Taal- en locatie-instellingen wijzigen

Je kunt op YouTube vanaf je computer of op de mobiele site de taal en locatie van je voorkeur selecteren. Als je de mobiele YouTube-app gebruikt, kun je je locatie selecteren. De taalinstellingen zijn van invloed op de tekst die wordt weergegeven tijdens het afspelen van video's. De locatie bepaalt welke video's worden aanbevolen en als trending worden getoond.*

YouTube biedt taal- en contentvoorkeursinstellingen voor alle landen, regio's en talen waarin YouTube beschikbaar is. We bieden YouTube in steeds meer gebieden en talen aan om nog meer gebruikers te bereiken. Als je taal of locatie niet wordt vermeld, kies je de optie die het best aansluit bij je behoeften en interesses.

Als YouTube je locatie niet kan vinden, is de standaardlocatie de Verenigde Staten.

*Let op: In India bepalen de taalinstellingen welke video's te zien zijn op Home en Trending.

1. Klik op je profielfoto .
  2. Klik op Taal of Locatie.
  3. Klik op de taal of locatie die je wilt gebruiken.

De YouTube-taalinstellingen zijn van toepassing op de hele site, maar video's blijven in hun oorspronkelijke taal staan. De taalinstellingen worden opgeslagen in de browser. Als je je cachegeheugen en cookies wist, moet je de taal opnieuw instellen.

How to change the language and location on YouTube from your computer

Taal voor e-mailmeldingen wijzigen

E-mails van YouTube krijg je in de standaardtaal voor jouw locatie. Als je de YouTube-taalinstellingen hebt gewijzigd, kun je de e-mailinstellingen hierop afstemmen:

1. Ga naar je e-mailinstellingen.
  2. Scroll naar Taalvoorkeur om de taal voor e-mailmeldingen te updaten.