Systemkrav og støttede enheter for YouTube

For å se YouTube-videoer må du sørger for at du har den nyeste versjonen av nettleseren og operativsystemet samt god internettilkobling:

• den nyeste versjonen av Google Chrome, Firefox eller Safari
  • internettilkobling med en hastighet på minst 500 kbps

Krav for filmer og TV-programmer

Enkelte typer innhold på YouTube – som filmer, TV-programmer og direktesendinger – krever raskere internettilkobling og større prosessorkraft for å sikre optimale strømmehastigheter. Du trenger følgende:

• den nyeste versjonen av Google Chrome, Firefox eller Safari
  • operativsystem: Windows 7 eller nyere, Mac OS X 10.7 eller nyere, Ubuntu 10 eller nyere
  • internettilkobling med en hastighet på minst 1 Mbps

Det kan hjelpe å lukke andre faner, nettlesere og programmer mens du strømmer innhold. Det kan også hjelpe å bruke en kablet internettilkobling i stedet for en trådløs.

I tabellen nedenfor kan du se de omtrentlige hastighetene som anbefales for avspilling av de ulike videoformatene.

Videooppløsning

Anbefalt vedvarende hastighet
4K UHD 20 Mbps
HD 1080p 5 Mbps
HD 720p  2,5 Mbps
SD 480p 1,1 Mbps
SD 360p 0,7 Mbps

Merk:
  • Avspilling i HD er ikke tilgjengelig for strømming i nettlesere, med unntak av HD-strømming i Safari. Du kan også strømme i HD via en av de støttede enhetene på denne listen.
  • I enkelte tilfeller kan du få kjøpt eller leid HD/UHD-versjonen av en video på en enhet eller i en nettleser som ikke støtter HD/UHD-avspilling. Du kan fortsatt se videoen i lavere kvalitet på den aktuelle enheten – eller i HD/UHD på en annen kompatibel enhet.

Enheter som støttes for Primetime-kanaler (bare i Australia, Frankrike, Storbritannia, Tyskland og USA)

Hvis du er Comcast Xfinity-kunde og ikke kan se NFL Sunday Ticket eller YouTube Primetime-kanaler med TV-boksen du har nå, kan det hende du må bytte. Gå til en Xfinity Store eller ring brukerstøtten for Comcast for å finne ut mer.

Seere i Australia, Frankrike, Storbritannia, Tyskland eller USA kan se på YouTube Primetime-kanaler på følgende enheter:

Spillkonsoller
  • PlayStation 5
  • PlayStation 4
  • PlayStation 4 Pro
  • Xbox Series X
  • Xbox Series S
  • Xbox One X
  • XBOX One S
  • Xbox One
Smartskjermer
  • Nest Hub Max
  • Nest Hub
Smarttelefoner og nettbrett Telefoner og nettbrett som kjører Android 6.0 Marshmallow eller nyere
iPhone og iPad som kjører iOS 12 eller nyere
Smart-TV-er Smart-TV-er fra Hisense (utvalgte modeller)
Smart-TV-er fra LG (bare 2016-modeller og nyere)
TV-er fra Roku (alle modeller)
Smart-TV-er fra Samsung (bare 2017-modeller og nyere)
Smart-TV-er fra Sharp (utvalgte modeller)
Smart-TV-er fra Sony (utvalgte modeller)
SmartCast-TV-er fra Vizio (utvalgte modeller)
Utvalgte TV-er med innebygd Android TV og NVIDIA Shield
Utvalgte smart-TV-er med Fire TV Edition
Strømmeenheter Apple TV (4. generasjon og 4K)
Chromecast med Google TV
  • Fire TV Stick (3. generasjon)
  • Fire TV Stick Lite
  • Fire TV Stick (2. generasjon)
  • Fire TV Stick 4K
  • Fire TV Cube
  • Fire TV Cube (1. generasjon)
Utvalgte kabel-TV-enheter (for eksempel Xfinity X1)

Du kan se på, men ikke kjøpe, YouTube Primetime-kanaler på følgende enheter:

• Apple TV
  • Xbox
  • utvalgte Panasonic-TV-er