Taal- en locatie-instellingen wijzigen

Vanaf je computer en op de mobiele website kun je de taal en locatie voor YouTube wijzigen. In de mobiele app kun je alleen de locatie wijzigen. De taalinstellingen zijn van invloed op de tekst die wordt weergegeven en de locatie bepaalt welke video's worden aanbevolen en als trending worden weergegeven.*

YouTube biedt taal- en contentvoorkeursinstellingen voor alle landen en talen waarin YouTube actief is. YouTube hoopt zoveel mogelijk gebruikers te bereiken.  Als je land of taal niet wordt vermeld, kies je de optie die het best aansluit op je behoeften en interesses.

Als YouTube je land niet herkent, wordt de locatie standaard op de Verenigde Staten ingesteld.

*Let op: In India bepalen de taalinstellingen welke video's worden weergegeven op Home en Trending.

Als je deze instructies niet kunt volgen, gebruik je waarschijnlijk de oude versie van YouTube. Als je een nieuwere browser gebruikt, moet je naar de huidige versie van YouTube updaten.

Via je accountpictogram  heb je toegang tot verschillende taal- en locatieopties.

1. Ga naar je accountpictogram .

2. Klik op Taal of Locatie.

3. Selecteer in het dropdownmenu de taal of locatie die je wilt gebruiken.

De YouTube-taalinstellingen zijn van toepassing op de hele site, maar video's behouden hun oorspronkelijke taal. De taalinstellingen worden opgeslagen in de browser. Als je het cachegeheugen wist en de cookies verwijdert, moet je de taalinstellingen resetten.

Taal voor e-mailmeldingen wijzigen

E-mails van YouTube ontvang je in de standaardtaal voor jouw land. Als je de YouTube-taalinstellingen hebt gewijzigd, kun je de e-mailinstellingen hierop afstemmen:

1. Ga naar je e-mailinstellingen.

2. Scroll omlaag naar 'Taalvoorkeur' om de taal voor e-mailmeldingen te updaten.