Senaste nytt för kreatörer

Läs den här artikeln för att hålla dig uppdaterad om det senaste för kreatörer. Läs de här artiklarna om andra ämnen:

Senaste uppdateringarna

Uppdateringar från de senaste två veckorna

YouTube Studio
  • Ändrad innehållsinställning: Från och med 18 mars 2024 måste du globalt ange i uppladdningsflödet om innehållet du laddar upp har modifierats eller genererats syntetiskt. Det här verktyget blir först tillgängligt i YouTube Studio på datorer och utökas sedan till videor som skapats på mobila enheter. Läs mer.
  • Avsnittet Populära klipp i communityn: Du kan visa populära klipp från dina videor på kanalens hemflik. Du eller din community kan skapa klippen. När klipp har lagts till på fliken Hem visas de offentligt och ordnas efter popularitet och när de skapades. Läs mer.
  • Uppladdningar i Studio-appen: Nu kan du ladda upp och ange status för intäktsgenerering för videor och Shorts-videor direkt i YouTube Studio på dina mobila enheter. Läs mer om hur du laddar upp videor och Shorts-videor med YouTube Studio.
  • Pausa kommentarer: Du kan hindra nya kommentarer från att publiceras, men behålla befintliga kommentarer genom att använda pausfunktionen i kommentarsinställningarna. Läs mer om hur du pausar kommentarer.
YouTube Analytics
  • Trafik för Vertikal livestreaming: Få mer information om hur tittare upptäcker Vertikal livestreaming med trafikkällor. Du kan se uppspelningsplatsen för din publicerade vertikala livestream och dina tittares källor i avsnittet för trafikkällor i Vertikalt liveflöde.
YouTube Shorts
  • Dream Track: Dream Track i Shorts är ett experimentellt verktyg för att skapa låtar som kreatörer kan använda för att skapa ett unikt ljudspår på 30 sekunder med röster från deltagande artister. Verktyget samlar expertisen från Google DeepMind, YouTubes mest innovativa forskare och våra musikpartners, och ger kreatörer på Shorts nya sätt att skapa och interagera med artister. Den här funktionen är för närvarande endast tillgänglig för ett begränsat antal kreatörer i USA och på vissa mobila enheter. Vi hoppas kunna använda feedback från det här experimentet i potentiella produktmöjligheter som kan gynna artister och kreatörer. Tittare från hela världen kan använda de befintliga ljudspåren för att remixa dem till sina egna Shorts-videor.

Övriga uppdateringar

Månatlig sammanfattning från kanalen YouTube Creators

Månatlig sammanfattning i YouTube Creators Roundup

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Tidigare uppdateringar

Uppdateringar från de senaste sex månaderna

November 2023

YouTube Music

YouTube Analytics

• Mätvärden efter innehållstyp: Nu kan du se statistik för nya och återkommande tittare efter innehållstyp och se vilka typer av innehåll de interagerar med på din kanal. Läs mer.
YouTube Studio
  • Avsnittet För dig: I avsnittet För dig på kanalens hemflik kan du dela en blandning av innehåll från kanalen som är anpassad för enskilda tittare. Du kan börja förbereda avsnittet För dig på din kanal från och med den 8 november 2023. Tittarna ser det från och med den 20 november 2023. Läs mer.
  • Nya betalningsuppgifter i Studio-appen: Vi lanserar en ny betaversion där betalningsuppgifterna visas på fliken Intäkter i YouTube Studio-appen. Kvalificerade kreatörer kan se hur lång tid det är kvar till nästa betalning och sin betalningshistorik. Läs mer om betaversionen i vårt foruminlägg.
  • Förenklad hemflik på YouTube-kanalen: Den uppdaterade hemfliken för YouTube-kanalen döljer tomma flikar och flikarna Om och Kanaler har tagits bort för att förenkla användarupplevelsen. Informationen som tidigare var tillgänglig på de här flikarna är tillgänglig på andra ställen på kanalen. Du hittar din kanalbeskrivning i kanalrubriken, och eventuella utvalda kanaler finns på fliken Hem.
  • Visa länkar på din kanal: Länkar till kreatörer på kanalens hemflik visas nu tydligt i kanalprofilens rubrik nära knappen Prenumerera. Kreatörer kan inte längre visa länkar i bannern.
  • Se din Recap för artister: Använd din Recap för artister för att fira årets milstolpar och ta reda på hur fans interagerar med din musik på YouTube. Sedan kan du dela dina prestationer på sociala medier med hjälp av anpassade datakort. Läs mer om din Recap för artister.

Oktober 2023

Intäktsgenerering

• Köp på Google för YouTube försvinner: Från och med 26 oktober 2023 är Köp på Google för YouTube, kassafunktionen i appen på YouTube, inte längre tillgängligt i USA. Beställningar som görs senast den 25 oktober 2023 kommer att behandlas. Vi prioriterar andra sätt att erbjuda användbara kassafunktioner på webbplatsen för våra återförsäljare, kreatörer och tittare inom en snar framtid.

September 2023

YouTube Studio
  • Klipp i YouTube Studio: Kreatörer kan nu se, hantera och dela klipp i YouTube Studio. Läs mer.

Augusti 2023

Övriga uppdateringar

• Länkändringar på YouTube: För att minska spam och försök till spam är länkar i YouTube Shorts-kommentarer och Shorts-beskrivningar inte längre klickbara från och med den 31 augusti 2023. Ändringen lanseras löpande. Från och med den 10 augusti 2023 upphör vi även med bannerannonser och inför ett nytt sätt att visa viktiga länkar på din kanalsida. Du kan börja förbereda kanalprofillänkar den 10 augusti och dina tittare ser dem från och med den 23 augusti. Läs mer om den här ändringen.
  • Ny avancerad funktion på YouTube: Från och med 17 augusti 2023 kan du redigera dina Shorts-videor och lägga in en länk till en video från din egen kanal. Länken visas i Shorts-spelaren och hänvisar tittare från dina Shorts-videor till annat innehåll på YouTube som tillhör dig. Läs mer.

Juli 2023

YouTube Studio
  • Utökad kanalbehörighet: Användare med behörighet kan vidta åtgärder för din kanal direkt på YouTube utöver YouTube Studio. Nu kan delegerade användare som har åtkomst som Ansvarig eller Redigerare skapa en Shorts-video, göra ett inlägg, hantera en spellista eller kommentera alla YouTube-videor som Ägare. Läs mer.

Juni 2023

Intäktsgenerering
  • YouTube Shoppings affiliateprogram är nu tillgängligt för alla kvalificerade kreatörer i USA: Från och med 13 juni 2023 är YouTube Shoppings affiliateprogram nu tillgängligt i USA för alla kreatörer som uppfyller kvalifikationskriterierna. Som en del av YouTube Shoppings affiliateprogram kan kreatörer tagga produkter från populära varumärken och återförsäljare i sina videor. Läs mer.
YouTube Analytics
Nytt Tittare för olika format-kort i YouTube Analytics: På fliken Innehåll i YouTube Analytics kan du nu se om och hur många av dina återkommande tittare som tittar på mer än ett format och hur stor överlappningen är. Det här är tillgängligt för videor, Shorts-videor och liveinnehåll. Läs mer.
Nya mätvärden för shopping affiliate i Studio: Nu finns mer shopping affiliate-data under Affiliate på fliken Intäkter på en dator eller mobil enhet. De här nya mätvärdena ger information om uppskattade intäkter, total försäljning, antal beställningar och övergripande produktresultat. Läs mer.

Maj 2023

Intäktsgenerering
  • 25 % rabatt på en produkt från din Spring-butik: Vi ger 25 % rabatt på alla produkter från din Spring-butik. För erbjudandet gäller först till kvarn-principen, och det är endast tillgängligt under en begränsad tid. Om du vill utnyttja erbjudandet måste du hämta din kod och börja tagga produkter i innehåll för att dela kampanjen med fansen.

• Slutskärmar med profilprodukter försvinner: På YouTube vill vi se till att du lägger fokus på funktioner som ökar engagemanget för dina produkter så att ditt företag kan växa. För att fortsätta förbättra Shopping-upplevelsen för kreatörer och tittare slutar vi tillhandahålla stöd för slutskärmar. Om du vill skapa engagemang för dina produkter kan du skapa innehåll som visar produkternas värde och tagga dem så att dina tittare kan köpa det du erbjuder.

YouTube Analytics
  • Nya uppdelningar av intäkter i YouTube Analytics: På fliken Intäkter i YouTube Analytics kan du se intäkter uppdelade efter annonser på visningssidan, annonser i Shorts-flödet, medlemskap, Supers, länkade butiker och Shopping Affiliates om du vill veta mer. Läs mer.

• Ny rapport om vilka format dina tittare tittar på i YouTube Studio: På fliken Tittare hittar du nu en rapport över vilka format (videor, Shorts-videor och livestreamar) som dina tittare tittade på mest på andra kanaler under de senaste 28 dagarna. Den här datan kan hjälpa dig att ta fram en innehållsstrategi. Läs mer.

Övriga uppdateringar
  • Snabbklipp är inte längre tillgängligt från och med 26 juni: Från och med den 26 juni är Snabbklipp inte längre tillgängligt, och snabbklipp du har lagt upp senast den 26 juni försvinner sju dagar efter att de ursprungligen delades. YouTube prioriterar andra viktiga funktioner som hjälper dig att lyckas och få din community att växa. Visningar från Snabbklipp fortsätter att visas i YouTube Analytics. Läs mer.

April 2023

YouTube Music Livestreaming
  • Reaktioner tillgängliga i livechatten på iPhone och iPad: När tittare ser på en livestream på en iPhone eller iPad kan de svara i realtid genom att trycka på den reaktion som motsvarar hur de känner. Läs mer.
YouTube Shorts
  • Remixa klipp: Nu kan du remixa klipp till Shorts. Klicka här om du vill läsa mer om hur du skapar Shorts-videor med remixat innehåll.

Mars 2023

YouTube Studio
  • Kanalbehörigheter är tillgängliga i YouTube Studio-appen: Nu kan du hantera dina ombud via kanalbehörigheter i YouTube Studio-appen. Ombuden kan nu vidta åtgärder i Studio på en dator, i Studio-appen eller i YouTube-appen. Läs mer.