YouTuben Tilastojen perusteet

YouTube Studion tilastojen avainmittarien ja raporttien avulla ymmärrät paremmin videosi ja kanavasi tuloksia.

Huom. Tietty data, kuten maantieteellinen sijainti, liikenteen lähteet tai sukupuoli, voi olla saatavilla rajoitetusti. Lue lisää YouTuben Tilastoissa rajoitetusti saatavilla olevasta datasta.

Tilastot YouTube Studiossa

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

YouTuben Tilastoihin siirtyminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa vasemmasta valikosta Tilastot .

Monet raportit ovat saatavilla myös videotasolla:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö .
  3. Valitse videon kohdalta Tilastot .
Huom. Jos haluat avata laajennetun tilastoraportin tietyn datan tarkastelua, tulosten vertailua tai datan eksportointia varten, klikkaa KATSO LISÄÄ tai EDISTYNYT TILA.

Lisätietoja YouTuben Tilastojen välilehdistä

YouTuben Tilastojen eri välilehtien avulla voit ymmärtää dataa paremmin.

Huom. Kaikki raportit eivät välttämättä ole käytettävissä mobiililaitteilla.

Etusivu

Etusivu-välilehdeltä näet yleiskatsauksen kanavasi ja videoidesi tuloksista. Avainmittarikortista näet katselukerrat, katseluajan, tilaajamäärän ja arvioidut tulot (jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa).

Huom. Saatat myös saada personoituja raportteja, joissa vertaillaan tuloksia tyypillisiin tuloksiisi. Näistä tiedoista voi löytyä selitys tavallista suurempiin tai pienempiin katselukertoihin. Tällä välilehdellä on myös seuraavat raportit:

• Tyypilliset tulokset: Kertoo kanavasi tyypillisistä tuloksista kanavatasolla. Videotasolla vertaillaan videoiden tyypillisiä tuloksia.
  • Suosituin sisältösi tällä ajanjaksolla: Katselukertojen mukaan lajiteltu sisältösi edellisen 28 päivän ajalta.
  • Reaaliaikainen: Tulokset edellisen 48 tunnin tai 60 minuutin ajalta.
  • Suosituimmat remixit: Shorts-videoiden luomiseen käytetty sisältösi. Lisäksi näet, kuinka monta kertaa sisältöäsi on remiksattu, ja remixien katselukerrat.

Huom. Videotasolla näet yleisön pysyvyyden avainkohdat ja reaaliaikaisen raportin.

Sisältö (kanavataso)

Sisältö-välilehdeltä näet yhteenvedon siitä, miten yleisö päätyy sisältöösi ja miten he siihen reagoivat. Näet myös, millaista sisältöä yleisösi katsoo. Saatavilla on seuraavat tavoittavuus- ja aktivointiraportit, joiden tiedot voi suodattaa kaiken sisällön, videoiden, Shorts-videoiden, livestriimien tai postausten mukaan:

• Katselukerrat: Näin monta aitoa katselukertaa on videoillasi, Shorts-videoillasi ja livestriimeilläsi.
  • Impressioiden määrä ja katseluajan muodostuminen: Näin monta kertaa pikkukuva on näkynyt katsojille YouTubessa (impressiot), näin usein pikkukuvan näyttökerta on johtanut katselukertaan (klikkausprosentti) ja näin paljon katseluaikaa katselukerroista on syntynyt.
  • Julkaistu sisältö: YouTubessa julkaisemiesi videoiden, Shorts-videoiden, livestriimien ja postausten määrä.
  • Eri sisältömuotojen katsojamäärät: Erittely katsojista sisältömuodon mukaan (videot, Shorts-videot ja livestriimit).
  • Miten katsojat ovat löytäneet sisältösi/videosi/Shorts-videosi/livestriimisi: Näin katsojat ovat päätyneet sisältöösi.
  • Tilaajat: Näin monta tilaajaa olet saanut kustakin sisältötyypistä (videot, Shorts-videot, livestriimit ja postaukset) sekä muista lähteistä, joita ovat esimerkiksi YouTube-haku ja kanavasivu.
  • Avainmittarikortti: Visuaalinen yleiskatsaus katselukerroista, katselukerran keskimääräisestä kestosta, impressioista, impressioiden klikkausprosentista, tilaajista, tykkäyksistä ja jaoista.
  • Yleisön pysyvyyden avainkohdat: Näin hyvin videon eri kohdat ovat pitäneet yleisön mielenkiintoa yllä. Tyypillisen pysyvyyden avulla voit vertailla 10:tä edellistä samanpituista videotasi.
  • Suosituimmat videot/Shorts-videot/postaukset: Näitä videoita, Shorts-videoita ja postauksia on katsottu eniten.
  • Näyttökerrat fiidissä: Näin monta kertaa Shorts-videosi on näkynyt Shorts-fiidissä.
  • Katsottu (vs. pyyhkäisty pois): Shorts-videoidesi katselujen määrä verrattuna poispyyhkäisyjen määrään.
  • Suosituimmat remixit: Visuaalinen yleiskatsaus remixien katselukerroista, kokonaismäärästä ja suosituimpien remixien sisällöstä.
  • Postauksen impressiot: Näin monta kertaa postaus on näkynyt katsojille.
  • Reaktiot: Striimin aikaisten reaktioiden määrä ja tyyppi.

Tavoittavuus (videotaso)

Tavoittavuus-välilehdeltä näet yhteenvedon siitä, miten yleisö löytää kanavasi. Avainmittarikortilta näet impressiot, impressioiden klikkausprosentin, katselukerrat sekä yksittäiset katsojat.
Tällä välilehdellä on myös seuraavat raportit:
  • Liikenteen lähteiden tyypit: Näin katsojat ovat löytäneet sisältösi.
  • Ulkoinen: Tämä liikenne on peräisin verkkosivustoilta ja sovelluksista, joille on upotettuna kanavasi video tai joissa on linkki siihen.
  • Videoehdotukset: Tämä liikenne on peräisin muiden videoiden vierestä tai niiden jälkeen näkyvistä ehdotuksista tai videokuvausten linkeistä. Nämä videot voivat olla omia tai jonkun muun videoita.
  • Soittolistat: Tämä liikenne on peräisin katsotuimmista soittolistoista, joissa on videoitasi.
  • Impressioiden määrä ja katseluajan muodostuminen: Näin monta kertaa videon pikkukuvat ovat näkyneet katsojille YouTubessa (impressiot), näin usein pikkukuvan näyttökerta on johtanut katselukertaan (klikkausprosentti) ja näin paljon katseluaikaa katselukerroista on syntynyt.
  • Lähetetyt kelloilmoitukset: Näin monta kelloilmoitusta on lähetetty tilaajille, jotka saavat ilmoituksia kanavaltasi.
  • YouTube-haku: Tämä liikenne on peräisin hakutermeistä, jotka ovat tuoneet katsojia sisällöllesi.

Aktivointi (videotaso)

Aktivointi-välilehdeltä näet yhteenvedon siitä, miten kauan yleisö katsoo videoitasi. Avainmittarikortilta näet katseluajan ja katselun keskimääräisen keston.
Tällä välilehdellä on myös seuraavat raportit:
  • Yleisön pysyvyys: Näin hyvin videon eri kohdat ovat pitäneet yleisön mielenkiintoa yllä. Tyypillisen pysyvyyden avulla voit vertailla 10:tä edellistä samanpituista videotasi.
  • Tykkäykset %: Ylä- ja alapeukkujen suhteesta näet, mitä mieltä katsojat ovat videosta.
  • Päätösruudun elementin klikkausmäärä: Näin monta kertaa päätösruudun elementtiä on klikattu.
  • Tagatuimmat tuotteet: Näihin videoon tagattuihin tuotteisiin on reagoitu eniten.

Yleisö

Yleisö-välilehdeltä näet yhteenvedon siitä, millainen yleisö videoitasi katsoo. Avainmittarikortilta näet palaavat ja uudet katsojat, yksittäiset katsojat sekä tilaajat.
Tällä välilehdellä on myös seuraavat raportit:
  • Yleisömäärää kasvattavat videot: Näin yleisö on liikkunut ja toiminut kanavallasi. Data kattaa uudet katsojat kaikilla laitteilla 90 viime päivän ajalta.
  • Mihin aikaan katsojasi ovat YouTubessa: Tästä näet yleisön toiminnan kanavallasi ja YouTubessa. Data kattaa kaikki käytetyt laitteet 28 viime päivän ajalta.
  • Tilaajan kelloilmoitukset: Näin moni tilaaja saa ilmoituksia kanavaltasi. Tältä välilehdeltä näet myös, kuinka moni näistä käyttäjistä tosiasiassa saa ilmoitukset YouTube- ja laiteasetustensa perusteella.
  • Tilaajien katseluaika: Näin katseluaika on jakautunut tilaajien ja muiden kuin tilaajien kesken.
  • Ikä ja sukupuoli: Näin yleisösi on jakautunut iän ja sukupuolen mukaan. Data kattaa sisäänkirjautuneet käyttäjät ja kaikki laitteet.
  • Suositut kanavat: Näitä YouTube-kanavia yleisösi katsoo. Data kattaa kaikki käytetyt laitteet 28 viime päivän ajalta.
  • Tätä yleisösi katsoo: Tällaista sisältöä yleisösi katsoo muilla kanavilla. Jos dataa on tarpeeksi, voit suodattaa sitä videoiden, Shorts-videoiden ja livesisällön mukaan. Data kattaa kaikki käytetyt laitteet seitsemän viime päivän ajalta.
  • Uudet ja palaavat käyttäjät eri sisältömuodoissa: Raportista näet, mikä sisältömuoto houkuttelee eniten uusia katsojia ja mikä puolestaan saa katsojat palaamaan kanavallesi.
  • Yleisösi katsomat sisältömuodot YouTubessa: Raportista näet yleisösi katsomat sisältömuodot (videot, Shorts-videot ja livestriimit). Data perustuu siihen, mitä oman kanavasi säännölliset katsojat 28 viime päivän ajalta ovat katsoneet muilla kanavilla.
  • Tärkeimmät alueet: Näin yleisösi on jakautunut maantieteellisille alueille. Data perustuu IP-osoitteisiin.
  • Suosituimmat tekstityskielet: Näin yleisösi on jakautunut tekstityskielen mukaan. Data perustuu tekstitysten käyttöön.

Huom. Videotasolla näet raportit tilaajilta tulleesta katseluajasta sekä eniten toistavista maantieteellisistä alueista ja tekstityskielistä. Lisäksi näet ikä- ja sukupuolitiedot.

Tulot

Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, näet YouTube-ansiosi Tulot-välilehdeltä. Avainmittarikortilta näet arvioidut tulosiToteutuneet tulot näkyvät YouTuben Tilastoissa, kun maksusi on lisätty AdSense for YouTubeen. Yleensä tulot ovat selvillä seuraavan kuukauden 7.–12. päivä. Lue lisää AdSense for YouTuben maksuaikatauluista.
Tällä välilehdellä on myös seuraavat raportit:
  • Ansaitut tulot: Näin paljon tuloja olet saanut kanavaltasi kuuden viime kuukauden aikana. Tulot on eritelty kuukausittain.
  • Näin ansaitset rahaa: Näistä eri lähteistä olet ansainnut rahaa YouTubessa. Esimerkkejä tulonlähteistä ovat katselusivun mainokset, Shorts-fiidimainokset, jäsenyydet, Superominaisuudet, yhdistetyt kaupat ja Shopping-kumppanit. YouTube Premium ‑tulot näkyvät katselusivun mainosten tai Shorts-fiidimainosten omilla tilastosivuilla.
  • Videon tulokset: Näin paljon tuloja olet saanut videoista, Shorts-videoista ja livestriimeistä valitulla ajanjaksolla. Raportti sisältää tuhannen katselukerran tulot (RPM).
  • Tuottoisin sisältö: Tämän sisällön arvioidut tulot ovat suurimmat valitulla ajanjaksolla.

Hyvä huomata

• Mahdollinen ennakonpidätys voi vaikuttaa toteutuneisiin tuloihin, jos tulot ovat veronalaisia. Pidätetty summa näkyy vain AdSense for YouTube ‑tilillä.
  • Näet tulot myös videotasolla.
  • Videotason RPM-kortissa näkyvät tulot eivät välttämättä vastaa arvioituja kokonaistuloja. Tämä johtuu siitä, että kaikkia tulonlähteitä ei ole kohdennettu tietylle videolle. Kanavajäsenyyksiä ei esimerkiksi liitetä yksittäisiin videoihin.

Tutkimus (kanavataso)

Tutkimus-välilehdeltä näet yhteenvedon siitä, mitä yleisösi ja katsojasi YouTubessa hakevat. Tutkimus-välilehden vinkeistä voit löytää videoiden ja Shorts-videoiden sisältötarpeita sekä videoideoita, joiden avulla voit luoda katsojia kiinnostavaa sisältöä.

Tällä välilehdellä on myös seuraavat raportit:

• Haut YouTubessa: Nämä ovat suosituimmat hakuaiheesi, ja tällaisen volyymin yleisösi ja katsojasi ovat saaneet aikaan YouTubessa 28 viime päivän aikana.
  • Katsojiesi haut: Näillä termeillä ja tällaisella volyymilla yleisösi ja samankaltaisten kanavien katsojat ovat hakeneet sisältöä 28 viime päivän aikana.