Gestionar un canal oficial d'artista

Utilitzar el nom d'artista com a nom del canal

Un nom de canal efectiu permet que els fans trobin fàcilment el teu canal oficial als resultats de la cerca i els teus vídeos oficials a YouTube. Un mal nom de canal pot provocar que el teu canal i els teus vídeos resultin més difícils de trobar pels fans, cosa que pot afectar negativament les teves analítiques. Et recomanem que utilitzis el teu nom oficial d'artista, el nom del grup o el nom del teu llançament més recent per al teu canal oficial d'artista.

Per exemple, un bon nom de canal per al grup Big Light seria Big Light. Et recomanem que facis servir el nom que figuri al teu últim llançament.

Pràctiques recomanades per definir el nom del teu canal

Per assegurar-te que el nom del teu canal estigui optimizat perquè el trobin els fans a YouTube, segueix aquestes pràctiques recomanades:
  • Utilitza correctament les majúscules: per exemple, no utilitzis "big light" ni "BIG LIGHT", tret que el teu grup utilitzi explícitament les majúscules o les minúscules com a part del seu estil.
  • Utilitza correctament l'espaiat: per exemple, no utilitzis "BigLight", tret que el teu grup utilitzi explícitament les paraules concatenades.
  • No afegeixis paraules de més: per exemple, no afegeixis paraules com ara "oficial", "TV", "canal", "YouTube" o "produccions" al teu nom.
  • Tria un idioma principal: si el teu públic parla molts idiomes, tria'n un per al teu nom. Pots afegir traduccions alternatives que es mostraran en funció de les preferències d'idioma dels teus fans.
Nota: si canvies el nom del teu canal, el teu nom també canviarà als altres productes de Google, tret que hagis transferit el canal a un compte de marca. Un compte de marca et permet tenir un nom que només s'aplica a YouTube. També et permet donar permisos del canal a altres persones del teu equip.

Notificacions

Un cop els fans se subscriguin al canal, és possible que comencin a rebre notificacions quan publiquis vídeos nous. De manera predeterminada, només enviarem la informació més destacada del canal.

Si tens un canal oficial d'artista, els espectadors només veuran les notificacions del canal oficial al seu feed de subscripcions.

El tipus de notificació que rebran del canal oficial d'artista dependrà de les preferències de notificació que hagin configurat per als teus altres canals. Les preferències d'un canal temàtic no afecten la configuració de notificacions d'un canal oficial d'artista.

Informació sobre com la configuració dels espectadors afecta les notificacions

• Si els espectadors configuren les notificacions de campana des del canal oficial d'artista, les notificacions que rebin dependran d'aquesta configuració i no de les preferències que hagin indicat en altres canals.
  • Si els espectadors indiquen que volen rebre notificacions destacades des del canal oficial d'artista, les notificacions que rebin dependran d'aquesta configuració i no de les preferències que hagin indicat en altres canals.
  • Si un espectador va triar rebre notificacions del teu canal existent i després va subscriure's al teu canal oficial d'artista, la seva configuració de notificacions es transferirà al canal oficial d'artista.

Consultar YouTube Analytics per a artistes

Si ets un artista a YouTube i tens un canal oficial d'artista, pots utilitzar l'aplicació YouTube Studio per consultar analítiques. Les analítiques et mostraran les dades de tots els canals on estigui publicada la teva música (per exemple, el canal d'artista propi i gestionat, un canal temàtic i VEVO).

Obtén més informació sobre YouTube Analytics per a artistes.

Actualitzar la discografia d'artista

Si detectes errors a la teva discografia, com ara títols d'àlbums o metadades de cançons incorrectes, contacta amb la discogràfica o la distribuïdora.