Verzoeken voor eigendomsoverdracht afhandelen

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken. Neem contact op met je YouTube-partnermanager om toegang te krijgen.

Eigendomsconflicten over items ontstaan wanneer meerdere contenteigenaren samen meer dan 100% eigendom van een item claimen in een bepaald gebied.

Eigendomsoverdracht aanvragen

Als je eigendomsgegevens van een item juist zijn, kun je een verzoek voor eigendomsoverdracht sturen aan de contenteigenaar met wie je het eigendomsconflict hebt:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Problemen  in het linkermenu.
  3. Klik op de filterbalk  en selecteer Probleemtype en dan Eigendomsconflict en dan TOEPASSEN.
  4. Klik in de kolom Probleem op de link Eigendomsconflict naast de titel van het item.
    • De pagina Eigendomsconflict wordt geopend. Deze pagina bevat details over de gebieden waarin een conflict over het eigendom van dat item bestaat.
    • Je kunt de lijst filteren op Gebied of Andere partij.
  5. Nadat je het geografisch eigendom hebt bevestigd, klik je op de selectievakjes naast een of meer gebieden en selecteer je EIGENDOM AANVRAGEN.
  6. Schrijf in een bericht van minimaal 10 tekens wat de reden is voor het eigendomsverzoek in de geselecteerde gebieden. Je bericht wordt gestuurd naar de andere contenteigenaren met wie je een eigendomsconflict hebt.
    • Als je een eigendomsoverdracht van meer dan één contenteigenaar aanvraagt, kun je kiezen uit Naar alle ontvangers hetzelfde bericht sturen of Naar elke ontvanger een ander bericht sturen.
      • Als je kiest voor Naar elke ontvanger een ander bericht sturen, wordt het tekstvak opgedeeld in tabbladen met de namen van de betreffende contenteigenaren. Door op de namen te klikken, schakel je tussen de verschillende berichten.
  7. Klik op VERZENDEN zodra je klaar bent. De andere contenteigenaren zien nu een eigendomsoverdracht staan op hun pagina Problemen.
Opmerkingen:
  • Als je wilt zien welke van je verstuurde overdrachtsverzoeken nog niet zijn opgelost, ga je naar de pagina Problemen en filter  je op Status: Wachten op.
  • Je kunt een eigendomsoverdracht aanvragen voor maximaal 100 bestaande eigendomsconflicten per dag.
  • Maar één contenteigenaar met een conflict kan op hetzelfde moment eigendom in hetzelfde gebied aanvragen voor hetzelfde item.
  • Overdrachtsverzoeken kunnen alleen voor individuele items worden ingediend, niet in bulk voor veel items tegelijk.

Binnenkomende overdrachtsverzoeken beoordelen

Zo beoordeel je verzoeken voor eigendomsoverdracht die aan jou zijn gestuurd en kies je wat je ermee wilt doen:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Klik op Problemen  in het linkermenu.
  3. Klik op de filterbalk  en selecteer Probleemtype en dan Eigendomsoverdracht en dan TOEPASSEN.
    • Je kunt hier ook rechtstreeks vanaf het Dashboard naartoe door gaan op de link Eigendomsoverdracht te klikken.
    • Klik op een van de kolomnamen om de lijst te sorteren. Je kunt sorteren op: vervaldatum, itemtitel, aanmaakdatum van items, getroffen weergaven per dag, totaal aantal weergaven, aantal getroffen geclaimde video's of de duur.
    • Klik nog een keer op de filterbalk  als je meer filters wilt toevoegen om je zoekopdracht te verfijnen.
  4. Klik in de kolom Problemen op Eigendomsoverdracht bij het verzoek voor eigendomsoverdracht dat je wilt beoordelen.
  5. Check het verzoek en kies de actie die je wilt ondernemen:
    • OVERDRACHT ACCEPTEREN: selecteer deze optie om het overdrachtsverzoek te accepteren en je eigendom van het item te verwijderen.
    • OVERDRACHT WEIGEREN: selecteer deze optie om het overdrachtsverzoek te weigeren en te bevestigen dat je de eigenaar van het item bent.
      Als je binnen 30 dagen geen actie onderneemt, wordt het eigendom van het item automatisch overgedragen aan de contenteigenaar die jou het overdrachtsverzoek heeft gestuurd.
  6. Als je een vraag wilt stellen aan een contenteigenaar, klik je op Eigenaar e-mailen  naast de naam van de eigenaar. Schrijf je bericht en klik op VERZENDEN.
Als je de status van je eigendomsoverdracht wilt beoordelen, klik je op Status en kies je Actie vereist, Wachten op of Opgelost.

Veel overdrachtsverzoeken tegelijk accepteren of weigeren

Op de pagina Problemen  in Studio Content Manager kun je een groot aantal binnenkomende verzoeken voor eigendomsoverdracht tegelijk accepteren of weigeren:

1. Klik op de filterbalk en selecteer Probleemtype en dan Eigendomsoverdracht en dan TOEPASSEN.
  2. Vink de overdrachtsverzoeken aan die je wilt bewerken.
  3. Klik op EIGENDOMSOVERDRACHT ACCEPTEREN of EIGENDOMSOVERDRACHT WEIGEREN.