Systeemvereisten

Als je YouTube-video's wilt bekijken, moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste browserversie, het meest recente besturingssysteem en een goede internetverbinding hebt:

• De nieuwste versie van Google Chrome, Firefox, MS Edge, Safari of Opera
  • Een internetverbinding met een snelheid van minimaal 500 kbps

Vereisten voor films en tv-programma's

Voor sommige video's van hoge kwaliteit op YouTube, zoals films, tv-programma's en livestreams, heb je een snellere verbinding en meer verwerkingskracht nodig voor een optimale streamingsnelheid. Dit heb je nodig:

• De nieuwste versie van Google Chrome, Firefox, MS Edge of Safari
  • Besturingssysteem: Windows 7 of hoger, Mac OS X 10.7 of hoger, of Ubuntu 10 of hoger
  • Een internetverbinding met een snelheid van minimaal 1 Mbps

Het kan helpen om andere tabbladen, browsers en programma's te sluiten terwijl je de video streamt. Het kan ook helpen om verbinding te maken via een kabel in plaats van een draadloos netwerk.

In de tabel hieronder zie je de geschatte aanbevolen snelheden voor het afspelen van elke video-indeling.

Videoresolutie

Aanbevolen snelheid
4K 20 Mbps
HD 1080p 5 Mbps
HD 720p  2,5 Mbps
SD 480p 1,1 Mbps
SD 360p 0,7 Mbps

Aandachtspunten:
  • HD-streaming is niet beschikbaar in webbrowsers, behalve in Safari. Je kunt ook in HD streamen met een van de ondersteunde apparaten die je hier vindt.
  • In bepaalde gevallen kun je de HD-/UHD-versie van een video kopen of huren via apparaten of browsers die HD/UHD niet ondersteunen. Je kunt de video wel in lagere kwaliteit op dat apparaat bekijken of in HD/UHD op een ander geschikt apparaat.