Estrenar un vídeo nou

Estrenes de YouTube permet que tu i els teus espectadors mireu i gaudiu d'un vídeo nou junts en temps real. Genera expectació sobre la teva estrena compartint la pàgina de visualització perquè els espectadors puguin configurar recordatoris, xatejar i deixar comentaris.

YouTube Premieres

Crear una estrena

Els espectadors poden veure l'estrena des de qualsevol plataforma, com ara ordinadors, iPhone, iPad, Android i llocs web per a mòbils.

1. A l'ordinador, ves a studio.youtube.com.
  2. A la part superior, fes clic a Crea  i, a continuació, Penja vídeos.
  3. Selecciona el vídeo que vols penjar i introdueix-ne els detalls.
    Nota: el format 360/vr180 o una sortida superior a 1080p no són compatibles amb les estrenes.
  4. Per reproduir immediatament el vídeo com a estrena, fes clic a Desa o publica i, a continuació, Públic i, a continuació, Defineix com a estrena instantània. El vídeo s'estrenarà quan s'acabi de processar.
    Per programar l'estrena per a més tard, fes clic a Programa i, a continuació, Introdueix una data i hora i, a continuació, Defineix com a estrena.
  5. Fes clic a Fet o Programa.

Consell: també pots crear una estrena en penjar un vídeo des de l'aplicació YouTube. Per fer-ho, selecciona Defineix com a estrena a la pàgina "Defineix la visibilitat".

Què passa quan crees una estrena

Abans que comenci l'estrena

Es crea una pàgina de visualització pública en què més endavant s'estrenarà el vídeo en qüestió. Com que la pàgina de visualització és pública abans que comenci l'estrena, pots compartir-ne l'URL. Les estrenes es mostren a tot YouTube de la mateixa manera que les pujades normals, com ara a la cerca, a la pàgina d'inici i a les recomanacions de vídeos.

Qualsevol persona pot entrar a la pàgina de visualització i configurar un recordatori, deixar un comentari o xatejar (també es poden utilitzar Super Chats si aquesta opció està activada). Si has penjat un tràiler, es reproduirà.

Visió general de la pàgina de visualització

Durant l'estrena

Dos minuts abans de l'estrena, s'iniciarà un tema de compte enrere. Quan finalitzi el compte enrere, els espectadors veuran el vídeo junts en temps real. Els espectadors poden rebobinar el vídeo, però no poden avançar-lo més enllà del que s'està mostrant en directe.

Els teus espectadors i tu podeu continuar interaccionant als comentaris i al xat en directe.

Després que l'estrena hagi finalitzat

Després d'estrenar un vídeo, es manté al canal com una pujada normal. El tema de compte enrere no s'inclourà al vídeo. La reproducció del xat estarà disponible per als espectadors que vulguin veure el xat de l'estrena quan ja hagi acabat. Pots desactivar el xat en qualsevol moment.

A YouTube Studio, també pots fer servir YouTube Analytics per consultar el rendiment de l'estrena. El recompte de visualitzacions de l'estrena es transferirà després al vídeo.

Consells

Personalitza l'estrena monetitzant-la o mostrant un tràiler a la pàgina de visualització abans que s'iniciï l'estrena.
Guia els teus espectadors a la reproducció en directe. Dirigeix el públic a la reproducció en directe fixant un missatge de xat amb l'enllaç corresponent.
Genera expectació enviant el públic d'una reproducció en directe a una estrena.
Comparteix l'URL de la pàgina de visualització de l'estrena als mitjans socials.
Defineix l'estrena com a tràiler del canal. Per fer-ho, obtén informació sobre com pots canviar el disseny del canal.
Anima els espectadors a configurar un recordatori deixant un comentari o un missatge de xat a la pàgina de visualització. Quan algú configuri un recordatori, rebrà una notificació aproximadament 30 minuts abans de l'estrena i una altra quan comenci.