Göra videor oskarpa

Du kan göra vissa delar av videon oskarpa på en dator i YouTube Studio.

Obs! För oredigerade videor med över 100 000 visningar kanske du inte kan spara ändringar, förutom för att göra ansikten oskarpa. Den här begränsningen gäller inte kanaler som är med i YouTubes partnerprogram.

Öppna videoredigeraren

Öppna videoredigeraren om du vill göra en del av videon oskarp.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på titeln eller miniatyren för videon du vill redigera.
  4. Välj Redigerare i menyn till vänster.

Lägg till oskärpa på ansiktet

1. Välj Oskärpa och sedan Oskarpt ansikte.
  2. Markera de ansikten du vill göra oskarpa när bearbetningen är klar. Klicka sedan på TILLÄMPA.
  3. Klicka och dra rutan för att justera oskärpan.
  4. Klicka på SPARA.

Lägg till anpassad oskärpa

1. Välj Oskärpa och sedan Anpassad oskärpa.
  2. Klicka och dra rutan för att justera oskärpan.
  3. Klicka på SPARA.

Fler alternativ

• Flytta rutan som är oskarp: Klicka och dra i rutan.
  • Ändra oskärpans form: Välj Rektangel eller Oval som oskarp form.
  • Ändra storlek på det oskarpa området: Klicka och dra i ett av rutans hörn när du vill göra ett större eller mindre område oskarpt.
  • Ändra när oskärpa tillämpas: Klicka och dra i tidslinjen om du vill ange när oskärpan ska börja och sluta.
  • Tillåt att det oskarpa området flyttas: Välj Spåra objekt så att det oskarpa området flyttas.
  • Förhindra att det oskarpa området flyttas: Välj Fixera oskärpa för att se till att det oskarpa området alltid är på samma plats.
  • Gör några områden oskarpa: Klicka och dra nya rutor över delarna du vill göra oskarpa.
  • Du kan ladda ned din redigerade video och ladda ned den igen om du vill publicera ändringarna du gjort.