Administrer den offisielle artistkanalen din

Bruk artistnavnet ditt som kanalnavn

Gode kanalnavn gjør det enkelt for fansen å finne frem til den offisielle kanalen din i søkeresultatene og de offisielle videoene dine på YouTube. Dårlige kanalnavn kan gjøre det vanskeligere for fansen å finne frem til kanalen din og videoene dine, noe som potensielt kan ha negativ innvirkning på statistikken din. Vurder å bruke det offisielle artistnavnet eller bandnavnet ditt eller navnet på den nyeste utgivelsen på den offisielle artistkanalen din.

Et godt kanalnavn for bandet Big Light er nettopp Big Light. Bruk det samme navnet som på den nyeste utgivelsen din.

Slik bør du skrive kanalnavnet ditt

Følg disse anbefalte fremgangsmåtene for å gjøre det enkelt for fansen å gjenkjenne kanalen din på YouTube:
  • Bruk store bokstaver på riktig måte: Hvis bandet ditt heter Big Light, må du ikke skrive kanalnavnet på en annen måte, som «big light» eller «BIG LIGHT».
  • Bruk mellomrom på riktig måte: Hvis bandet ditt heter Big Light, må du ikke sammenskrive det som «BigLight».
  • Unngå overflødige ord: Ikke legg til «offisiell», «TV», «kanal», «YouTube», «A/S» eller lignende i navnet.
  • Velg et hovedspråk: Velg ett språk for navnet ditt selv om du har fans fra flere språkområder. Du kan legge til oversettelser som vises basert på språkinnstillingene til brukeren.
Merk: Hvis du endrer kanalnavnet ditt, endres også navnet ditt i andre Google-produkter, med mindre du har overført kanalen til en merkevarekonto. Med en merkevarekonto kan du ha et eget navn som bare brukes på YouTube. Du kan også gi kanaltillatelser til andre i teamet ditt.

Varsler

Når fansen din abonnerer, kan de også begynne å få varsler når du publiserer nye videoer. Som standard sender vi bare fremhevede varsler fra kanalen.

Hvis du har en offisiell artistkanal, ser seerne bare varsler som kommer fra den offisielle kanalen, i abonnementsfeeden sin.

Hva slags varsler de mottar, avhenger av varslingsinnstillingene de har hatt for de andre kanalene dine. Innstillinger fra en emnekanal påvirker ikke varslingsinnstillingene for den offisielle artistkanalen.

Finn ut mer om hvordan varsler påvirkes av seerinnstillinger

• Hvis seerne angir at de vil ha bjellevarsler fra den offisielle artistkanalen din, får de bjellevarsler uavhengig av innstillingene for andre kanaler.
  • Hvis seerne angir at de vil ha fremhevede varsler fra den offisielle artistkanalen din, får de fremhevede varsler uavhengig av innstillingene for andre kanaler.
  • Hvis seerne har valgt varslingsinnstillinger for den eksisterende kanalen din og deretter begynner å abonnere på den offisielle artistkanalen din, overføres disse innstillingene til den offisielle artistkanalen.

Se YouTube Analytics for artister

Hvis du er en artist med en offisiell artistkanal på YouTube, kan du se statistikk i YouTube Studio-appen. Denne statistikken omfatter data for alle kanalene der du har musikk (for eksempel kanaler som eies og drives av deg som artist, emnekanaler og VEVO-kanaler).

Finn ut mer om YouTube Analytics for artister.

Oppdater artistdiskografien din

Hvis du oppdager feil i diskografien din, for eksempel ukorrekte albumtitler eller sangmetadata, kan du kontakte plateselskapet ditt eller distributøren din.