Nieuws op YouTube

Bij YouTube geven we je graag content van gezaghebbende bronnen om je op de hoogte te houden van het laatste nieuws. We brengen gezaghebbende bronnen onder de aandacht in onze nieuwsfuncties, zoals onze plank met actueel nieuws. Hieronder vind je meer informatie over hoe we bepalen welke bronnen gezaghebbend zijn en hoe we de content van deze bronnen voorrang geven in onze nieuwsfuncties.

Hier vind je meer informatie over andere manieren waarop we gezaghebbende bronnen voorrang geven.

Gezaghebbende bronnen

Onze systemen gebruiken verschillende signalen, zoals de kanaalkwaliteit en dekking van recente en relevante nieuwsberichten, om gezaghebbende bronnen van hoge kwaliteit te identificeren voor onze nieuwsfuncties. Kanalen moeten ook voldoen aan het beleid voor Google Zoeken en het contentbeleid van Google Nieuws.

We gebruiken machine learning om de signalen te produceren waarmee we bronnen voor onze nieuwsfuncties vinden. We trainen, beoordelen en verbeteren deze signalen voortdurend op basis van input van externe reviewers.

Nieuwsfuncties op YouTube

We hebben verschillende functies ontwikkeld waarmee je via YouTube op de hoogte blijft van het laatste nieuws. Deze functies gebruiken signalen van Google Nieuws om nieuwswaardige gebeurtenissen en het belangrijkste nieuws van de dag te identificeren.

De content in de YouTube-nieuwsfuncties is afkomstig van gezaghebbende bronnen. We gebruiken een algoritme om te bepalen welke video's we laten zien. Dit algoritme maakt gebruik van verschillende signalen, zoals:

• Lokale relevantie en taal
  • De relevantie voor het nieuwsonderwerp of de gebeurtenis
  • De actualiteit van de content
  • Livestreams
  • Of video's als rapportage of in een journalistieke context zijn gemaakt
  • De standaard aanbevelingssignalen van YouTube
  • Verband met websites waarvan de content zichtbaar is in Google Nieuws

De afzonderlijke YouTube-nieuwsfuncties hieronder zijn mogelijk niet in alle landen/regio's en talen beschikbaar. We werken er hard aan om deze functies in meer landen/regio's en talen aan te bieden.

Plank Actueel nieuws op de homepage

Als er iets belangrijks gebeurt, zie je misschien een plank met actueel nieuws op de homepage van YouTube. Voorbeelden van belangrijk nieuws zijn grootschalige tragische gebeurtenissen of gedenkwaardige momenten in de politiek. De plank wordt getoond aan ingelogde gebruikers van 18 jaar en ouder. Ben je niet geïnteresseerd in de plank met actueel nieuws? Dan kun je deze sluiten op de homepage.

Plank Populairste nieuws in de zoekresultaten

Als je op YouTube naar specifiek nieuws zoekt, zie je misschien een plank met het populairste nieuws in je zoekresultaten. Als je zoekopdracht een van de belangrijkste nieuwsberichten van de dag is, bevat deze plank er content over. De plank Populairste nieuws wordt aan kijkers van alle leeftijden getoond en kan niet worden gesloten.

Plank Populairste nieuws op je homepage

Als je vaak nieuws kijkt of zoekt op YouTube, zie je misschien een plank met het populairste nieuws op je homepage. De plank Populairste nieuws bevat content over de populairste nieuwsberichten van de dag. Deze plank wordt getoond aan ingelogde gebruikers, ongeacht hun leeftijd.

Youtube.com/news

Op youtube.com/news zie je de belangrijkste nieuwsberichten en -video's van de dag. Misschien zie je op youtube.com/news ook een paar experimentele functies. Via deze experimenten kun je verschillende soorten content van verschillende bronnen ontdekken.

Informatievenster voor nieuws in ontwikkeling in Zoeken

Als je naar belangrijk actueel nieuws zoekt, zie je misschien een informatievenster met nieuwsberichten uit verschillende bronnen. Het informatievenster bevat ook een link naar de nieuwswebsite, zodat je het volledige artikel over de gebeurtenis makkelijk kunt openen en lezen. Deze nieuwswebsites moeten zijn gekoppeld aan een YouTube-kanaal dat voldoet aan de bovenstaande deelnamecriteria.

Weergavepagina met nieuws

De weergavepagina met nieuws verzamelt nieuwsartikelen van gezaghebbende en diverse bronnen op YouTube, zodat kijkers de verschillende kanten van een nieuwsbericht kunnen ontdekken.

De weergavepagina bevat artikelen in meerdere formats, zoals:

• Nieuwste updates, met de meest recente videoverslaggeving van het nieuwsbericht
  • Uitleg en commentaar, met aanvullende context over het nieuwsonderwerp
  • Live nieuws met livestreams die tonen wat er op dat moment gebeurt
  • Shorts, om snel de nieuwste updates van het nieuwsartikel te checken

Open de weergavepagina voor een specifiek nieuwsonderwerp door te klikken op een video met het kranticoon op de homepage van YouTube, de bestemmingspagina voor nieuws of in zoekresultaten.

Opmerking: Dit is een voorbeeldweergave, alleen ter illustratie.

Feedback sturen

Als je feedback of suggesties hebt over de nieuwsfuncties op YouTube, kun je:

• feedback sturen via Meer '' in het deelvenster of
  • feedback sturen via het menu vanuit je profielfoto.