YouTuben tietosuojasäännöt

Suhtaudumme vakavasti käyttäjiemme suojaamiseen ja reagoimme mahdollisiin tietosuojaan liittyviin ongelmiin. Tietosuojasääntöjämme sovelletaan käyttäjiin kaikkialla maailmassa. Toisin sanoen vaikka jokin tietty video ei loukkaisi maasi tietosuojalakeja, se saattaa kuitenkin rikkoa YouTuben tietosuojasääntöjä.

YouTuben tietosuojasäännöillä pyritään suojaamaan käyttäjien yksityisyyttä huomioiden samalla yleisen edun ja uutisarvon. Jos sisältö on mielestäsi YouTuben yhteisösääntöjen vastainen, katso miten voit tehdä ilmoituksen sopimattomasta sisällöstä.

Miten YouTube tekee päätöksen sisällön poistamisesta yksityisyyden loukkauksen vuoksi?

Jotta sisällön poistamista voidaan harkita, henkilön täytyy olla yksilöllisesti tunnistettavissa ja kyseisen henkilön tai hänen oikeudellisen edustajansa tekemässä valituksessa on selitettävä, miten tämä yksilöllinen tunnistaminen ilmenee. Yksilöllinen tunnistaminen voi tarkoittaa esimerkiksi kuvan, puheäänen, koko nimen, henkilötunnuksen, pankkitilinumeron tai yhteystietojen (esim. kotiosoite tai sähköpostiosoite) esittämistä. Kun arvioimme sisällön poistamista yksityisyyden loukkaamisen takia, otamme myös huomioon yleisen edun, uutisarvon, suostumuksen sisällön julkaisuun sekä sen, ovatko tiedot julkisesti saatavilla jossain muualla. YouTube pidättää oikeuden tehdä lopullisen päätöksen siitä, onko yksityisyyttä loukattu.

Mitä yksilöllisesti tunnistettavissa tarkoittaa?

Olet yksilöllisesti tunnistettavissa, kun videossa on riittävästi tietoja, joiden avulla muut voivat tunnistaa sinut. Vaikka tunnistaisit itsesi videosta, et välttämättä ole yksilöllisesti muiden tunnistettavissa. Etunimi ilman muuta asiayhteyttä tai nopeasti näkyvä kuva eivät esimerkiksi todennäköisesti riitä yksilölliseen tunnistamiseen.

YouTuben tietosuojaprosessi

Jos YouTubelle lähetetään tietosuojavalitus, voimme antaa lataajalle mahdollisuuden poistaa kyseisessä videossa esiintyvät yksityiset tiedot tai muokata niitä. Ilmoitamme mahdollisesta rikkomuksesta lataajalle ja voimme oman harkintamme mukaan antaa hänelle 48 tuntia aikaa reagoida valitukseen. Tänä aikana hän voi hyödyntää YouTube Studion leikkaus- ja sumennustyökaluja. Jos lataaja poistaa videon, valitus suljetaan. Jos mahdollinen loukkaus säilyy ennallaan, YouTube-tiimi tarkastaa valituksen.

Tietosuojavalitusprosessiamme sovelletaan myös tapauksiin, joissa henkilö- tai pankkitietoja täytyy poistaa pikimmiten.

Yksityisyyden loukkauksesta ilmoittaminen

Jos joku on käyttänyt henkilökohtaisia tietojasi ilman lupaasi, voit ilmoittaa siitä seuraavasti:

• Ilmoita sisällöstä, jossa käytetään henkilökohtaisia tietojasi: Voit pyytää meitä poistamaan sisällön, jossa käytetään ilman suostumustasi nimeäsi, kuvaasi tai muita yksityisiä tietoja. Voit aloittaa ilmoituksen tekemisen tietosuojavalitusprosessin kautta.
  • Tee ilmoitus tekoälyn luomasta tai muusta keinotekoisesta sisällöstä, joka näyttää tai kuulostaa sinulta: Jos joku on tekoälyn avulla luonut tai muuttanut keinotekoista sisältöä, joka näyttää tai kuulostaa sinulta, voit pyytää sen poistamista. Sisällön poistaminen edellyttää, että se esittää realistisella tavalla luotua tai muutettua keinotekoista versiota sinusta. Huomioimme valitusten arvioinnissa esimerkiksi seuraavat tekijät:
    • Onko sisältöä muutettu tai onko se keinotekoista?
    • Voidaanko henkilö tunnistaa?
    • Onko sisältö realistista?
    • Onko sisällössä parodiaa, satiiria tai muuta yleisen edun mukaista arvoa?
    • Esittääkö sisältö julkista tai tunnettua henkilöä osallistumassa arkaluontoiseen toimintaan (kuten rikolliseen toimintaan, väkivaltaan tai poliittisen ehdokkaan suositteluun)?

Voit aloittaa ilmoituksen tekemisen muutettua tai keinotekoista sisältöä koskevan tietosuojavalitusprosessin kautta.

Lue lisää muutetun tai keinotekoisen sisällön tunnisteista.

Lisätietoja yksityisyyden loukkaamisesta ilmoittamisesta

Suhtaudumme yksityisyyteesi vakavasti. Kun ilmoitat yksityisyyden loukkaamisesta, emme koskaan jaa nimeäsi tai yhteystietojasi sisällön julkaisseelle henkilölle ilman lupaasi. Lähetämme päivitykset valituslomakkeessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Valituksen tekijän on tehtävä valitus omasta puolestaan.

Emme hyväksy kolmansien osapuolien puolesta tehtyjä vaatimuksia paitsi seuraavissa tilanteissa:

• Yksityisyyden loukkaamisen kohteena olevalla henkilöllä ei ole pääsyä tietokoneeseen tai internetiin.
  • Henkilö, jonka yksityisyyttä on loukattu, on holhouksen alainen.
  • Valituksen tekijä on sellaisen henkilön vanhempi tai laillinen huoltaja, jonka tietosuojaa on loukattu.
  • Valituksen tekijä on sellaisen henkilön oikeudellinen edustaja, jonka tietosuojaa on loukattu.
  • Pyynnön lähettää perheenjäsen kuolleen henkilön puolesta.

Emme hyväksy tietosuojavalituksia, jotka on tehty seuraavien tahojen puolesta:

• muut perheenjäsenet tai sukulaiset (kuten aviomies, vaimo, serkku, veli, sisko)
  • työkaverit tai työntekijät (henkilön täytyy tehdä valitus itse)
  • yritys.

Vinkkejä kattavan tietosuojavalituksen tekemiseen

• Kerro selkeästi ja tiiviisti, miten YouTuben tiimi voi tunnistaa sinut videosta.
  • Osoita aikaleimoilla videosta kaikki kohdat, joissa olet näkyvissä.
  • Kirjoita kuvaukseen, miten erotut muista videolla näkyvistä henkilöistä vaatetuksesi tai jonkin tekemäsi asian perusteella.
  • Muista lisätä ilmoitukseen videon URL-osoite. Jos teet valitusta koko kanavasta, URL-osoitetta ei tarvitse ilmoittaa.
  • Jos ilmoituksesi koskee videon kommenttiosioon kirjoitettua kommenttia, mainitse asiasta kuvauksessa. Lisää kommentin kirjoittajan käyttäjänimi käyttäjänimelle varattuun kenttään.

Jos saat ilmoituksen yksityisyyden loukkaamisesta

YouTube voi oman harkintansa mukaan antaa sinulle videon lataajana mahdollisuuden poistaa videossa esiintyvät yksityiset tiedot tai muokata niitä. Tässä tapauksessa ilmoitamme sinulle mahdollisesta rikkomuksesta ja annamme 48 tuntia aikaa reagoida valitukseen. Jos poistat väitetysti loukkaavan sisällön sivustolta 48 tunnin kuluessa, valitus suljetaan. Jos mahdollinen yksityisyyden loukkaus on sivustolla edelleen 48 tunnin kuluttua, YouTube-tiimi tarkastaa valituksen.

Jos poistamme videosi yksityisyyden loukkaamisen vuoksi, älä lataa videosta uutta versiota, jossa esiintyvät samat ihmiset. Muuten kyseiset henkilöt lähettävät todennäköisesti uuden tietosuojavalituksen tai ilmoituksen ahdistelusta. Suhtaudumme vakavasti käyttäjiemme suojaamiseen ja jäädytämme ihmisten yksityisyyttä loukkaavat tilit.

Mitä voin tehdä, jos sisällöstäni valitetaan?

• Voit poistaa ilmoitetun sisällön sivustolta kokonaan.
  • Jos jonkun henkilön koko nimi tai muita henkilötietoja on näkyvillä videosi nimessä, kuvauksessa tai tageissa, voit muokata tietoja siirtymällä Videot-sivulle ja klikkaamalla Muokkaa-painiketta kyseisen videon kohdalta.
  • Voit sumentaa videolla esiintyvien henkilöiden kasvot.

Osittaista poistamista ei hyväksytä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi

• videon muuttamista yksityiseksi, koska lataaja voi muuttaa videon yksityisestä julkiseksi milloin tahansa.

Aloita