Ik ben ingelogd met een YouTube-gebruikersnaam

Als je je kanaal vóór mei 2009 hebt gemaakt en sinds 2011 niet hebt ingelogd, hebben we je kanaal automatisch gekoppeld aan een merkaccount. Je moet dat merkaccount linken aan een bestaand Google-account om toegang te krijgen tot je kanaal. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar https://accounts.google.com/Login en log in op het Google-account dat je aan je YouTube-kanaal wilt linken. Dit kan een Google-account zijn dat je al op YouTube gebruikt. Als je nog geen Google-account hebt, kun je een nieuw account maken.
  2. Ga naar www.youtube.com/gaia_link.
  3. Voer in het vak aan de linkerkant je gebruikersnaam en wachtwoord voor YouTube in. Opmerking: Als je je oude YouTube-wachtwoord bent vergeten, kun je je wachtwoord niet herstellen voor deze accounts.
  4. Selecteer Kanaal claimen.

Nadat je deze stappen hebt voltooid, kun je met het gekoppelde Google-account inloggen bij YouTube. Klik hiervoor in de bovenhoek op Inloggen. Je kunt overschakelen naar je kanaal door in het menu rechtsboven op 'Van account wisselen' te klikken.