Kanaalsecties voor officiële artiestenkanalen

Opmerking: De planken Muziek en 'Meer van de artiest' verdwijnen binnenkort van het tabblad Video's op je officiële artiestenkanaal. Je content blijft gewoon zichtbaar op je kanaal.

Officiële artiestenkanalen hebben nieuwe opties voor de lay-out van het kanaal. Naast de standaard kanaalsecties kun je ook de volgende secties toevoegen aan je officiële artiestenkanaal:

Aanbevolen video

Je kunt kiezen welke video je bovenaan je officiële artiestenkanaal wilt weergeven; zelfs als het geen video is die je zelf hebt geüpload. Kies verschillende video's voor nieuwe bezoekers en terugkerende abonnees.

Releases

We hebben de naam van de plank Albums en singles gewijzigd in Releases. Je content blijft zichtbaar op je kanaal.

De sectie Releases is een automatisch gegenereerde sectie met al je releases. Zo kunnen je kijkers je muziek sneller vinden.

Muziekvideo's

De sectie Muziekvideo's is een automatisch gegenereerde sectie die de officiële muziekvideocontent van al je YouTube-kanalen bevat. Deze video's worden gesorteerd op:

• Uploaddatum
  • Populariteit

Video's

De sectie Video's haalt je meest recente videocontent uit het tabblad Video's van je officiële artiestenkanaal automatisch op.

Aanpasbare secties

Onder de automatisch gegenereerde secties Muziekvideo's, Releases en Video's kun je extra planken toevoegen met playlists en kanalen die je beheert.

Veelgestelde vragen

Hoe voeg ik mijn VEVO-kanaal samen met mijn officiële artiestenkanaal?

Neem via dit formulier contact met ons op als je een VEVO-kanaal hebt dat je wilt samenvoegen met je officiële artiestenkanaal.

Kan ik een probleem met de content op mijn VEVO-kanaal melden?

Als je problemen ondervindt met de content op je Vevo-kanaal, neem je rechtstreeks contact op met VEVO via content@vevo.com

Hoe kan ik mijn discografie updaten?

Als je fouten in je discografie vindt, zoals onjuiste albumtitels of metadata van nummers, neem je contact op met je label of distributeur voor hulp.

Hoe kan ik mijn artiestenafbeelding updaten?

Als je je artiestenafbeelding wilt updaten, vraag je een officieel artiestenkanaal (OAK) aan via je label of distributeur. Zodra je OAK actief is, kun je je afbeelding rechtstreeks in YouTube Studio updaten.