Använda tillägget för innehållsleverans i Google Kalkylark

Funktionerna som beskrivs i den här artikeln är bara tillgängliga för partner som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll på YouTube med hjälp av Innehållshanteraren.

Nu kan du validera metadata direkt i Google Kalkylark med hjälp av tillägget för innehållsleverans i Google Kalkylark. Vid lyckad validering kan du även skicka in metadatafilen till YouTube för bearbetning.

Installation

1. Hitta tillägget för innehållsleverans i Google Kalkylark här.
  2. Lägg till tillägget i Google Kalkylark genom att klicka på knappen +.
  3. Ge tillägget åtkomst till ditt Google-konto.  Se till att du använder Google-kontot som är kopplat till innehållshanterarkontot du vill ladda upp metadata till.
  4. Välj din innehållsägare och ditt innehållsleverantörskonto.

Användarinställningar

Om ditt Google-konto är kopplat till flera innehållshanterarkonton kan du växla mellan kontona i användarinställningarna.  Där kan du även ändra ditt innehållsleverantörskonto.

1. Från menyn Tillägg i Google Kalkylark väljer du YouTube Innehållsleverans och sedan Användarinställningar.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn och välj din innehållsägare.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn och välj din innehållsleverantör.
  4. Klicka på Spara.

Importera mall

Så här importerar du en tom mall till Google Kalkylark:

1. Från menyn Tillägg i Google Kalkylark väljer du YouTube Innehållsleverans och sedan Importera mall.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn för att välja mallen du vill importera.
  3. Klicka på Skapa.

Validera metadata

Så här validerar du din metadata:

1. Från menyn Tillägg i Google Kalkylark väljer du YouTube Innehållsleverans och sedan Validera.
  2. Valideraren börjar validera metadatan.
    1. Om fel hittas kan du välja att markera celler med fel och/eller infoga ett separat ark med felen.
    2. Om det inte finns några fel kan du skapa ett nytt paket med metadatafilen.  Om är ett paket som bara innehåller metadata börjar det bearbetas automatiskt.  Om det behövs mediefiler skickas metadatafilen till ett utkastpaket där du kan lägga till dina mediefiler och sedan bearbeta paketet.

Visa paketstatus

När du har levererat paketet kan du kontrollera paketstatus:

1. Från menyn Tillägg i Google Kalkylark väljer du YouTube Innehållsleverans och sedan Paketstatus.
  2. Klicka på MER för att öppna paketet i Innehållshanteraren på YouTube.