Taal- en locatie-instellingen wijzigen

Vanaf je computer en op de mobiele website kun je de taal en locatie voor YouTube wijzigen. In de mobiele app kun je alleen de locatie wijzigen. De taalinstellingen zijn van invloed op de tekst die wordt weergegeven en de locatie bepaalt welke video's worden aanbevolen en als trending worden weergegeven.*

YouTube biedt taal- en contentvoorkeursinstellingen voor alle landen en talen waarin YouTube actief is. YouTube hoopt zoveel mogelijk gebruikers te bereiken.  Als je land of taal niet wordt vermeld, kies je de optie die het best aansluit op je behoeften en interesses.

Als YouTube je land niet herkent, wordt de locatie standaard op de Verenigde Staten ingesteld.

*Let op: In India bepalen de taalinstellingen welke video's worden weergegeven op Home en Trending.

Er zijn twee YouTube-versies voor desktopcomputers: de huidige versie en de oude versie. Volg de instructies voor de versie die jij gebruikt.

Huidige desktopversie

Via je accountpictogram  heb je toegang tot verschillende taal- en locatieopties.

1. Ga naar je accountpictogram .

2. Klik op Taal of Locatie.

3. Selecteer in het dropdownmenu de taal of locatie die je wilt gebruiken.

De taalinstellingen zijn van toepassing op de hele site, maar video's behouden hun oorspronkelijke taal. De taalinstellingen worden opgeslagen in de browser. Als je het cachegeheugen wist en de cookies verwijdert, moet je je taalvoorkeuren opnieuw instellen.

Taal voor e-mailmeldingen wijzigen

E-mails van YouTube ontvang je in de standaardtaal voor jouw land. Als je je taalinstellingen hebt gewijzigd, kun je je e-mailinstellingen hierop afstemmen:

1. Ga naar je e-mailinstellingen.

2. Scroll omlaag naar Taalvoorkeur om de taal voor e-mailmeldingen te updaten.

Oude desktopversie

Via de dropdownmenu's Taal en Land onderaan elke YouTube-pagina heb je toegang tot verschillende taal- en locatieopties.

De taalinstellingen zijn van toepassing op de hele site, maar video's behouden hun oorspronkelijke taal. De taalinstellingen worden opgeslagen in de browser. Als je het cachegeheugen wist en de cookies verwijdert, moet je je taalvoorkeuren opnieuw instellen.

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal om alles uit YouTube te halen. Tilmeld

Taal voor e-mailmeldingen wijzigen

E-mails van YouTube ontvang je in de standaardtaal voor jouw land. Als je je taalinstellingen hebt gewijzigd, kun je je e-mailinstellingen hierop afstemmen:

1. Ga naar je e-mailinstellingen.
  2. Scroll omlaag naar "Taalvoorkeur" om de taal voor e-mailmeldingen te updaten.