Overblik over selvklassificering på YouTube

Når du har fået adgang til selvklassificering, bliver du bedt om selv at klassificere dine videoer i henhold til vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold.

Program til selvklassificering på YouTube

Abonner på YouTube Creators-kanalen for at få de seneste nyheder, opdateringer og tips.

Hvorfor selvklassificering?

Dit input hjælper os med at tage beslutninger om indtægtsgenerering hurtigere og på et mere nøjagtigt grundlag. Sådan foregår selvklassificering:

1. Du fortæller os, hvad din video indeholder.
  2. Så tjekker vores automatiserede systemer efter og træffer en afgørelse.
  3. Hvis du ikke er enig med vores automatiserede systemer, kan du anmode om en manuel gennemgang.
  4. Kontrollanten gennemser din video og giver feedback. Du kan se, hvor du og kontrollanten er uenige (f.eks. "upassende sprogbrug" eller "følsomme emner") om indhold i videoen.

Hvis du konsekvent klassificerer dine videoer nøjagtigt, stoler vi mere på dit input end på vores automatiserede systemer. Dit input vil også blive brugt til at forbedre vores systemer for hele fællesskabet af indtægtsgenererende youtubere.

Selvklassificering er tilgængelig for indhold, der er markeret som "lavet til børn". Få flere oplysninger om de bedste fremgangsmåder til børne- og familieindhold samt vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold, der er udviklet specifikt til indhold, der er lavet til børn.

Du skal gøre følgende

I forbindelse med selvklassificering skal du bedømme:

• Alle nye videoer, som du aktiverer annoncer for.
  • Tidligere uploadede videoer, som du aktiverer annoncer for.

Du behøver ikke at klassificere eksisterende videoer, hvor annoncer allerede er aktiveret.

Sådan klassificerer du dine videoer

Følg denne vejledning for at klassificere dine videoer i henhold til vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold:

1. Følg vejledningen for at uploade en video i YouTube Studio. Mens din video bliver uploadet, skal du vælge rullemenuen Indtægtsgenerering og så vælge Til og så klikke på Udfør og så klikke på Næste.
  2. Vælg alle relevante funktioner på siden Avancerede indstillinger og så klik på Næste.
  3. Udfyld spørgeskemaet på siden Annonceegnethed og så klik på Send klassificering og så klik på Næste.
    • Hvis din video ikke omfatter noget af det indhold, der er beskrevet i spørgeskemaet, kan du rulle ned og markere afkrydsningsfeltet ud for "Ingen af ovenstående".
  4. Siden Tjek bruger vores systemer til at tjekke din video for annonceegnethed, efter du har klassificeret den. Efter dette tjek er fuldført og så klik på Næste.
  5. Vælg din videos synlighedsstatus.
  6. Klik på Udfør.

Har du selvklassificeret dit indhold som lavet til børn? Hvis det er tilfældet, skal du sørge for, at du forstår vores bedste fremgangsmåder til børne- og familieindhold. Gå til denne side for at få vejledning i, hvordan du markerer videoer som lavet til børn (så du kan selvklassificere dem i Studio).

Mere om din klassificeringsstatus

Når du er med i programmet, kan du se en side med klassificeringsnøjagtighed.

• Tjek din klassificeringsnøjagtighed.
  • Tjek, hvor du og YouTube ikke var enige om klassificeringen.
  • Anmod om eller se feedback fra vores kontrollanter.

Du kan se, hvor godt din klassificeringshistorik stemmer overens med de klassificeringer, som vores systemer og kontrollanter har foretaget. Vi kan typisk bedømme din nøjagtighed, når du har klassificeret 20 videoer. Disse oplysninger er vigtige, fordi jo mere nøjagtige dine klassificeringer er, desto bedre kan vi bruge dem til at afgøre, hvilke annoncer der skal vises.

Sådan læser du din klassificeringsnøjagtighed
I takt med at du klassificerer flere videoer, kan du finde ud af, hvor godt dine klassificeringer stemmer overens med de klassificeringer, som vores automatiserede systemer og kontrollanter foretager.

Find siden med din klassificeringsstatus

1. Log ind på YouTube med din kanal, der er en del af selvklassificeringen.
  2. Gå til https://studio.youtube.com/channel/UC/videos/contentratings.
  3. Du får vist siden med klassificeringsstatus.

Det betyder kolonnerne på din klassificeringsside

• Video: Den video, der er ved at blive klassificeret.
  • Klassificeringsdato: Datoen, hvor du klassificerede din video.
  • Din klassificering: Det, vores systemer forudsiger din videos indtjeningsstatus til at være, baseret på din klassificering af videoen.
  • YouTube-klassificering: Det, YouTubes systemer eller menneskelige kontrollanter mener, at videoens indtægtsgenerering bør være.
  • YouTubes gennemgangstype: Du får vist 2 forskellige ikoner. Det ene viser, at din video er blevet gennemgået af vores automatiserede systemer, og det andet, at den er blevet gennemgået af en specialist i vores politikker.
    • COMPUTER: Dette ikon betyder, at vores automatiserede systemer har taget en beslutning om indtægtsgenerering.
    • KONTROLLANT: Dette betyder, at en specialist i vores politikker, et menneske af kød og blod, har gennemgået videoen.
  • Handling: I denne kolonne kan du se, hvad du kan gøre ved en afgørelse om indtægtsgenerering.
    • Anmod om gennemgang: Vores automatiserede systemer har gennemgået din video. Vores automatiserede systemer har ikke altid ret. Du kan klikke på Anmod om gennemgang for at få en specialist i vores politikker til at tage den endelige beslutning om indtægtsgenerering.
    • Se feedback: En specialist i vores politikker har gennemgået din video og taget den endelige beslutning. Når først en kontrollant har truffet en afgørelse, kan status for indtægtsgenerering ikke ændres. Hvis du klikker på Se feedback, får du vist forskellene mellem, hvordan du klassificerede videoen, og hvordan specialister i vores politikker klassificerede videoen. Få flere oplysninger om, hvordan en gennemgang i forhold til annoncørvenlig indtægtsgenerering fungerer.
Sådan påvirker klassificeringer din kanal
Du får en klassificeringsstatus baseret på, hvor ofte vores beslutning om indtægtsgenerering matcher din klassificering af din videos indtægtsstatus.
Hvis din nøjagtighed er høj: Det betyder, at vi bruger dine klassificeringer til at hjælpe os med at beslutte, hvilke annoncer der skal køres i dine videoer.
Hvis din nøjagtighed er lav eller uvis, eller hvis du ikke har klassificeret ret mange videoer: Du skal muligvis læse mere feedback fra specialisterne inden for vores politikker for at få en bedre forståelse af, hvordan retningslinjerne for annoncørvenligt indhold fungerer, eller du skal klassificere flere videoer. Når dine klassificeringer bliver mere nøjagtige, bruger vi oftere dine klassificeringer til at beslutte, hvilke annoncer der kan vises på dine videoer.
Din klassificeringsnøjagtighed kan ændre sig over tid.

Ofte stillede spørgsmål om programmet

Hvordan får jeg adgang til selvklassificering?

Når du har adgang til selvklassificering, ser du en besked i YouTube Studio om, at du nu kan klassificere dine videoer. Dette sker typisk en måned eller to efter, du har tilmeldt dig YouTubes partnerprogram.

Når jeg begynder at klassificere mine videoer, betyder det så, at jeg altid genererer indtægt?

Hvis din video ikke overholder retningslinjerne for annoncørvenligt indhold, og du forsøger at aktivere annoncer, vil indtægtsgenerering for din video stadig blive deaktiveret af specialisterne i vores politikker. Hvis du konsekvent er nøjagtig i dine beslutninger vedrørende indtægtsgenerering for dine videoer, vil du muligvis se færre gule ikoner med tiden. Denne ændring sker, fordi vi så begynder at prioritere dine klassificeringer over de klassificeringer, som vores automatiserede systemer foretager, når vi skal beslutte, hvilke annoncer der skal vises på dine videoer.

Kan jeg se min videos status for indtægtsgenerering, før jeg udgiver den?
Hvis du vil tjekke videoens status for indtægtsgenerering, før du udgiver den, kan du vente på, at tjekkene for annonceegnethed er færdige. Disse tjek udføres som en del af uploadprocessen.
Hvordan kan jeg forbedre mine klassificeringers nøjagtighed?
Du kan lære at klassificere dine videoer nøjagtigt på tre måder:

Brug siden Tjek under uploadprocessen

Når du uploader en video, kan du bruge siden Tjek til at screene den for annonceegnethed og ophavsretskrav, før du udgiver den.
Gennemgå vores retningslinjer
Du kan tage et kig på vores guide til selvklassificering i henhold til vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold. Der kan du få flere oplysninger om, hvad der er egnet til alle annoncører, og hvad der ikke er. Hvis du selvklassificerer indhold, der er lavet til børn, skal du sørge for, at du forstår vores bedste fremgangsmåder til børne- og familieindhold.
Få feedback fra YouTubes kontrollanter
Hvis du stadig er i tvivl om, hvordan du skal klassificere din video, kan du:
  1. Klassificere din video.
  2. Anmode om en manuel gennemgang.
    • Når du klassificerer din video som ikke egnet til annoncer og anmoder om en manuel gennemgang, fremskynder vi gennemgangen.
  3. Vores kontrollanter gennemgår derefter din video og tager en endelig beslutning om indtægtsgenerering.
  4. Gennemgå feedback fra kontrollanten.
Hvad sker der, hvis jeg laver en fejl og klassificerer mine videoer unøjagtigt?

Vi vil gerne bruge dine klassificeringer til at tage de korrekte beslutninger vedrørende indtægtsgenerering, og derfor er det vigtigt, at du klassificerer dit indhold efter bedste evne.

Hvis vi oplever gentagne markant unøjagtige klassificeringer baseret på vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold, bliver din kanal gennemgået, inden den medtages i YouTubes partnerprogram.

Hvorfor er retningslinjerne for indhold forskellige på YouTube og tv?
Annoncører har forskellige forventninger til henholdsvis YouTube og tv. På tv har annoncører som oftest mulighed for at gennemgå og godkende indhold, før det bliver offentliggjort. På YouTube kan annoncører ikke gennemgå hver enkelt video, som deres annoncer vises på. Vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold afspejler det, som annoncører er trygge ved at associere med deres brand. Annoncører kan ændre deres individuelle præferencer, men vores retningslinjer repræsenterer det, der er egnet til alle annoncører på verdensplan.