YouTube och ditt barns Google-konto (endast EU-länder)

Om du bor i EU och har skapat ett Google-konto för ditt barn med Family Link kan barnet börja använda YouTube-appen och andra funktioner när han eller hon fyller 13 år.  Barn under 13 får bara använda YouTube Kids-appen om den är tillgänglig där du bor.  Läs mer

Obs! YouTube-appen och andra YouTube-produkter och funktioner har inte utformats eller anpassats för barn. Ditt barn kan använda dem för att kommunicera med andra eller hitta innehåll som du anser vara olämpligt.  När barn använder YouTube kan de använda YouTubes funktioner som alla andra användare. Det innefattar att skapa sin egen YouTube-kanal, ladda upp och dela med sig av videor och livestreamar, kommentera och använda livechatt. Läs mer

Du kan använda appen Family Link för att hantera barnets aktivitetsinställningar, inklusive inställningar för barnets YouTube-sökhistorik och YouTube-visningshistorik.

Aktivera eller inaktivera Begränsat läge

Inga inställningar för innehållsfiltrering på YouTube är aktiverade som standard. Du kan aktivera Begränsat läge för att filtrera bort innehåll som kan vara avsett för vuxna och som du kanske inte vill att barnet ska se. Inget filter är perfekt men det bör hjälpa till att undvika det mesta av den här typen av innehåll.

Begränsat läge aktiveras på webbläsar- eller enhetsnivå, så du måste aktivera det på YouTube på varje enhet eller webbläsare som barnet använder.  Läs mer

Reglera åtkomst till YouTube

Du kan reglera åtkomst till YouTube-webbplatsen och YouTube-appen på barnets Android-enhet om

Blockera eller tillåta YouTube-webbplatsen

Följ de här anvisningarna för att reglera om ditt barn ska kunna öppna YouTube-webbplatsen på sin Android-enhet.

Blockera eller tillåta YouTube-appen

Följ de här anvisningarna för att reglera om ditt barn ska kunna använda YouTube-appen på sin Android-enhet.