Systeemvereisten

Als je YouTube-video's wilt bekijken, moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste browserversie, het meest recente besturingssysteem en een goede internetverbinding hebt:

• De nieuwste versie van Google Chrome, Firefox, MS Edge, Safari of Opera
  • Een internetverbinding met een snelheid van 500+ kbps

Vereisten voor films, tv-programma's en live evenementen

Voor sommige premium content op YouTube, zoals films, tv-programma's en live evenementen, heb je een snellere verbinding en meer verwerkingskracht nodig voor een optimale streamingsnelheid. Je hebt het volgende nodig:

• De nieuwste versie van Google Chrome, Firefox, MS Edge of Safari
  • Besturingssysteem: Windows 7+, Mac OS X 10.7+ of Ubuntu 10+
  • Een internetverbinding met een snelheid van 1+ Mbps

Het kan helpen om andere tabbladen, browsers en programma's te sluiten terwijl je content streamt. Het kan ook helpen om verbinding te maken via een kabel in plaats van een draadloos netwerk.

In de onderstaande tabel zie je de geschatte aanbevolen snelheden voor het afspelen van elke video-indeling.

Videoresolutie

Aanbevolen snelheid
4K 20 Mbps
HD 1080p    5 Mbps
HD 720p  2,5 Mbps
SD 480p 1,1 Mbps
SD 360p 0,7 Mbps

Op Linux kun je premium content alleen via Google Chrome afspelen.