YouTube en het Google-account van je kind (alleen Europese Unie)

Als je in de Europese Unie woont en via Family Link een Google-account voor je kind hebt gemaakt, kan je kind de YouTube-app en andere functies gaan gebruiken wanneer het dertien jaar wordt.  Kinderen jonger dan dertien jaar kunnen alleen de YouTube Kids-app gebruiken op locaties waar deze beschikbaar is.  Meer informatie.

Opmerking: De YouTube-app en andere YouTube-producten en -functies zijn niet ontworpen voor of afgestemd op kinderen. Je kind kan deze gebruiken om met anderen te communiceren of content te zoeken die je ongepast vindt.  Wanneer je kind YouTube gebruikt, kan het de functies van YouTube gebruiken zoals elke andere gebruiker. Je kind kan onder andere een eigen YouTube-kanaal maken, video's en live streams uploaden en openbaar delen, reacties posten en de live chat gebruiken. Meer informatie.

Je kunt de Family Link-app gebruiken om de activiteitsinstellingen van je kind te beheren, waaronder de instellingen voor de zoekgeschiedenis en kijkgeschiedenis van YouTube.

Beperkte modus in- of uitschakelen

Contentfilters zijn standaard uitgeschakeld in YouTube. Je kunt de beperkte modus inschakelen om niet-gezinsvriendelijke content weg te filteren waarvan je mogelijk niet wilt dat je kind deze ziet. Geen enkel filter is 100% waterdicht, maar hiermee krijgt je kind de meeste van deze content niet te zien.

De beperkte modus werkt op apparaat- of browserniveau. Je moet de modus dus in YouTube inschakelen op alle apparaten of in alle browsers die je kind gebruikt.  Meer informatie.

De toegang tot YouTube beheren

Je kunt de toegang beheren tot de site en app van YouTube op het Android-apparaat van je kind als je aan deze voorwaarden voldoet:

De YouTube-site blokkeren of toestaan

Voer deze stappen uit om te bepalen of je kind wel of niet naar de YouTube-site kan gaan op het eigen Android-apparaat.

De YouTube-app blokkeren of toestaan

Voer deze stappen uit om te bepalen of je kind wel of niet de YouTube-app kan gebruiken op het eigen Android-apparaat.