Je video's inkorten

Je kunt op een computer het begin, midden of einde van je video eruit knippen. Je hoeft een video niet opnieuw te uploaden om deze in te korten. De video-URL, het aantal weergaven en de reacties blijven ongewijzigd. Deze functie is alleen beschikbaar voor video's die korter dan zes uur duren.

Opmerking: Als je video meer dan 100.000 weergaven heeft, kun je wijzigingen in je video misschien niet opslaan, behalve wijzigingen die je hebt aangebracht met Gezichten vervagen. Deze beperking geldt niet voor kanalen die deelnemen aan het YouTube-partnerprogramma.

Het videobewerkingsprogramma openen

Open het videobewerkingsprogramma om een deel van je video in te korten of te verwijderen.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op de titel of thumbnail van de video die je wilt bewerken.
  4. Selecteer Editor in het linkermenu.

Het begin of einde van je video inkorten

1. Selecteer Inkorten. Er verschijnt een blauw vak in de Editor.
  2. Selecteer en sleep de zijkanten van het blauwe vak. Stop als het vak het gedeelte van de video bedekt dat je wilt behouden. Alles wat niet in het vak staat, wordt uit de video verwijderd.
  3. Selecteer Voorbeeld om je bewerkingen te checken.
  4. Klik op Opslaan.

Een deel van je video verwijderen

1. Selecteer Inkorten. Er verschijnt een blauw vak in de Editor.
  2. Klik in het blauwe vak aan het begin van het gedeelte dat je wilt verwijderen.
  3. Selecteer Splitsen.
  4. Klik op de blauwe balk die verschijnt en sleep deze naar het einde van het gedeelte dat je wilt verwijderen.
  5. Selecteer Voorbeeld om je bewerkingen te checken.
  6. Klik op Opslaan.

Je kunt de video ook op een specifiek tijdstip inkorten of splitsen door het tijdstip op te geven in het vak naast de knop Inkorten. Als je een splitsing voor dat gedeelte ongedaan wilt maken, druk je op de (X) boven een gedeelte. Je kunt op elk moment op Alles wissen klikken om je wijzigingen te annuleren.

Meer opties

• Selecteer Meer  en dan Origineel herstellen om alle niet-opgeslagen wijzigingen in je concept te verwijderen.
  • Je kunt je bewerkte video downloaden en opnieuw uploaden om je bewerkingen te publiceren.

Bekijken hoe je je video inkort

Bekijk de volgende video van het YouTube Creators-kanaal als je wilt weten hoe je video's inkort.

How to trim your videos with the video editor in YouTube Studio (beta)