Taal- en locatie-instellingen wijzigen

Vanaf je computer en op de mobiele website kun je de taal en locatie voor YouTube wijzigen. In de mobiele app kun je alleen de locatie wijzigen. De taalinstellingen zijn van invloed op de tekst die wordt weergegeven en de locatie bepaalt welke video's worden aanbevolen en als trending worden weergegeven.*

YouTube biedt taal- en contentvoorkeursinstellingen voor alle landen en talen waarin YouTube beschikbaar is. We bieden YouTube in steeds meer landen en talen aan om nog meer gebruikers te bereiken. Als je land of taal niet wordt vermeld, kies je de optie die het best aansluit bij je behoeften en interesses.

Als YouTube je land niet herkent, wordt de locatie standaard op de Verenigde Staten ingesteld.

*Let op: In India bepalen de taalinstellingen welke video's worden weergegeven op Home en Trending.

Via je accountpictogram  heb je toegang tot verschillende taal- en locatieopties.

1. Ga naar je accountpictogram .

2. Klik op Taal of Locatie.

3. Selecteer in het dropdownmenu de taal of locatie die je wilt gebruiken.

De YouTube-taalinstellingen zijn van toepassing op de hele site, maar video's behouden hun oorspronkelijke taal. De taalinstellingen worden opgeslagen in de browser. Als je het cachegeheugen wist en de cookies verwijdert, moet je de taalinstellingen resetten.

How to change the language and location on YouTube from your computer

Taal voor e-mailmeldingen wijzigen

E-mails van YouTube ontvang je in de standaardtaal voor jouw land. Als je de YouTube-taalinstellingen hebt gewijzigd, kun je de e-mailinstellingen hierop afstemmen:

1. Ga naar je e-mailinstellingen.

2. Scroll omlaag naar Taalvoorkeur om de taal voor e-mailmeldingen te updaten.