Utmärkelser för YouTube-kreatörer

YouTubes utmärkelser för kreatörer är vårt sätt att visa uppskattning för kreatörernas hårda arbete med sina växande kanaler och för att bygga upp en levande community på ett ansvarsfullt sätt. Kreatörer som vill kvalificera sig för en utmärkelse måste uppfylla kvalifikationskriterierna och följa våra policyer.

Utmärkelser för YouTube-kreatörer

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Ta reda på om din kanal är kvalificerad för en utmärkelse och hämta din inlösningskod för utmärkelsen om den är det:

Hämta en utmärkelse för kreatörer

Kvalifikationskriterier

För att vara kvalificerad för en utmärkelse för kreatörer måste du uppfylla de här riktlinjerna:

• Nå en viss milstolpe för antal prenumeranter:
    • Silver: När du når 100 000 prenumeranter
    • Guld: När du når 1 000 000 prenumeranter
    • Diamant: När du når 10 000 000 prenumeranter
    • Röd diamant: När du når 100 000 000 prenumeranter
  • Din kanal är aktiv (uppladdningar har gjorts de senaste sex månaderna).
  • Du har inte någon aktiv överträdelse av riktlinjerna för communityn och har inte fått några under de senaste 365 dagarna.
  • Du måste följa YouTubes användarvillkor.
  • Du har inte stängts av från YouTubes partnerprogram.
  • Din kanal har inte sagts upp och är inte länkad till ett konto som har sagts upp.
  • Du har inget innehåll som är vilseledande, spam eller bedrägeri.
  • Huvudinnehållet är originalverk. Kanaler som fokuserar på samlingar, mixar, handplockat innehåll eller stor användning av någon annans upphovsrättsskyddade innehåll eller karaktärer kanske inte är kvalificerade.

Du behöver inte vara medlem i YouTubes partnerprogram (YPP) för att vara kvalificerad för en utmärkelse. Utmärkelser för kreatörer delas ut efter YouTubes eget gottfinnande. Alla kanaler granskas noggrant för att säkerställa att de uppfyller kriterierna.

Utmärkelser för kreatörer är endast avsedda för personligt bruk och får inte säljas eller distribueras till någon som inte arbetar med din kanal. Vi kan vidta disciplinära åtgärder om du bryter mot den här policyn.

Disciplinära åtgärder kan innebära att

• du förlorar utmärkelsen
  • du går miste om framtida utmärkelser
  • ditt YouTube- eller Google-konto sägs upp.
Gå igenom våra omfattande vanliga frågor om utmärkelser för YouTube-kreatörer om du vill ha mer information.

Tillgänglighet i olika länder/regioner

YouTubes utmärkelser för kreatörer kan för närvarande inte skickas till följande länder/regioner:

• Belarus
  • Kuba
  • Iran
  • Nordkorea
  • Ryssland
  • Somalia
  • Sudan
  • Syrien
  • Ukraina

Lösa in en utmärkelse för kreatörer på YouTube

Om du uppfyller kriterierna för utmärkelsen skickar vi en inlösningskod. Följ de här stegen för att lösa in utmärkelsen:

1. Leta reda på och kopiera inlösningskoden vi skickade till dig.
    1. Om du har tappat bort inlösningskoden kan du använda vår interaktiva kvalificeringskontroll för att hämta den.
  2. Gå till webbplatsen för inlösen av utmärkelser för kreatörer och ange koden.
  3. Ange leveransuppgifter och hur du vill att ditt kanalnamn ska visas på utmärkelsen.
  4. Välj Beställ nu och lös in utmärkelsen.

Om du bor i Brasilien eller Indien blir du ombedd att ange ytterligare information, till exempel person-/organisationsnummer, när du löser in din utmärkelse. Informationen krävs av de berörda tullkontoren.

Frakt och leverans

När du har angett leveransuppgifterna och löser in utmärkelsen levererar vi den till dig inom cirka två till tre veckor. Beställningar som görs efter den 1 juni 2023 kan spåras här. Tänk på följande för att vara säker på att utmärkelsen levereras i tid:

• Glöm inte att använda ditt fullständiga officiella namn när du anger leveransuppgifter. Det underlättar om du behöver hämta leveransen på ett tullkontor eller hos ett postombud.
  • Du får ett automatiskt e-postmeddelande från fraktföretaget med ett spårningsnummer när utmärkelsen har skickats. Registrera dig för spårningsaviseringar för att vara säker på att utmärkelsen når dig.
  • Det är ditt ansvar att svara om ett fraktföretag kontaktar dig och vill ha mer dokumentation eller information. Det är viktigt för att utmärkelsen ska kunna passera genom tullen eller levereras.
  • Det är ditt ansvar att betala eventuella tullavgifter och/eller skatter som krävs i vissa länder/regioner. Enligt lag kan YouTube inte stå för dessa kostnader. Det gäller bland annat följande länder: Armenien, Azerbajdzjan, Belarus, Kambodja, Kirgizistan, Ryssland, Ukraina och Uzbekistan.
  • Om du inte svarar när ett fraktföretag försöker kontakta dig kan utmärkelsen returneras eller gå förlorad. I så fall kan du behöva köpa en ny utmärkelse för kreatörer.
  • När du har fått utmärkelser har du sju dagar på dig att rapportera eventuell skada till Society Awards genom att skicka in det här formuläret. Eftersom du måste skicka foton på utmärkelsen och lådan är det viktigt att du behåller allt förpackningsmaterial. På så sätt kan du även skicka tillbaka utmärkelsen till leverantören och få den ersatt. Observera att du endast får en kostnadsfri ersättningsprodukt när du har returnerat den ursprungliga utmärkelsen och fått den utvärderad.

Om du har frågor om frakt kontaktar du vårt produktionsteam här.
Gå igenom våra omfattande vanliga frågor om utmärkelser för YouTube-kreatörer om du vill ha mer information.