Hantera din officiella artistkanal

Använda ditt artistnamn som kanalnamn

Ett bra kanalnamn innebär att fansen enkelt kan hitta din officiella kanal i sökresultat och dina officiella videor på YouTube. Ett dåligt kanalnamn kan göra det svårare för fansen att hitta din kanal och dina videor och eventuellt påverka din statistik negativt. Du kan till exempel använda ditt officiella artistnamn, bandnamn eller namnet på din senaste release.

Ett bra kanalnamn för bandet Big Light är till exempel Big Light. Du kan använda samma namn som på ditt senaste musiksläpp.

Rekommendationer för hur du skriver kanalnamnet

Följ de här rekommendationerna för att göra kanalnamnet bättre för fansen på YouTube:
  • Använd små eller stora bokstäver på rätt sätt: Skriv till exempel inte ”big light” eller ”BIG LIGHT”, om inte ditt varumärke uttryckligen använder små eller stora bokstäver.
  • Använd mellanrum på rätt sätt: Skriv till exempel inte ”BigLight”, om inte ditt varumärke uttryckligen använder sammanslagna ord.
  • Undvik extra ord: Lägg till exempel inte till ord som officiell, tv, kanal, YouTube och produktion.
  • Välj ett primärt språk: Om tittarna talar många språk väljer du ett språk för ditt namn. Du kan lägga till alternativa översättningar som visas beroende på tittarnas språkinställningar.
Obs! Om du ändrar kanalnamnet ändras även namnet på andra Google-produkter, om du inte har överfört din kanal till ett varumärkeskonto. Med ett varumärkeskonto kan du få ett namn som bara gäller YouTube. Du kan även ge kanalbehörigheter till andra personer i ditt team.

Aviseringar

När fansen prenumererar kan de även börja få aviseringar när du publicerar nya videor. Som standard skickar vi bara aviseringar om kanalens höjdpunkter.

Om du har en officiell artistkanal ser tittarna bara aviseringar från den officiella kanalen i sina prenumerationsflöden.

Vilken typ av aviseringar de får från den officiella artistkanalen beror på vilka aviseringsinställningar de har haft för dina andra kanaler. Inställningar från en ämneskanal påverkar inte aviseringsinställningarna för den officiella artistkanalen.

Så påverkar tittarnas inställningar aviseringar

• Om tittarna har ställt in klockaviseringar på den officiella artistkanalen får de klockaviseringar, oavsett vilka inställning de har på andra kanaler.
  • Om tittarna har ställt in höjdpunkter på den officiella artistkanalen får de höjdpunkter, oavsett vilka inställningar de har på andra kanaler.
  • Om en tittare har valt aviseringsinställningar för din befintliga kanal och sedan börjar prenumerera på din officiella artistkanal överförs inställningarna till den.

Visa YouTube Analytics för artister

Om du är artist på YouTube och har en officiell artistkanal kan du använda YouTube Studio-appen för att se statistik. Analytics visar data från alla kanaler där din musik finns (till exempel kanaler som ägs och hanteras av artister, ämneskanaler och VEVO).

Läs mer om YouTube Analytics för artister.

Uppdatera din diskografi

Kontakta skivbolaget eller distributören om du upptäcker fel i din diskografi, till exempel felaktiga albumtitlar eller metadata för låtar.