YouTube Premiere

Med Premiere-funksjonen på YouTube kan du og seerne dine se og oppleve en ny video i fellesskap, nesten som ved en film- eller TV-premiere. Ved å ha premiere på videoen din kan du planlegge videoopplastingen og skape blest med en videoside som kan deles.

Merk: Premierer kan bare opprettes på en datamaskin. Seerne kan imidlertid følge premieren på en hvilken som helst plattform (datamaskin, iOS, Android, mWeb osv.)

YouTube Premieres

Opprett en premiere for en ny video

1. Klikk på Last opp øverst på siden, eller gå til youtube.com/upload.
  2. Velg videoen som skal lastes opp, og legg inn informasjon om videoen.
    • Merk: Premierer har ikke støtte for 360/vr180 eller oppløsning på mer enn 1080p.
  3. Merk av for «Angi som premiere» på «Forhåndsvis og publiser»-fanen.
  4. Velg mellom «Send nå» og «Send senere». Hvis du ønsker å sende senere, velger du dato og klokkeslett for premieren.
  5. Velg Ferdig for å fullføre opplastingen.

Før premieren starter:

• Det opprettes en offentlig videoside. Videopremieren finner sted på denne videosiden.
  • Det sendes ut et varsel ca. 30 minutter før premieren starter, til seere som har valgt å motta varsler  . Et nytt varsel sendes idet premieren starter, med beskjed om at premieren er i gang. Finn ut mer om hvordan du administrerer varsler.
  • Du og publikum kan kommunisere gjennom kommentarer, direktechat og Superchat (hvis det er slått på).
Tips: Seerne kan angi påminnelser om premierer. Oppfordre dem til å angi en påminnelse på videosiden via en festet kommentar, i beskrivelsen eller over chatten.

Når premieren starter:

• Det vises en nedtelling i de to første minuttene av premieren. Når nedtellingen er over, ser seerne videoen sammen i sanntid.
    • Seerne kan ikke spole frem under sendingen, men de kan spole bakover.
    • Det vises en teller over antallet samtidige seere.
  • Du og seerne kan kommunisere gjennom kommentarer, direktechat og Superchat (hvis det er slått på).

Når premieren er over:

• Videoen blir værende på kanalen din som en vanlig opplasting. Merk: Etter premieren er nedtellingen ikke lenger med i videoen.
  • Chatopptak er tilgjengelig for seere som vil se premierechatten etter at den er ferdig. Du kan når som helst slå av chatten.

Videoside for premierer

Når en premiere er planlagt, opprettes det en offentlig videoside som kan deles. Denne siden viser metadataene for videoen, inkludert tittelen, beskrivelsen og miniatyrbildet. Videopremieren finner også sted på denne nettadressen. Seerne kan kommunisere gjennom kommentarer og direktechat før og under premieren.

Promoter videosiden din:

• Ha tydelige metadata om videoen. Finn ut mer

• Lag et egendefinert miniatyrbilde. Dette blir hovedbildet seerne ser når de kommer til videosiden.

• Skap blest om videoen ved å dele nettadressen til videosiden i et foruminnlegg eller via andre sosiale nettverk. Finn ut mer om foruminnlegg.

• Vær til stede. Bruk kommentarene til å fortelle seerne om du kommer til å være tilgjengelig for chatting under premieren. Du kan også svare direkte på chatmeldinger ved å skrive «@» etterfulgt av brukernavnet til den aktuelle chatteren.

Tjen penger på premieren

Du kan tjene penger på å ha premiere på videoen din på flere måter:
Annonser:
  • Hvis du har konfigurert inntektsgenerering for kanalen din på YouTube, kan du vise automatiske annonser før premierevideoen. Det er ikke mulig å vise annonser midt i premierevideoen.
  • Når premieren er over, fungerer de automatiske annonsene før og midt i videoen på samme måte som for vanlige opplastinger.

Finn ut mer om å slå på annonser for videoen din.

Superchat og Super Stickers:

Med Superchat og Super Stickers kan fansen få kontakt med skapere i direktechatter. Det er mulig å kjøpe Superchat-meldinger, som fremheves i direktechatten. Du kan slå på Superchat og Super Stickers både før og under premieren.

Finn ut mer om kvalifikasjonskravene for Superchat og Super Stickers.

Kanalmedlemskap:

Hvis du er kvalifisert, kan du dra nytte av fordeler ved kanalmedlemskap – for eksempel direktechat bare for medlemmer, egendefinerte emojier og lojalitetsmerker.

Finn ut mer om kanalmedlemskap (tidligere kalt sponsing).

Vanlige spørsmål

Hva skjer med videoen etter premieren?

Etter premieren blir videoen værende på kanalen din som en vanlig opplasting. Chatopptak er tilgjengelig for seere som vil se premierechatten etter at den er ferdig.

Hvordan finner seerne premieren min?

Når videosiden opprettes, får du tilgang til en offentlig nettadresse. Du kan dele denne nettadressen før, under og etter premieren for å dele videoen.

Kan jeg få en premiere til å starte umiddelbart?
Ja. Hvis du vil at videoen din skal bli tilgjengelig umiddelbart, merker du den som «offentlig» når du velger tilgangsinnstilling. Premieren starter da så snart videoen er ferdigbehandlet.

Hva slags statistikk er tilgjengelig for premierer?
Skapere kan se premierestatistikk ved å bruke det vanlige YouTube Analytics-verktøyet.

Når jeg har publisert en premierevideo, kan jeg oppheve premierevalget og gjøre den om til en standardopplasting?
Nei, ikke når videoen først er publisert.

Blir kommentarene fra premieren værende på videoen når premieren er over?

Ja.

Overføres antallet avspillinger fra premieren til videoen når premieren er over?
Ja.

Hvordan kan seerne oppdage premierene mine?
Premierer dukker opp på de samme stedene på YouTube som vanlige opplastinger, deriblant i søk, på startsiden, i Se etterpå og i videoanbefalinger. Fordi videosiden er offentlig før premieren starter, kan du dessuten dele nettadressen for premieren i sosiale medier, bruke den som kanaltrailer eller promotere den på andre måter du måtte ønske.

Hvordan kan seerne se forskjell på direktesendinger, premierer og vanlige opplastinger?
Videoer som skal ha premiere, eller som er midt i en premiere, har et spesielt merke som gjør at de visuelt skiller seg fra opplastinger og direktesendinger.

Kan jeg slå Superchat av eller på for en bestemt premiere?

Nei, du må slå denne funksjonen av eller på for selve kanalen. Finn ut mer om hvordan du slår Superchat av og på.

Kan jeg endre status for en video fra privat eller ikke oppført til premiere?

Ja, men du må først angi videoen som offentlig og planlagt. Deretter kan du angi den som premiere. Hvis videoen noensinne har vært offentlig vist, kan du ikke ha premiere på den.

Andre opplastingsmåter for premierer (f.eks. CMS, DDEX, API)
Følg veiledningen nedenfor hvis du trenger å laste opp premierevideoen din på en annen måte (f.eks. mobil, DDEX, Data API, CMS osv.):
  1. Velg en opplastingsmåte, og følg veiledningen for å laste opp videoen.
    • Sørg for at du laster opp videoen som privat. Dette sikrer at videoen ikke blir offentliggjort så snart den er lastet opp.
  2. Gå til den klassiske versjonen av Skaperstudio.
    • Merk: Noen funksjoner, som premierer, er foreløpig ikke tilgjengelige i YouTube Skaperstudio. Hvis du bruker YouTube Skaperstudio, kan du gå til den klassiske versjonen ved å klikke på Klassisk versjon nederst i hjørnet.
  3. Klikk på Videobehandler.
  4. Klikk på Videoer.
  5. Klikk på rullegardinmenyen på videoen du vil ha premiere på, og velg Informasjon og innstillinger.
  6. Bruk rullegardinmenyen til å velge Planlagt som tilgangsinnstilling.
  7. Slå på Premiere.
  8. Klikk på Lagre endringer øverst.