Virallisen artistikanavan ylläpitäminen

Artistinimen käyttäminen kanavan nimenä

Hyvä kanavan nimi auttaa faneja löytämään virallisen kanavasi hakutuloksista ja viralliset videosi YouTubesta helposti. Huono kanavan nimi voi haitata kanavasi ja videoidesi löytämistä ja vaikuttaa negatiivisesti tilastoihisi.

Esimerkiksi Big Light ‑nimiselle bändille hyvä kanavan nimi olisi Big Light. Hyvä nyrkkisääntö on käyttää uusimmalla julkaisullasi käyttämääsi nimeä.

Seuraamalla alla mainittuja parhaita toimintatapoja varmistat, että YouTube-kanavasi nimi on fanien kannalta selkeä.
  • Käytä isoja ja pieniä kirjaimia asianmukaisesti: Älä kirjoita kanavan nimeksi big light tai BIG LIGHT, ellei se kuulu muuten brändisi tyyliin.
  • Käytä asianmukaisia välejä: Älä kirjoita kanavan nimeksi BigLight, ellei brändisi käytä ilman välejä kirjoitettuja nimiä tyylikeinona.
  • Vältä ylimääräisä sanoja: Älä lisää nimeen sanoja "virallinen", "TV", "kanava", "YouTube", "tuotannot" tai muita sanoja.
  • Valitse ensisijainen kieli: Jos yleisösi on monikielinen, valitse yksi kieli, jota käytät kanavan nimessä. Voit lisätä käännöksiä, jotka näkyvät fanien kielivalintojen mukaan.

Huom. Jos vaihdat kanavasi nimen, nimesi vaihtuu myös muissa Googlen tuotteissa, ellet ole siirtänyt kanavaasi bränditilille. Bränditilin avulla sinulla voi olla erikseen nimi, jota käytetään vain YouTubessa. Voit antaa kanavan käyttöoikeudet myös muille tiimisi jäsenille.

Sisällön määrittäminen

Suositellun videon määrittäminen

Virallisen artistikanavan suositellun videon ja yläosion sisällön voi määrittää itse.

Voit valita videon, joka näytetään ylimpänä virallisella artistikanavalla. Uusille kävijöille ja vanhoille tilaajille voi valita eri videot.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi.
  3. Klikkaa Kanavasi.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta MUOKKAA KANAVAA.
  5. Vie hiiren osoitin suositellun videon kohdalle.
  6. Klikkaa oikeasta yläkulmasta muokkauskuvaketta .
  7. Valitse muokkausikkunan välilehdillä, haluatko muokata vanhoille tilaajille vai uusille kävijöille näytettävää videota.
  8. Valitse Muokkaa.
  9. Valitse haluamasi video tai soittolista.
  10. Valitse Valmis

Yläosion määrittäminen

Tämä on kanavan ylin osio. Se sisältää soittolistan, johon voit lisätä mitä tahansa videoitasi YouTubesta.

Tämä on kanavan ylin osio. Se sisältää soittolistan, johon voit lisätä mitä tahansa videoitasi YouTubesta.
Tuo soittolistasi näkyviin näin:
  1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Luo soittolista haluamastasi sisällöstä ohjeiden mukaan.
  3. Mene viralliselle artistikanavallesi.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Muokkaa kanavaa. Jos sitä ei näy, vie hiiren osoitin artistin valitseman sisältöosion päälle (heti suositellun videon alla). Valitse Muokkaa .
  5. Poista Automaattinen soittolista käytöstä.
  6. Valitse soittolistasi valintaikkunan avautuvasta valikosta.
  7. Klikkaa Valmis

Ilmoitukset

Kun fanit tilaavat kanavasi, he voivat saada myös ilmoituksia uusista videoistasi. Oletuksena lähetämme ilmoituksia vain kanavan kohokohdista.

Jos sinulla on virallinen artistikanava, katsojat saavat tilaussyötteisiinsä ilmoituksia vain viralliselta kanavaltasi.

Viralliselta esittäjäkanavalta saatavien ilmoitusten tyyppi riippuu asetuksista, jotka katsojat ovat valinneet tilaamilleen esittäjän kanaville. Aihekanavalle valitut asetukset eivät vaikuta virallisen esittäjäkanavan ilmoitusasetuksiin.
  • Jos katsoja valitsee viralliselle artistikanavalle kelloilmoitukset, hän saa ne riippumatta muille kanaville valituista asetuksista.
  • Jos katsoja valitsee viralliselle artistikanavalle kohokohtailmoitukset, hän saa ne riippumatta muille kanaville valituista ilmoituksista.
  • Jos katsoja valitsee viralliselle artistikanavalle minkä tahansa muun ilmoitusasetuksen ja kumppanin tarjoamalle kanavalle joko kelloilmoitukset tai ei mitään ilmoituksia, virallisella artistikanavalla käytetään kumppanin tarjoamalle kanavalle valittuja asetuksia.

Näytä YouTube Analytics for Artists

Jos olet artisti ja sinulla on YouTubessa virallinen artistikanava, voit tarkastella YouTube Studio ‑sovelluksessa tilastotietoja, jotka perustuvat kaikkiin musiikkiasi esittäviin kanaviin. Tällaisia kanavia ovat esimerkiksi artistin omistamat ja ylläpitämät kanavat, aihekanavat ja VEVO-kanavat. Näin voit arvioida paremmin menestystäsi YouTubessa.