Beperkt beschikbare gegevens in YouTube Analytics

We willen creators bruikbare gegevens bieden waarmee ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hun kanaal. Als bepaalde statistieken de drempelwaarde niet bereiken, zijn die gegevens beperkt beschikbaar in YouTube Analytics. Daardoor bevatten sommige rapporten misschien niet alle (of zelfs geen) gegevens.
Opmerking: De statistieken in YouTube Analytics kunnen verschillen afhankelijk van het platform dat je gebruikt: de desktopversie van YouTube Studio of de YouTube Studio-app.

Beperkt verkeer in een bepaalde periode

Als er in een geselecteerde periode te weinig verkeer voor je video of kanaal is. Een bericht in Analytics geeft aan dat je geen toegang hebt tot het volledige rapport, bijvoorbeeld 'Onvoldoende demografische gegevens'.

Beperkte gegevens vanwege geselecteerd filter of geselecteerde dimensie

Als je een specifiek filter of een specifieke dimensie hebt geselecteerd, zoals geografie of gender, waarvoor de waarden niet aan een bepaalde drempelwaarde voldoen. Als er weinig gegevens zijn, verschillen de totalen in verschillende rapporten soms van elkaar afhankelijk van de manier waarop die rapporten gegevens verzamelen. Het totaal voor een rapport of kaart is dan niet gelijk aan de som van de afzonderlijke rijen. Dit gebeurt als een rij gegevens niet beschikbaar is, maar wel wordt meegeteld voor een correct totaal. Je ziet onderaan de tabel een bericht dat alleen de topresultaten beschikbaar zijn.

Als je meer gegevens wilt zien, kun je een langere periode kiezen of filters en uitsplitsingen verwijderen. Als je deze instellingen wijzigt, kan de hoeveelheid gegevens in het hele rapport toenemen.

Voorbeeld van beperkte gegevens

Een voorbeeld: je gebruikt de Geavanceerde modus in YouTube Studio om het rapport Geografie te openen en het totale aantal weergaven van een video per land te overlopen. Stel dat de video in de aangegeven periode 1000 weergaven heeft, waarvan 500 in de Verenigde Staten, 498 in Canada en 2 in Frankrijk.

In dit voorbeeld geeft de rij Totaal aan dat de video 1000 keer is weergegeven. De andere rijen geven aan dat de video slechts 500 weergaven in de Verenigde Staten en 498 in Canada heeft. Het totale aantal weergaven verschilt dus van de som van de rijen. In de lijst per land staan de andere 2 weergaven niet, en er staat ook niet dat de video in Frankrijk is bekeken.

Opmerking: De werkelijke drempelwaarden voor beperkte beschikbaarheid van gegevens worden niet gepubliceerd en kunnen naar eigen goeddunken van YouTube worden gewijzigd.

Soorten gegevens die beperkt beschikbaar zijn

Mogelijk is de volgende informatie beperkt beschikbaar:

Demografische gegevens

Demografische gegevens zoals leeftijd en geslacht zijn niet altijd beschikbaar in YouTube Analytics. Als je de demografische gegevens voor een losse video of een land bekijkt, kun je bijvoorbeeld een melding krijgen dat er niet voldoende gegevens beschikbaar zijn.

Voor privévideo's en verborgen video's zijn nooit demografische gegevens beschikbaar, ongeacht de hoeveelheid verkeer op je kanaal.

Publieksgegevens

Je ziet mogelijk beperkte publieksgegevens in YouTube Analytics als:

Geografische gegevens

Soms zijn er slechts beperkte statistische gegevens of dimensies beschikbaar over de landen of regio's waar je kijkers zich bevinden. Maar je opbrengstgegevens per geografische regio zijn niet beperkt.

Ongeacht de hoeveelheid verkeer op je kanaal zijn er nooit geografische gegevens beschikbaar voor:

• Realtime rapporten
  • Privévideo's en verborgen video's

Zoektermen en URL's

Mogelijk zijn niet alle gegevens voor zoektermen en externe URL's beschikbaar in de rapporten Verkeersbronnen, Afspeellocaties en Abonneebronnen. Zoektermen die maar 1 keer zijn gebruikt en URL's die erg weinig verkeer opleveren, worden er niet altijd in opgenomen. De zoektermen en URL's die regelmatig kijkers opleveren voor je content, worden wel getoond.