Järjestelmävaatimukset

Jotta voit katsella YouTube-videoita, varmista, että selaimesi ja käyttöjärjestelmäsi ovat ajan tasalla ja että käytössäsi on hyvä internetyhteys:

• Google Chrome-, Firefox-, MS Edge-, Safari- tai Opera-selaimen uusin versio
  • internetyhteys, nopeus vähintään 500 kb/s.

Elokuvien ja TV-ohjelmien vaatimukset

YouTubessa joihinkin premium-videoihin, kuten elokuviin, TV-ohjelmiin ja livestriimeihin, tarvitaan nopeampi yhteys. Optimaalisia striimausnopeuksia varten tarvitaan myös enemmän suoritintehoa. Tarvitset nämä:

• Google Chrome-, Firefox-, MS Edge- tai Safari-selaimen uusin versio
  • käyttöjärjestelmä: Windows 7+, Mac OS X 10.7+, tai Ubuntu 10+
  • internetyhteys, nopeus vähintään 1 Mb/s.

Suorituskyky paranee, kun suljet muut välilehdet, selaimet ja ohjelmat ennen videon striimausta. Suosittelemme myös käyttämään langallista internetyhteyttä langattoman sijaan.

Alla olevassa taulukossa on esitetty likimääräiset suositellut nopeudet kunkin videomuodon toistamista varten.

Videoresoluutio

Suositeltu tasainen nopeus
4K 20 Mb/s
HD 1080p 5 Mb/s
HD 720p  2,5 Mb/s
SD 480p 1,1 Mb/s
SD 360p 0,7 Mb/s

Huomioitavaa:
  • Striimiä ei voi katsoa HD-tarkkuudella muilla verkkoselaimilla kuin Safarilla. HD-striimausta voi käyttää myös täällä mainituilla tuetuilla laitteilla.
  • Joskus videon HD- tai UHD-versio on ostettavissa tai vuokrattavissa laitteella tai selaimella, joka ei tue HD- tai UHD-katselua. Videon voi katsoa tällöin kyseisellä laitteella matalammalla laatuasetuksella tai toisella, yhteensopivalla laitteella HD-/UHD-muodossa.