Systemkrav och enheter som stöds för YouTube

Om du vill titta på YouTube-videor behöver du ha en uppdaterad version av webbläsaren och operativsystemet samt en bra internetanslutning, dvs.

• den senaste versionen av Google Chrome, Firefox eller Safari
  • en internetanslutning med en hastighet på minst 500 kbit/s.

Krav för filmer och tv-program

En del premiumvideor på YouTube, till exempel filmer, tv-program och livestreamar, kräver en snabbare anslutning och bättre prestanda för bästa möjliga streaminghastighet. Du behöver följande:

• den senaste versionen av Google Chrome, Firefox eller Safari
  • något av operativsystemen Windows 7+, Mac OS X 10.7 eller senare eller Ubuntu 10 eller senare
  • en internetanslutning med en hastighet på minst 1 Mbit/s.

Det kan underlätta om du stänger andra flikar, webbläsare och program medan du streamar videor. Det kan även hjälpa att använda trådbunden i stället för trådlös nätverksanslutning.

I tabellen nedan kan du se ungefärliga hastigheter som rekommenderas för att spela upp varje videoformat.

Videoupplösning

Rekommenderad ihållande hastighet
4K UHD 20 Mbit/s
HD 1080p 5 Mbit/s
HD 720p  2,5 Mbit/s
SD 480p 1,1 Mbit/s
SD 360p 0,7 Mbit/s

Obs!
  • Uppspelning i HD är inte tillgängligt för streaming i webbläsare, förutom Safari. Du kan även streama i HD med enheterna som anges i listan här.
  • I vissa fall kan du köpa eller hyra HD/UHD-versionen av en video på en enhet eller i en webbläsare som inte har stöd för uppspelning i HD eller UHD. Du kan fortfarande titta på innehållet i lägre kvalitet på enheten, eller titta på innehållet i HD/UHD på en annan kompatibel enhet.

Enheter som stöds för Primetime-kanaler (endast i USA, Tyskland, Frankrike, Australien och Förenade kungariket)

Om du är Comcast Xfinity-kund och inte kan se NFL Sunday Ticket- eller YouTube Primetime-kanaler via din nuvarande tv-box kan du behöva byta ut den. Besök Xfinity Store eller ring Comcast-supporten om du vill veta mer.

Om du befinner dig i USA, Tyskland, Frankrike, Australien eller Förenade kungariket kan du titta på YouTube Primetime-kanaler på följande enheter:

Spelkonsoler
  • PlayStation 5
  • PlayStation 4
  • PlayStation 4 Pro
  • Xbox Series X
  • Xbox Series S
  • Xbox One X
  • Xbox One S
  • Xbox One
Smarta displayer
  • Nest Hub Max
  • Nest Hub
smartphones och surfplattor telefoner och surfplattor med Android 6.0 Marshmallow eller senare
iPhone och iPad med iOS 12 eller senare
Smart-tv smart-tv:ar från Hisense (utvalda modeller)
smart-tv:ar från LG (endast modeller från 2016 och senare)
tv:ar från Roku (alla modeller)
smart-tv:ar från Samsung (endast modeller från 2017 och senare)
smart-tv:ar från Sharp (utvalda modeller)
smart-tv:ar från Sony (utvalda modeller)
tv:ar från Vizio SmartCast (utvalda modeller)
utvalda tv:ar med Android TV inbyggd och NVIDIA Shield
utvalda smart-tv:ar med Fire TV Edition
Streamingenheter Apple TV (4:e generationen och 4K)
Chromecast med Google TV
  • Fire TV Stick (3:e generationen)
  • Fire TV Stick Lite
  • Fire TV Stick (2:a generationen)
  • Fire TV Stick i 4K
  • Fire TV Cube
  • Fire TV Cube (1:a generationen)
Välj kabel-tv-enheter (till exempel Xfinity X1)

Du kan titta på men inte köpa YouTube Primetime-kanaler på någon av följande enheter:

• Apple TV
  • Xbox
  • Välj tv:ar från Panasonic