Verstaan beperkte data in YouTube Analytics

Ons wil vir skeppers nuttige data gee om ingeligte besluite oor hul kanaal te neem, maar sommige data kan dalk beperk wees in YouTube Analytics.

Let wel: As jou video of kanaal nie genoeg verkeer het in die gekose tydperk nie, sal jy dalk nie jou data sien nie. As jy ’n spesifieke filter soos geografiese ligging of geslag gekies het, sal jy dalk ook nie data sien nie.

Wat jy sal sien

Jy sal dalk die volgende sien:

• ’n Boodskap in Analytics dat jy nie toegang het tot die volledige verslag nie, soos "Nie genoeg demografiese data nie".
  • ’n Verskil tussen die “Totaal” vir ’n verslag of kaart en die totaal van die individuele rye. Hierdie geval vind plaas wanneer ’n ry data onbeskikbaar is, maar steeds by die totaal ingesluit word vir ’n akkurate telling. Jy sal ’n nota aan die onderkant van die tabel sien dat slegs die topresultate beskikbaar is.

As jy meer wil sien, probeer om die tydperk te verleng of om filters en uiteensettings te verwyder. As hierdie instellings verander word, sal die hoeveelheid data in die volledige verslag dalk vermeerder.

Tipes beperkte data

Die volgende inligting sal dalk beperk wees:

Demografiese data

Demografiese data soos ouderdom en geslag sal dalk beperk wees in YouTube Analytics. Jy sal dalk byvoorbeeld ’n boodskap sien wanneer jy demografiese maatstawwe van ’n individuele video of land bekyk as daar nie genoeg data is om te wys nie.
Jy sal nie demografiese data vir private of ongelyste video's sien nie, ongeag die hoeveelheid verkeer op jou kanaal.

Gehoordata

Jy sal dalk beperkte gehoordata in YouTube Analytics sien as:

Geografiese data

Maatstawwe of dimensies verwant aan lande kan beperk wees. Inkomstedata volgens land word nie beperk nie.

Jy sal nie enige landdata vir die volgende sien nie, afgesien van die hoeveelheid verkeer op jou kanaal:

• Intydse verslae
  • Private of ongelyste video's

Soekterme en URL'e

Jy sal dalk beperkte data vir soekterme en eksterne URL'e op die verkeerbronne, terugspeelliggings en intekenaarbronverslae sien. Eenmalige soekterme en URL'e wat min verkeer aandryf, sal byvoorbeeld dalk nie wys nie. Jy sal dié sien wat oor die algemeen kykers na jou inhoud lei.
Let wel: Jy sal dalk verskillende maatstawwe in YouTube Analytics sien op grond van die platform – YouTube Studio op ’n rekenaar of die YouTube Studio-app.