Taal- en locatie-instellingen wijzigen

Je kunt op YouTube vanaf je computer of op de mobiele site de taal en locatie van je voorkeur selecteren. Als je de mobiele YouTube-app gebruikt, kun je je locatie selecteren. De taalinstellingen zijn van invloed op de tekst die wordt getoond als je een video afspeelt.* De locatie die je kiest, bepaalt welke video's worden getoond bij:

• Aanbevelingen
  • Trending
  • Nieuws

YouTube biedt taal- en contentvoorkeursinstellingen voor alle landen, regio's en talen waarin YouTube beschikbaar is. We bieden YouTube in steeds meer gebieden en talen aan om nog meer gebruikers te bereiken. Als je taal of land/regio niet wordt vermeld, kies je de optie die het best aansluit bij je behoeften en interesses.

De standaardlocatie is de Verenigde Staten als YouTube je land/regio niet kan vinden.

*Let op: In India bepalen de taalinstellingen welke video's worden getoond op Home en Trending.

1. Klik op je profielfoto .
  2. Klik op Taal of Locatie.
  3. Klik op de taal of locatie die je wilt gebruiken.

De YouTube-taalinstellingen zijn van toepassing op de hele site, maar video's blijven in hun oorspronkelijke taal staan. De taalinstellingen worden opgeslagen in de browser. Als je je cachegeheugen en cookies wist, moet je de taal opnieuw instellen.

How to change the language and location on YouTube from your computer

Taal voor e-mailmeldingen wijzigen

E-mails van YouTube krijg je in de standaardtaal voor jouw locatie. Als je de YouTube-taalinstellingen hebt gewijzigd, kun je de e-mailinstellingen hierop afstemmen:

1. Ga naar je e-mailinstellingen.
  2. Scroll naar Taalvoorkeur om de taal voor e-mailmeldingen te updaten.