Je video's inkorten

Je kunt op een computer het begin, midden of einde van je video eruit knippen. Je hoeft een video niet opnieuw te uploaden om deze in te korten. De video-URL, het aantal weergaven en de reacties blijven ongewijzigd. Deze functie is beschikbaar voor video's die korter dan 6 uur duren.

Je video's bijsnijden en knippen met het videobewerkingsprogramma in YouTube Studio

Opmerking: Voor onbewerkte video's met meer dan 100.000 weergaven kun je wijzigingen in je video misschien niet opslaan, behalve wijzigingen die je hebt aangebracht om gezichten te vervagen. Deze beperking geldt niet voor kanalen die deelnemen aan het YouTube-partnerprogramma.

Open het videobewerkingsprogramma om een deel van je video in te korten of te verwijderen.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op de titel of thumbnail van de video die je wilt bewerken.
  4. Selecteer Editor in het linkermenu.

Het begin of einde van je video inkorten

1. Selecteer Inkorten en knippen . Er verschijnt een blauw vak in de Editor.
  2. Sleep de zijkanten van het blauwe vak. Stop als het vak het gedeelte van de video bedekt dat je wilt behouden. Alles wat niet in het vak staat, wordt uit de video verwijderd.
  3. Klik op Opslaan.

Een deel van je video verwijderen

1. Selecteer Inkorten en knippen  en klik op NIEUWE KNIP. Er verschijnt een rood vak in de Editor.
  2. Sleep de zijkanten van het rode vak. Stop als het rode vak het gedeelte van de video bedekt dat je wilt verwijderen. Alles wat niet in het rode vak staat, blijft in de video staan.
  3. Selecteer Knippen  om je bewerkingen te bevestigen.
  4. Klik op Opslaan.

Je kunt de video ook op een specifiek tijdstip inkorten of knippen door het tijdstip op te geven in het vak. Selecteer Voorbeeld om je bewerkingen te bekijken. Als je een knip voor dat gedeelte ongedaan wilt maken, klik je op ONGEDAAN MAKEN. Je kunt op elk gewenst moment op WIJZIGINGEN NIET OPSLAAN klikken om je wijzigingen te annuleren.

Meer opties

• Selecteer Meer '' en dan Origineel herstellen om alle niet-opgeslagen wijzigingen in je concept te verwijderen.
  • Je kunt je bewerkte video downloaden en opnieuw uploaden om je bewerkingen te publiceren.