Politik vedrørende kanalansvar

Indholdsadministratorer er selv ansvarlige for at sikre, at alle tilknyttede kanaler følger YouTubes indholdspolitikker og retningslinjer. Denne politik gælder både indhold, der er uploadet på ejede og drevne kanaler og på tilknyttede kanaler.

Politikrelaterede krav

• Indholdsadministratorer skal have færre end 30 overtrædelser (f.eks. ophævelser, suspenderinger eller deaktiveringer af indtægtsgenerering) i løbet af en periode på 90 dage. Denne politik gælder både kanaler på dine tilknyttede og ikke-tilknyttede konti.
  • Indholdsadministratorer skal have færre end 10 overtrædelser på deres ikke-tilknyttede konti i løbet af en periode på 90 dage.

Overtrædelse af politikker

Hvis du overskrider denne grænse, tæller det som en overtrædelse af denne politik. Den første overtrædelse inden for en periode på 90 dage medfører en suspendering på 1 måned. I løbet af en suspendering kan du ikke oprette eller knytte nye kanaler til din CMS.

Den anden overtrædelse inden for en periode på 90 dage medfører en suspendering på 2 måneder. Den tredje og sidste overtrædelse medfører sanktioner, som kan omfatte langvarig suspendering eller ophævelse af dine kontrakter med YouTube.

Du kan gøre følgende for at overholde politikken

Politik vedrørende kanaladgang
Indholdsadministratorer forventes at have relationer til youtuberkanaler, før de føjer disse kanaler til deres netværk. Indholdsadministratorer, der f.eks. inkluderer youtubere via spam eller uærlige metoder, eller som misbruger deres rettigheder til at tilknytte kanaler, kan miste adgang til CMS-funktioner.

Politikrelaterede krav:

• 90 % af indholdsadministratorers månedlige invitationer om kanaltilknytning skal accepteres.
  • Hvis under 90 % af indholdsadministratorers månedlige invitationer accepteres, kan kanalinvitationer begrænses i 1 måned for hele deres kontogruppe for indholdsejere.

Du kan gøre følgende for at overholde politikken:

• Send dine invitationer tidligt på måneden. Dette giver dine youtubere tid nok til at acceptere invitationen.
  • Send kun invitationer til kanaler, du kender, og som du rent faktisk har en forretningsrelation til.
  • Tag kontakt til youtuberne, og mind dem om at acceptere deres invitationer, hvis det bliver nødvendigt.
Politik vedrørende omgåelse af systemer
Vi har tillid til, at indholdsadministratorer administrerer rettigheder og indhold på vegne af deres indholdsejere, løser problemer i deres netværk, og at de bruger YouTube CMS på ansvarlig vis. Denne tillid gælder også de funktioner, der er indbygget i YouTube CMS. Indholdsadministratorer, der misbruger disse funktioner for at omgå YouTubes etablerede systemer eller processer, bryder tilliden og skader hele YouTubes økosystem.

Politikrelaterede krav:

• Indholdsadministratorer må ikke involvere sig i nogen praksis, der forsøger at omgå eller forstyrre YouTubes systemer, processer eller politikker.
  • Overtrædelse af denne politik kan betragtes som groft misbrug og kan medføre lukning af hele din kontogruppe for indholdsejere.

Mulige eksempler på overtrædelser af denne politik:

• Anvendelse af CMS til uretmæssigt at tjene penge på indhold, der ikke er kvalificeret til indtægtsgenerering på YouTube. Dette omfatter indhold, der overtræder vores retningslinjer for fællesskabet og brandsikkerhed, samt indhold, der er forbudt i henhold til gældende love og regler.
  • Manuel tilføjelse af dit ejerskab til Content ID-aktiver, som du ikke har en legitim intellektuel ejendomsretlig interesse i, selv midlertidigt.
  • Anvendelse af manuelle Content ID-krav til at omgå processen til løsning af tvister om ophavsret.
  • Tilføjelse af kanaler til din CMS, som ikke er godkendte af YouTube, hvor en sådan forudgående tilladelse er påkrævet.
  • Brug af eller fordel af udnyttelse eller deltagelse i teknikker, der har til formål at øge din indtjening på YouTube ved hjælp af ugyldige eller svigagtige midler.

CMS-politik vedrørende strafklip for at krænke ophavsretten
Når en kanal får et strafklip for at krænke ophavsretten, pålægges den straffe på kanalniveau. På deres administrerede kanaler bør partnere undgå at akkumulere strafklip for at krænke ophavsretten. Ellers pålægges deres indholdsadministrator straffe ud over eksisterende politikker for strafklip til kanaler. Partnerstrafklip begrænser adgangen til funktioner. Dette påvirker både indholdsejeren og tilknyttede indholdsejere.

Politikrelaterede krav:

Hvis en partner får 10 strafklip for krænkelse af ophavsretten sammenlagt for alle administrerede kanaler i løbet af en 90-dages periode, gøres partneren til genstand for yderligere gennemgang, hvis udfald kan medføre, at partneren ikke længere kan tilknytte kanaler og uploade videoer, og at partneraftalen opsiges. Efter 90 dage udløber strafklip for krænkelse af ophavsretten og fjernes fra kanalens og indholdsejerens samlede antal. YouTube forbeholder sig også retten til at evaluere og adressere misbrug til enhver tid efter eget skøn.

Du kan gøre følgende for at overholde politikken:

• Udvis forsigtighed, når du vælger nye kanaler, du vil administrere. Undlad at tilføje kanaler, der kan risikere at skade dit samlede antal strafklip.
  • De fleste partnere klarer sig bedst, når de holder antallet af kanaler på en ejet og drevet indholdsejer under 120.
  • Oplys de kanaler, du administrerer, om ophavsret, og sørg for, at de overholder YouTubes politikker.
  • Sørg for, at du opretholder ordentlig intern kontrol, i takt med at du øger antallet af kanaler, som du administrerer.
Hvis du mener, at et af de tilknyttede strafklip for at krænke ophavsretten er ugyldigt, kan du få flere oplysninger om at gøre indsigelse eller anmode om tilbagetrækning af krav.
Du kan få flere oplysninger om strafklip for at krænke ophavsretten i Hjælp.
Politik vedrørende ansvarlig adgang og anskaffelse
I et forsøg på at holde vores økosystem trygt og sundt kan YouTube vælge at begrænse, suspendere eller lukke CMS-konti, som menes at være kompromitteret af parter, som ikke drages til ansvar, eller som er forbudte.
  • Indholdsadministratorer er ansvarlige for hver handling, som foretages ved hjælp af deres CMS-konto.
    • Sørg for, at du har tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger, som overvåger dine ansattes adgang og overholdelse af vores politikker. Virksomheder er ansvarlige for handlinger, som foretages af deres individuelle ansatte.
    • Denne politik gælder også for tredjepartsvirksomheder, som er engageret til at administrere en CMS-konto.
  • Det er strengt forbudt at give ikke-tilknyttede eller forbudte tredjeparter adgang til din CMS-konto mod kompensation eller anden vinding.
    • Du må ikke udleje, lease eller sælge adgang til din CMS-konto.
    • Hvis du har indgået et partnerskab med en tredjepart om at administrere CMS-kontoen på dine vegne, skal denne organisation have en direkte partneraftale med os.
    • Giv ikke organisationer (eller tilknyttede enkeltpersoner) adgang til din CMS-konto, hvis de har en historik med misbrug.
    • Hvis YouTube mener, at en ikke-tilknyttet eller forbudt tredjepart har fået adgang til din CMS-konto, kan YouTube skride til handling. For eksempel kan YouTube muligvis trække en enkeltpersons adgang tilbage eller ophæve samtlige tilknyttede kontrakter.
Som indholdsadministrator skal du underrette YouTube, hvis du opkøbes af en anden virksomhed. Hvis du opkøber en virksomhed med CMS-adgang, skal du også give YouTube besked. Det skal ske inden for 30 dage efter opkøbet.
Politik vedrørende musikpartner-hosting
Indhold, der ikke er musik, skal være tilstrækkeligt relateret til eksisterende musikaktiver på kontoen.
  • Interviews med kunstnere kan f.eks. anses for at være tilstrækkeligt relateret.
  • Musikpartnere med indhold, der ikke er musik, bør diskutere mulige løsninger med deres partneradministrator for at undgå at miste adgang til funktioner. Det kan bl.a. være muligheden for at forbinde kanaler.

Politikker vedrørende Content ID

Disse politikker gælder for partnere med adgang til systemet til Content ID-matchning. Du kan få flere oplysninger om kvalificering til Content ID i Hjælp.

Politik vedrørende kvalificeret indhold til Content ID
Systemet til Content ID-matchning er et effektivt værktøj til at håndtere dine rettigheder på YouTube. Indholdet skal opfylde visse krav, før det kan bruges som reference, pga. systemets kompleksitet og følsomme karakter. Det er dit ansvar at leve op til disse krav og sikre dig, at din reference kun gør krav på videoer, som indeholder din intellektuelle ejendom.

Politikrelaterede krav

• I de områder, hvor du gør krav på ejerskab, skal du have eksklusive rettigheder til materialet i referencefilen.
    • Eksempler på indhold, som ikke er kvalificeret til brug som reference:
      • Indhold, der af tredjepart er givet i ikke-eksklusiv licens, f.eks. regionale udsendelser af en stor sportsbegivenhed.
      • Indhold, der er offentliggjort i henhold til Creative Commons eller lignende gratis/åbne licenser.
      • Optagelser, indspilninger eller kompositioner, der er offentligt eje.
      • Klip fra andre kilder, der er brugt i henhold til principperne om fair use.
      • Indhold, der er solgt, eller som er licenseret i stort omfang med henblik på integration i andre værker, bl.a. produktionsmusik.

Dette krav gælder for både lyd- og billedkomponenter i din reference. Hvis din audiovisuelle reference f.eks. indeholder lyd fra tredjeparter, som ikke er licenseret, skal dette indhold fjernes før levering.

• Alle referencefiler skal adskille sig tilstrækkeligt fra andet indhold for at muliggøre korrekt matchning.
    • Eksempler på indhold, som ikke er kvalificeret til brug som reference:
      • Karaokeoptagelser, nyindspilninger og lydoptagelser, der har til hensigt at efterligne musik.
      • Lydeffekter, grundlæggende lydspor eller loops.
      • Lydoptagelser af indhold, som er offentligt eje eller fra tredjepart, og som ligner andre lydoptagelser af dette indhold, f.eks. klassisk musik eller visse remix.
  • Alle referencefiler skal være særskilte for hver enkelt intellektuelle ejendom.
    • Eksempler på indhold, som ikke er kvalificeret til brug som reference:
      • Samlinger af sange eller videoindhold i kort form.
      • Mashups eller sammenhængende dj-mix.
      • Toplister eller lydoptagelser af hele album.
  • Alle referencefiler, som bruges til at tjene penge på indhold, skal overholde YouTubes indholdspolitikker.

Særlige begrænsninger på spilindhold

• Kun spiludgivere kan levere referencer med optagelser af gameplay eller originale soundtracks fra videospil (OST, original soundtrack).
    • Originale soundtracks fra computerspil defineres som lydoptagelser oprettet specifikt til et videospil og ikke som numre, der bruges i et spil i overensstemmelse med en licens.
    • Denne politik omfatter VOD af livestreamet indhold fra videospil.
      • Brug Copyright Match Tool, eller opret et manuelt krav for at beskytte dette indhold.
  • Alle lydoptagelsesaktiver til coverversioner af originale soundtracks fra videospil skal bruge en politik, som kræver indsendelse til gennemgang.
    • I forbindelse med disse aktiver kan melodimatchning med indlejrede kompositioner resultere i mange forkerte krav, som muligvis er i modstrid med, hvad spiludgiveren ønsker.
Politik vedrørende levering af Content ID-referencer
Indholdsadministratorer må kun levere referencefiler, der er passende til Content ID-matchning. Ugyldige referencer er skadelige både for youtubere og for YouTubes økosystem til administration af rettigheder. Du kan læse mere om, hvilket indhold der er kvalificeret til Content ID, i Hjælp.

Politikrelaterede krav:

• Ugyldige Content ID-referencer skal holdes på under 1 % af alle indholdsadministratorers indholdsejerkatalog og må ikke overstige 500 ugyldige referencer inden for en 30-dages periode.
  • Indholdsejere, der overskrider dette, kan få begrænset eller deaktiveret deres referencelevering.
Politik vedrørende manuelt krav med Content ID

Om manuelt krav

Manuelt krav er en funktion, som giver indholdsadministratorer mulighed for at oprette manuelle krav på videoer med deres indhold. Funktionen bør kun bruges til at løse problemer med dækning i tilfælde, hvor der ikke automatisk er blevet gjort krav på indhold, der er kvalificeret til Content ID. Hvis en type indhold ikke er kvalificeret til Content ID, skal du ikke gøre krav på det med et manuelt krav.

Det er kun partnere, der har demonstreret, at de virkelig har et behov, som får adgang til værktøjet til manuelt krav. For at sikre et sundt, retfærdigt økosystem, der er i overensstemmelse med YouTubes fire friheder, er der strenge krav til brugen af manuelt krav.

Begrænsninger for, hvilket indhold du kan gøre krav på

Begrænsning  Detaljer
Du kan kun gøre krav på videoer med ophavsretsligt beskyttet indhold, som du har de eksklusive rettigheder til. Gør kun krav på indhold, som findes i den uploadede video.

Gør ikke manuelt krav på indhold (eller dele af indhold), som du ikke ejer.

Misbrug af manuelt krav med henblik på censur kan føre til øjeblikkelig eller permanent fratagelse af funktionen samt andre mulige sanktioner.

Gør kun manuelt krav inden for rammerne af, hvad der muligvis kan gøres krav på med Content ID-matchning.

Systemet til Content ID-matchning understøtter kun krav på matchende lyd og melodier samt visuelle matches mellem en uploaders video og partnerleveret referenceindhold. Alle manuelle krav skal være i tråd med denne kernefunktion.

Undlad at gøre manuelt krav på videoer baseret på et miniaturebillede eller stillbillede.

Undlad at bruge manuelt krav til at håndtere sager, der ikke har noget med ophavsret at gøre, f.eks. varemærker og privatliv.

Undlad at gøre manuelt krav på videoer, som indeholder uploaderens skildringer af ophavsretsligt beskyttede karakterer.

Undlad at gøre manuelt krav på fanoptagelser af live-events (bl.a. forestillinger, standupshows eller sportsspil), medmindre du ejer rettighederne til denne specifikke optagelse, eller du er musikudgiver og gør krav på en musikkomposition.

Content ID understøtter kun administration af rettigheder for musikkompositioner og ikke for andre former for skriftlige værker eller manuskripter.

Ved andre eksempler på brug anbefaler vi, at du indsender en juridisk anmodning om fjernelse eller en klage om krænkelse af privatliv.

Du må ikke gøre manuelt krav på videoer, der har et eksisterende krav, eller hvis der tidligere er blevet gjort krav på dem via et aktiv for det samme indhold. Denne begrænsning omfatter manuelle krav på videoer, der har fået medhold i en tidligere bestridelse af et krav på samme indhold.

Det kan blive betragtet som en grov overtrædelse af vores politik vedrørende omgåelse af systemer, hvis du manuelt opretter duplikerede, konkurrerende krav.
Du må ikke bruge manuelle krav til at oprette en ugyldig ordning om indtægtsdeling blandt eksisterende krav på videoen. Overtrædelse af denne politik kan blive betragtet som en grov overtrædelse af vores politik vedrørende omgåelse af systemer.
Undlad at gøre manuelt krav på videoer, hvis dit ejerskab er eller bør være indlejret i andre aktiver. Undlad at fremsætte et manuelt kompositionskrav på et segment i en video, hvis der allerede foreligger et eksisterende krav på det pågældende segment via et lydoptagelsesaktiv med din komposition. Ejerskab af komposition bør være indlejret i lydoptagelser, når det er muligt.

Begrænsninger for, hvordan du gør krav på indhold:

Begrænsning Detaljer
Du skal foretage en manuel gennemgang af det indhold, du vil gøre krav på, før du fremsætter et manuelt krav.

Det er ikke tilladt at automatisere processen for manuelt krav. Se politik vedrørende manuel handling.
Alle aktiver, der bruges til at fremsætte manuelle krav, skal have nøjagtige metadata, der kan læses af et menneske, samt gyldigt referenceindhold. Den eneste undtagelse er, når referencematerialet til det indhold, der er gjort krav på, er uegnet til matchning eller forbudt i henhold til vores referencepolitik.

Selvom disse aktiver ikke kræver referencer, skal alle krav gælde for det samme unikke indhold og være nøjagtigt beskrevet i metadataene (f.eks. ingen "samlingsaktiver").

Aktiver, der bruges til manuelt krav, skal afspejle omfanget af dit ejerskab nøjagtigt. Hvis du for eksempel repræsenterer et regionalt tv-selskab, der vil gøre krav på nyuploadede versioner af licenseret indhold, kan du ikke bruge manuelt krav til at oprette en global blokeringspolitik på indhold, som du ikke har de globale rettigheder til.

Derudover kan tv-selskaber have rettighederne til at vise licenseret indhold i en region, men det betyder ikke, at de altid har ret til at gøre krav på videoer med det pågældende indhold i regionen.
Alle manuelle krav skal indeholde nøjagtige tidsstempler, der viser, hvor det pågældende indhold findes i videoen. Individuelle matchende segmenter skal være angivet med separate tidsstempler.

Det kan blive betragtet som en alvorlig overtrædelse af vores politikker, hvis du bevidst eller gentagne gange angiver vildledende tidsstempler.
Du må ikke gøre manuelt krav på indhold med en indtægtsgenereringspolitik, der overtræder YouTubes retningslinjer for fællesskabet eller brandbeskyttelse. Dette kan blive betragtet som en overtrædelse af vores politik vedrørende omgåelse af systemer. Læs mere her.
Indtægtsgenereringspolitikken kan kun bruges i meget få tilfælde, hvis der gøres manuelt krav på lydindhold, der kun findes i en lille del af en video. Generelt er det kun blokerings- eller sporingspolitikken, der kan anvendes på kortvarig brug af lydindhold, medmindre det indhold, der er gjort krav på:
​Er en del af en videokompilation, en topliste med musik eller en udfordring med musiktema.
  • Er en del af en intro/outro, der bruges til at brande en kanal.
  • Er med i en video, der allerede har et eksisterende, gyldigt Content ID-krav med en indtægtsgenereringspolitik.
  • Er med i en video, der er blevet uploadet til en Officiel kunstnerkanal, som repræsenteres af klageren.
  • Udgør størstedelen af videoen.
Ved manuelle krav vedrørende "utilsigtet brug" af lydindhold kan politikken om indtægtsgenerering muligvis ikke anvendes, men du kan stadig generelt anvende blokerings- eller sporingspolitikken på brugen af dit indhold. I forbindelse med denne politik definerer vi "utilsigtet brug" som tilfælde, hvor:
  • Indholdet ikke er blevet føjet til videoen af youtuberen, OG
  • Der ikke er nogen interaktion mellem youtuberen og indholdet.

Nogle eksempler på "utilsigtet brug" er:

• Lyd fra et tv høres fra et andet rum i youtuberens hjem eller kontor.
  • Musik fra en forbipasserende bil.

Nogle eksempler, hvor brugen ikke anses for at være utilsigtet:

• Der synges, danses eller spilles med på musikken.
  • Indhold, der er tilføjet via redigeringssoftware eller i efterproduktion.
  • Baggrundsmusik på et sted, hvor youtuberen har direkte kontrol over musikken, eller hvor hensigten med videoen er at optage lyden, f.eks. ved en koncert.

Content ID og manuel blokering af kritisk indhold

Det er ikke tilladt at bruge manuelle handlinger i Content ID til at blokere kritisk indhold på YouTube. Foretag ikke manuelle handlinger via Content ID, der fører til en blokering af indhold, som er (1) kritisk over for dig eller klienter, som du repræsenterer, og som (2) indeholder uddrag af dit ophavsretsligt beskyttede værk.
  • "Kritisk" betyder, at formålet med at bruge indholdet er at kritisere og/eller stille indholdet, dets emner, youtuberne bag det eller dets rettighedsindehavere i et negativt eller lidet flatterende lys.
  • "Manuel handling" omfatter, men er ikke begrænset til, at anvende et manuelt krav eller ændre politikken for et eksisterende krav til blokering af indhold.
  • Hvis du mener, at indholdet krænker dit ophavsretsligt beskyttede værk, skal du i stedet indsende en anmodning om fjernelse i henhold til DMCA.
  • Hvis din anmodning om fjernelse i henhold til DMCA afvises, må du stadig ikke foretage manuelle handlinger med henblik på at gøre krav på indholdet. Dette omfatter, men er ikke begrænset til, at indsende et manuelt krav og angive en blokeringspolitik for indholdet.
Content ID og politisk censur
Brug af Content ID til at blokere politisk indhold, som du ikke ejer rettighederne til, er en meget grov overtrædelse, og det er ikke tilladt på YouTube. Alle forsøg på at gøre dette kan resultere i opsigelse af hele kontogruppen for indholdsejeren.

Tips til at undgå problemer:

• Hold øje med dine "kun blokeret"-krav, og rapportér eventuelle problemer direkte til din partneradministrator.
Politik vedrørende manuel handling i Content ID
Content ID bygger på en række manuelle gennemgangshandlinger, som indholdsadministratorerne foretager. Disse handlinger omfatter, men er ikke begrænset til:
  • Løsning af uklare ejerskaber af aktiver og referencemateriale.
  • Gennemgang af potentielle og bestridte ophavsretskrav.

Politikrelaterede krav

• Manuelle handlinger kræver menneskelig gennemgang og kan ikke automatiseres eller scriptes.
  • Alle manuelle handlinger, bl.a. bekræftelse af potentielle og bestridte krav, skal:
    • Afspejle omfanget af dit ejerskab nøjagtigt.
    • Overholde alle relevante love og regler.
    • Overholde alle YouTubes politikker, bl.a. kvalifikationskrav til indtægtsgenerering.

Begrænsninger

• Foretag ikke manuelle handlinger via Content ID, der fører til en blokering af indhold, som er (1) kritisk over for dig eller klienter, som du repræsenterer, og som (2) indeholder uddrag af dit ophavsretsligt beskyttede værk.
    • "Kritisk" betyder, at formålet med at bruge indholdet er at kritisere og/eller stille indholdet, dets emner, youtuberne bag det eller dets rettighedsindehavere i et negativt eller lidet flatterende lys.
    • "Manuel handling" omfatter, men er ikke begrænset til, at anvende et manuelt krav eller ændre politikken for et eksisterende krav til blokering af indhold.
    • Du skal indsende en anmodning om fjernelse i henhold til DMCA, hvis du mener, at indholdet krænker dit ophavsretsligt beskyttede værk.
    • Hvis din anmodning om fjernelse i henhold til DMCA afvises med henvisning til undtagelser fra ophavsretslovgivningen, må du stadig ikke foretage manuelle handlinger med henblik på at blokere indholdet. Dette omfatter, men er ikke begrænset til, at indsende et manuelt krav og angive en blokeringspolitik for indholdet.
Politik vedrørende ansvarlig forvaltning af Content ID-aktiver
Forkerte, ulæselige eller identiske aktiver kan skabe problemer i Content ID-systemet. Derfor forventer YouTube, at indholdsadministratorer forvalter de aktiver, som de ejer, godt. Indholdsadministratorer, som ikke gør dette, kan muligvis få frataget deres adgang til CMS-funktioner eller få tildelt andre straffe.

Politikrelaterede krav

• Alle aktiver skal have nøjagtige og sammenhængende metadata, der kan læses af et menneske
    • Det bør være klart for en uploader, hvilket indhold der gøres krav på, og hvem ejeren af det pågældende indhold er. Den minimumsmængde af metadata, som du skal inkludere, afhænger af indholdstypen:
      • Lydoptagelse eller musikvideo: Inkluder ISRC, titel, kunstner og pladeselskab.
      • Musikkomposition: Inkluder titel og komponist.
      • Tv-afsnit: Inkluder seriens titel og enten afsnittets titel eller afsnitsnummer.
      • Film: Inkluder titel og instruktører.
      • Sportsudsendelse: Inkluder deltagernes eller holdenes navne og datoen for begivenheden.
      • Andre webaktiver: Skal beskrive det tilknyttede referenceindhold nøjagtigt.
    • Musikpartnere er ansvarlige for nøjagtigheden af metadata, som de inkluderer i forbindelse med indholdslevering og oprettelse af et nummer med albumcover.
    • Hvis metadata, som du leverer, ikke overholder vores kvalitetsstandarder, forbeholder vi os retten til at begrænse indholdslevering.
  • Indholdsadministratorer skal bruge den passende aktivtype.
    • Partnere må f.eks. ikke oprette webaktiver for musikindhold. Musikvideoaktiver kan ikke bruges til optagelser af liveoptrædener, som et pladeselskab ikke har skabt.
  • Undlad at oprette identiske aktiver, hvis et aktiv til det pågældende indhold allerede eksisterer i Content ID-systemet.
    • Føj dit ejerskab til eksisterende aktiver i stedet for at oprette nye.
  • Undlad at føje dit ejerskab til et aktiv, hvis du ikke har ejerskab af den intellektuelle ejendom.