Lösa begäran om ägarbyte

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio. Kontakta YouTubes program för partneransvariga för att få åtkomst.

Konflikter om äganderätt till tillgångar sker när flera innehållsägare gör anspråk på andelar av en tillgång som överstiger 100 % inom samma region.

Begära ett ägarbyte

Om äganderättsinformationen stämmer kan du begära ett ägarbyte från innehållsägaren som äganderätten är i konflikt med.

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Problem i menyn till vänster.
  3. Klicka på filterfältet och välj Problemtyp följt av Äganderättskonflikt följt av VERKSTÄLL.
  4. I kolumnen Problem klickar du på en länk till en Äganderättskonflikt bredvid en tillgångstitel.
    • Sidan Äganderättskonflikt öppnas. Sidan visar uppgifter om regioner där äganderätten till tillgången är i konflikt.
    • Du kan filtrera listan efter Region eller Annan part.
  5. Om du har bekräftat äganderätten i regionen markerar du kryssrutan bredvid en eller flera regioner och väljer BEGÄR ÄGANDERÄTT.
  6. Skriv ett meddelande (med minst 10 tecken) som uppger orsaken till att du begär äganderätt i de utvalda regionerna. Meddelandet skickas till de andra innehållsägarna som äganderätten till tillgången är i konflikt med.
    • Om du begär äganderätt av fler än en innehållsägare kan du välja Skicka samma meddelande till alla parter eller Skicka olika meddelanden till parterna.
      • Genom att välja Skicka olika meddelanden till parterna visas flera flikar på textrutan med innehållsägarnas namn. Klicka på namnen för att växla mellan olika meddelanden.
  7. När du har skrivit klart klickar du på SKICKA. De andra innehållsägarna ser ett ägarbyte på sidan Problem.
Obs!
  • Om du vill visa förfrågningar om ägarbyte som du har skickat som inte har åtgärdats än kan du gå tillbaka till sidan Problem och filtrera efter Status: Väntar på.
  • Du kan begära ägarbyte för upp till 100 befintliga äganderättskonflikter per dag.
  • Endast en innehållsägare (för samma tillgång i samma territorium) kan skicka en begäran om ägarbyte i taget.
  • Förfrågningar om ägarbyte kan bara göras för individuella tillgångar och inte för flera tillgångar samtidigt.

Granska inkommande förfrågningar om ägarbyte

Granska och välja vilken åtgärd som vidtas för förfrågningar om ägarbyten som skickas till dig:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Klicka på Problem i menyn till vänster.
  3. Klicka på filterfältet och välj Problemtyp följt av Ägarbyte följt av ANVÄND.
    • Du kommer även hit direkt från sidan Instrumentpanel genom att klicka på länken Ägarbyten.
    • Sortera listan genom att klicka på ett kolumnnamn. Du kan sortera efter sista giltighetsdatum, tillgångens namn, skapat den, berörda dagliga visningar, totalt antal visningar, antal berörda videor med anspråk eller varaktighet.
    • Du kan söka genom att klicka på filterfältet igen och lägga till fler filter.
  4. Klicka på Ägarbyte i kolumnen Problem i den begäran om ägarbyte som du vill granska.
  5. Granska begäran och välj en åtgärd:
    • GODKÄNN ÄGARBYTE: Välj det här alternativet för att godkänna ägarbytet och ta bort din äganderätt till tillgången.
    • AVVISA ÄGARBYTE: Välj det här alternativet för att avvisa ägarbytet och bekräfta äganderätt till tillgången.
      Om du inte vidtar åtgärder inom 30 dagar övergår äganderätten automatiskt till den innehållsägare som skickade begäran om ägarbyte.
  6. Klicka på Skicka e-post till ägare bredvid innehållsägarens namn om du har en fråga till innehållsägaren. När du har skrivit meddelandet klickar du på SKICKA.
Du kan kontrollera status för ägarbyten genom att klicka på Status och välja Åtgärd krävs, Väntar på eller Löst.

Godkänna eller avvisa flera ägarbyten på en gång

På sidan Problem i Innehållshanteraren i Studio kan du godkänna eller avvisa flera inkommande förfrågningar om ägarbyte samtidigt:

1. Klicka på filterfältet och välj Problemtyp följt av Ägarbyte följt av ANVÄND.
  2. Markera kryssrutorna bredvid de förfrågningar du vill redigera.
  3. Klicka på GODKÄNN ÄGARBYTE eller AVVISA ÄGARBYTE.