Ändra inställningar för språk eller plats

Du kan välja språk och plats på YouTube på datorn, i YouTube-appen eller i mobilwebbläsaren.

Språkinställningarna ändrar videons metadata om sådan finns, till exempel kanalens namn och videotiteln, samt språk för röstsökning. Platsen du väljer påverkar vilka videor som visas under

• Rekommendationer
  • Populärt
  • Nyheter

YouTube erbjuder språk- och innehållsinställningar för alla länder, regioner och språk där YouTube finns. Vi utökar hela tiden möjligheterna för produkten att nå fler användare. Om du inte hittar ditt språk, land eller region väljer du det alternativ som bäst passar dina behov och intressen.

Den förvalda platsen är USA om YouTube inte finns i ditt land eller region.

Ändra språk på webben eller i YouTube-appen

Följ instruktionerna nedan för YouTube-appen eller mobilwebbplatsen.

YouTube-appen

1. Tryck på din profilbild .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Välj Allmänt.
  4. Tryck på Plats eller Appspråk.
  5. Tryck på språket eller platsen du vill använda.

Mobilwebb

YouTubes mobilwebbplats följer språkinställningarna för din enhet som standard. Du kan ändra inställningarna för språk och plats på mobilwebbplatsen.

1. Öppna ditt konto .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Konto .
  4. Tryck på Språk om du vill välja ett annat språk.
  5. Tryck på Plats om du vill välja en annan plats.

YouTube på tv

1. Klicka på Inställningar i appen för YouTube på tv.
  2. Scrolla till avsnittet Språk och plats.
  3. Välj Språk.
  4. Klicka på Redigera .
  5. Scrolla till valt språk.
  6. Klicka på Bekräfta ändring.

How to change the language and country settings on YouTube from your mobile device

Ändra språk för e-postaviseringar

Dina e-postmeddelanden från YouTube visas på standardspråket för ditt land. Om du har ändrat dina språkinställningar för YouTube kan du ändra e-postinställningarna så att de matchar:

1. Öppna e-postinställningarna.
  2. Scrolla till Språk om du vill ändra språk för e-postaviseringar.

Ändra språk eller plats på smart-tv:ar, streamingenheter och spelkonsoler

Som standard följer YouTube-appen på smart-tv:ar, streamingenheter och spelkonsoler enhetens inställningar för språk och plats. Du kan ändra inställningarna för YouTube när du vill. Så här ändrar du inställningarna:

• Öppna YouTube-appen på enheten.
  • Välj Inställningar
  • Tryck på Språk om du vill välja ett annat språk.
  • Tryck på Plats om du vill välja en annan plats.

Ändra sökspråk för tangentbordet

Du kan även ändra inställningen för sökspråk för söktangentbordet:

1. Öppna YouTube-appen på smart-tv:n, streamingenheten eller spelkonsolen.
  2. Välj Sök och sedan Välj språk.

Söktangentbordet har stöd för följande språk:

• arabiska
  • koreanska
  • kinesiska (förenklad)
  • norska
  • traditionell kinesiska (Hongkong)
  • polska
  • traditionell kinesiska (Taiwan)
  • portugisiska
  • danska
  • portugisiska (Brasilien)
  • nederländska
  • ryska
  • engelska
  • spanska
  • franska
  • spanska (Mexiko)
  • franska (Kanada)
  • spanska (USA)
  • tyska
  • svenska
  • grekiska
  • thai
  • hebreiska
  • turkiska
  • ungerska
  • ukrainska
  • italienska
  • vietnamesiska
  • japanska

Obs! Om appens språk inte stöds anges engelska som standard i söktangentbordet.