Musiklistor och insikter

Med YouTubes topplistor kan du se de hetaste artisterna, låtarna och musikvideorna från hela världen. Vi uppdaterar regelbundet våra kriterier för topplistor – besök den här sidan igen för uppdateringar.

Dagliga topplistor på YouTube

Följande topplistor uppdateras dagligen utifrån YouTube-visningar.

Populärt

I listan Populärt kan du se vad som är nytt och hett inom musik. Låtar rankas utifrån popularitet vid släpp. Listan Populärt uppdateras flera gånger om dagen.

Dagens populäraste musikvideor

Listan över de populäraste musikvideorna per dag uppdateras dagligen och visar de mest visade officiella musikvideorna på YouTube.

Dagens populäraste låtar på Shorts

De mest populära låtarna på Shorts visar hur det går för låtar på YouTube Shorts. Låtar rankas dagligen utifrån det totala antalet Shorts-videor som innehåller låten.

Veckovisa topplistor på YouTubes

Följande topplistor uppdateras baserat på YouTube-visningar per vecka.

Veckans populäraste låtar

Veckans populäraste låtar visar de mest spelade låtarna på YouTube. I den här topplistan kombineras det totala antalet visningar för varje officiell version av en låt, inklusive
  • den officiella musikvideon
  • videor som användare skapat med den officiella låten
  • videor med sångtexter.

Veckans populäraste artister

Veckans populäraste artister hyllar de mest populära artisterna på YouTube. I den här topplistan rankas artister utifrån det totala antalet visningar för artistens hela diskografi, inklusive
  • officiella musikvideor
  • videor som användare skapat med den officiella låten
  • officiella liveframträdanden
  • remixar
  • videor med sångtexter
  • albumlåtar
  • samarbeten.

Veckans populäraste musikvideor

Veckans populäraste musikvideor visar de populäraste officiella musikvideorna på plattformen baserat på antal visningar.

Veckans populäraste låtar på Shorts

De mest populära låtarna på Shorts visar hur det går för låtar på YouTube Shorts. Låtar rankas varje vecka utifrån det totala antalet Shorts-videor som innehåller låten.

Läs mer om YouTubes topplistor

Tillgängligt i följande länder

YouTubes topplistor är tillgängliga i 61 länder/regioner runt om i världen:

• Argentina
  • Australien
  • Österrike
  • Belgien
  • Bolivia
  • Brasilien
  • Kanada
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Dominikanska republiken
  • Ecuador
  • Egypten
  • El Salvador
  • Estland
  • Finland
  • Frankrike
  • Guatemala
  • Tyskland
  • Honduras
  • Ungern
  • Island
  • Indien
  • Indonesien
  • Irland
  • Israel
  • Italien
  • Japan
  • Kenya
  • Luxemburg
  • Mexiko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Nicaragua
  • Nigeria
  • Norge
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Polen
  • Portugal
  • Rumänien
  • Ryssland
  • Saudiarabien
  • Serbien
  • Sydkorea
  • Sydafrika
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Tanzania
  • Turkiet
  • Uganda
  • Förenade kungariket
  • Ukraina
  • Förenade Arabemiraten
  • Uruguay
  • USA
  • Zimbabwe

Snart kommer fler listor med dina favoritlåtar och -artister.

Hur beräknas YouTubes topplistor?

YouTubes topplistor delar in den mest visade musiken på YouTube utifrån låt, video, artist och Shorts-video.

• I listorna över topplåtar rankas låtens resultat på YouTube utifrån det totala antalet visningar. YouTube genererar topplistor dagligen och veckovis för topplåtar genom att kombinera officiella låtvisningar för följande videotyper:
    • den officiella musikvideon
    • innehåll som användare skapat med den officiella låten
    • videor med sångtexter.
  • I listorna över de populäraste musikvideorna rankas officiella musikvideor efter antalet videovisningar. YouTube genererar topplistor dagligen och veckovis för de populäraste musikvideorna.
  • I De mest populära låtarna på Shorts rankas de 50 populäraste låtarna på Shorts. Låtar rankas utifrån det totala antalet Shorts-videor som innehåller låten. YouTube genererar topplistor dagligen och veckovis för de populäraste låtarna på Shorts.
  • I Veckans populäraste artister rankas de 100 bästa artisterna utifrån totalt antal visningar. Det totala antalet visningar för en artist baseras på de kombinerade låtvisningarna som tillskrivs artisten på YouTube.

För att säkerställa att YouTubes topplistor återspeglar de mest relevanta trenderna inom musik kan vi enligt våra policyer ta bort låtar som har varit med på listorna i flera månader utan en betydande ökning av antalet tittare.

Obs! Visningar från betalannonser på YouTube räknas inte in i YouTubes topplistor.

YouTube Musikinsikter

Vi uppdaterar verktyget YouTube Musikinsikter, som blir tillgängligt i YouTubes topplistor under 2024. Vi ber om ursäkt för besväret, men håll utkik efter uppdateringar.