Nyheter på YouTube

Hos YouTube legger vi stor vekt på å gi deg innhold fra pålitelige nyhetskilder, slik at du kan holde deg oppdatert på aktuelle saker. Derfor fremhever vi slike kilder på nyhetsplattformene våre, for eksempel Siste nytt-hyllen. Nedenfor kan du finne ut mer om hvordan vi avgjør hvilke nyhetskilder som er pålitelige, og hvordan vi løfter frem dette innholdet i nyhetsfunksjonene våre.

Her finner du informasjon om andre metoder vi bruker for å fremheve pålitelige nyhetskilder.

Pålitelige nyhetskilder

For å identifisere pålitelige nyhetskilder av høy kvalitet som skal fremheves på nyhetsplattformene, bruker systemene våre en rekke forskjellige signaler – disse kan inkludere kanalens kvalitet og dekning av nylige og aktuelle nyhetssaker. Kanalen må også følge retningslinjene for Google Søk-funksjoner og retningslinjene for Google Nyheter-innhold

Vi bruker maskinlæring til å produsere signalene som brukes til å plukke ut nyhetskildene som skal fremheves. Innspill fra menneskelige tredjepartsevaluatorer brukes til å utforme, vurdere og forbedre disse signalene fortløpende.

Nyhetsfunksjoner på YouTube

Vi har utviklet en rekke funksjoner som skal gjøre det enkelt å finne siste nytt på YouTube. Disse funksjonene bruker signaler fra Google Nyheter til å identifisere nyhetssaker og dagens hovedoppslag.

Innholdet i nyhetsfunksjonene på YouTube kommer fra pålitelige nyhetskilder. Videoene som fremheves, er algoritmisk plukket ut basert på en rekke signaler – inkludert, men ikke begrenset til

• lokal relevans og lokalt språk
  • relevans for nyhetsemner eller -hendelser
  • hvor nytt innholdet er
  • om innholdet sendes direkte
  • rapporteringshensikt – eller videoer med journalistisk kontekst
  • standardsignalene for anbefalinger på YouTube
  • tilknytning til nettsteder med innhold som fremheves på Google Nyheter

Noen av YouTube-funksjonene som er nevnt nedenfor, er kanskje ikke tilgjengelige i alle land/regioner og på alle språk. Vi jobber med å kunne tilby disse funksjonene i flere land/regioner og på flere språk.

Siste nytt-hyllen på startsiden

Hvis det dukker opp en viktig nyhetssak, kan det hende du ser en Siste nytt-hylle på YouTube-startsiden. Eksempler på viktige nyhetssaker kan være store tragedier eller betydelige politiske hendelser. Hyllen vises for påloggede brukere som er minst 18 år gamle. Hvis du ikke er interessert i Siste nytt-hyllen, kan du lukke den på startsiden.

Hovedsaker-hyllen i Søk

Hvis du søker etter en bestemt nyhetssak på YouTube, kan det hende du ser en Hovedsaker-hylle i søkeresultatene. Hvis saken er en av dagens hovedoppslag, fremheves innhold om den på Hovedsaker-hyllen. Hovedsaker-hyllen vises for alle brukere uavhengig av alder og kan ikke lukkes.

Hovedsaker-hyllen på startsiden

Hvis du ofte ser på eller søker etter nyheter på YouTube, kan det hende du ser en Hovedsaker-hylle på startsiden. Hovedsaker-hyllen viser innhold knyttet til dagens viktigste nyheter. Hyllen er synlig for påloggede brukere uansett alder.

YouTube.com/news

YouTube.com/news fremhever dagens viktigste nyhetssaker og -videoer. På youtube.com/news kan det også hende du ser noen funksjoner på forsøksstadiet. Disse funksjonene kan gi deg innhold fra forskjellige nyhetskilder i diverse formater.

Informasjonspanelet «Nyheter i utvikling» i Søk

Når du søker etter en stor nyhetssak, kan det hende du ser et informasjonspanel om nyheter i utvikling fra diverse nyhetskilder. Informasjonspanelet linker også til det aktuelle nettstedet, slik at du enkelt kan åpne og lese hele artikkelen. Disse nettstedene må være knyttet til en YouTube-kanal som oppfyller kvalifikasjonskriteriene ovenfor.

Videosiden for nyheter

Denne videosiden inneholder nyhetssaker fra pålitelige og varierte kilder på YouTube, slik at seerne kan fordype seg i de forskjellige sakene og utforske ulike perspektiver.

På videosiden kan du se nyhetssaker i en rekke formater, deriblant

• de siste oppdateringene, med den nyeste videodekningen av nyhetssaken
  • forklaringer og kommentarer, med mer kontekst om nyhetsemnet
  • direktesendte nyheter som viser hva som skjer akkurat nå
  • Shorts-videoer, slik at du raskt får med deg de siste oppdateringene om saken

Du kan åpne videosiden for en bestemt nyhetssak ved å klikke på en video med avisikonet på YouTube-startsiden, nyhetssiden eller i søkeresultater.

Merk: Denne saken er bare ment som et eksempel.

Send tilbakemeldinger

Hvis du har tilbakemeldinger eller forslag om nyhetsfunksjoner på YouTube, kan du

• sende en tilbakemelding via Mer » i panelene eller
  • sende oss tilbakemeldinger via menyen du ser når du klikker på profilbildet ditt