Dette er nytt i Studio-innholdsbehandlingen

De nyeste oppdateringene

Januar 2024
  • ISNI-artistsøk på siden med metadata for innholdselementer: Når du skriver inn et artistnavn på siden med metadata for innholdselementer  i brukergrensesnittet for Studio-innholdsbehandlingen, får du opp en liste med matchende navn og de tilhørende ISNI-ene (internasjonale standardnavnidentifikatorer) fra ISNI-databasen. Merk at dette er valgfritt: Hvis du skriver inn artistnavnet og trykker på Enter, åpnes forgrunnsvinduet der du kan lagre artistens navn uten ISNI-en. Finn ut mer.

Oktober 2023

• Endringer i annonsekontrollene på YouTube: Når du slår på annonser under opplasting av lange videoer fremover, kan det nå vises annonser som kan eller ikke kan hoppes over, før eller etter videoen. Finn ut mer.
September 2023
  • Ekskluder referansesegmenter via malen for innholdslevering: Vi legger til en ny funksjon for å ekskludere referansesegmenter ved å bruke CSV-malen «Behandling av referanser» i innholdsleveringen i Studio-innholdsbehandlingen. Nå kan partnere legge til, erstatte eller fjerne manuelle referanseekskluderinger for flere eksisterende referanser samtidig. Finn ut mer.

August 2023

• Nytt filter for antall abonnenter på siden med lister over videoer det er gjort krav på: Med det nye filteret på siden med lister over videoer det er gjort krav på i Studio-innholdsbehandlingen, kan du nå filtrere videoer det er gjort krav på, etter antallet abonnenter på kanalen.

Filteralternativene er kanaler der antallet abonnenter er færre enn 1000, 1000 til 100 000, 100 000 til 500 000, 500 000 til 5 millioner og flere enn 5 millioner. Finn ut mer om  filteret for antall abonnenter.
Juni 2023

April 2023

• Nytt filter: Sammenslått innholdselement: Med det nye «Sammenslått innholdselement»-filteret på Innholdselementer-siden  kan du velge om du vil se sammenslåtte eller ikke-sammenslåtte innholdselementer. Finn ut mer om hvordan du bruker filtre til å finne innholdselementer.
  • Nå kommer rapportene om innholdselementer hver dag: Nå kan rapportene om innholdselementer lastes ned daglig. Rapportene om innholdselementer kan lastes ned fra Innholdselementer-fanen på Rapporter-siden . Finn ut mer om nedlastbare rapporter.

Februar 2023

• Nye måter å bruke etiketter for innholdselementer på: Med de nye funksjonene kan du bruke etiketter for innholdselementer mer effektivt i Studio-innholdsbehandlingen. Nå kan du
    • ha opptil 15 000 etiketter for innholdselementer (den forrige grensen var på 5000)
    • legge til etiketter direkte fra Etiketter for innholdselementer-siden – finn ut hvordan
    • se opprettelsesdatoen for etiketter på Etiketter for innholdselementer-siden
    • slette flere etiketter for innholdselementer samtidig – finn ut hvordan
    • opprette etiketter når du oppretter innholdselementer i verktøyet for manuelle krav – finn ut hvordan
    • endre navnet på etiketter for innholdselementer – finn ut hvordan
    • se etiketter for innholdselementer i eksporter av videoer det er gjort krav på
    • eksportere etikettdata for innholdselementer som CSV-fil – finn ut hvordan

Januar 2023

• Nyheter på oversiktskortet i Studio-innholdsbehandlingen: På Oversikt-siden finner du et nytt kort kalt «Dette er nytt i Studio-innholdsbehandlingen». På dette kortet finner du kjappe oppdateringer om nye funksjoner i Studio-innholdsbehandlingen. Oppdateringene inneholder en link til denne brukerstøtteartikkelen med mer informasjon.

Tidligere oppdateringer

2022

Vi jobber med å gjøre prosessen med Content ID-bestridelser og -anker enklere – både for fordringshavere og opplastere. Forbedringene av prosessen er et resultat av tilbakemeldingene vi har fått oppigjennom årene. Disse endringene kan påvirke noen av arbeidsflytene dine i Studio-innholdsbehandlingen. Dette endres:

1. Strengere kvalifikasjonskrav: For å minske potensiell uriktig bruk av ankeprosessen stiller vi flere krav til brukerne før de kan sende inn Content ID-anker. Fra nå av er muligheten til å sende inn anker en del av de avanserte funksjonene, som vi har lansert gradvis i løpet av de siste årene. For å få tilgang til avanserte funksjoner må brukeren oppgi legitimasjon eller ha bygget opp kanalhistorikk over tid.

Siden dette sannsynligvis fører til færre og mer nøyaktige Content ID-anker, reduserer vi også behandlingstiden fra 30 til 7 dager. Hvis ingen tiltak er iverksatt etter 7 dager, utløper anken som vanlig. Hvis ikke anken er gjennomgått i løpet av denne perioden, kan du når som helst sende inn en fjerningsforespørsel. Du finner ankene du må gjennomgå, på Problemer-siden din, og du kan sortere dem etter utløpsdato.

2. Eskalér til anke: En annen endring vi lanserer for brukere med tilgang til avanserte funksjoner, er «Eskalér til anke». Kvalifiserte brukere som vil utfordre blokkeringskrav mot videoene sine, kan velge å hoppe over bestridelsen og sende inn en anke med én gang. Merk at krav knyttet til inntektsgenerering og sporing ikke kvalifiserer for «Eskalér til anke»-funksjonen. Bare blokkeringskrav er kvalifisert.

Vær også oppmerksom på at alternativene du har for anker, for eksempel å frafalle krav eller utstede fjerningsforespørsler, ikke endres.

Disse endringene er også nyttige for kanaler du administrerer, i og med at de nå får muligheter for raskere behandling av eventuelle krav de vil utfordre.

Endringene trer i kraft 18. juli 2022. Endringene gjelder bare for bestridelser og anker som er sendt inn etter denne datoen. For at du skal få tid til å justere arbeidsflyten din, trer endringene gradvis i kraft over tid.

Tilbakemelding

Følg denne fremgangsmåten for å gi oss tilbakemelding om funksjonene i Studio-innholdsbehandlingen:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Send tilbakemelding  på menyen til venstre.
  3. Skriv tilbakemeldingen. Jo mer konkret tilbakemeldingen din er, desto nyttigere er den for oss.
    • Merk: Ikke ta med sensitiv informasjon (data som skal beskyttes) i tilbakemeldingen. Du må for eksempel ikke ta med passord, kredittkortnumre eller personlige opplysninger.
  4. Velg om du vil legge ved en skjermdump. Du kan markere informasjon på skjermen eller fjerne sensitiv informasjon som vises.
  5. Når du har skrevet tilbakemeldingen, klikker du på Send.

Vær oppmerksom på at vi leser og vurderer alle tilbakemeldinger, men at vi ikke kan svare på alt.