Løs konflikter ved forespørsler om eierskapsoverføring

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen. Kontakt YouTube-partneradministratoren din for å få tilgang.

Konflikter om eierskap av innholdselementer oppstår når flere innholdseiere hevder at de til sammen eier mer enn 100 % av et innholdselement i et bestemt område.

Be om overføring av eierskap

Hvis eierskapsinformasjonen for innholdselementet stemmer, kan du be om overføring av eierskapet fra innholdseieren du er i konflikt med.

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Problemer  på menyen til venstre.
  3. Klikk på filterlinjen , og velg Problemtype etterfulgt av Eierskapskonflikt etterfulgt av BRUK.
  4. I Problem-kolonnen klikker du på Eierskapskonflikt-linken ved siden av tittelen til et innholdselement.
    • Eierskapskonflikt-siden åpnes. På denne siden finner du informasjon om hvor det finnes eierskapskonflikter for det aktuelle innholdselementet.
    • Du kan filtrere listen etter Område eller Annen part.
  5. Hvis du har forsikret deg om at du har eierskap i ett eller flere områder, klikker du i avmerkingsboksen ved siden av de aktuelle områdene og velger BE OM EIERSKAP.
  6. Skriv en melding (minst ti tegn) der du forklarer hvorfor du ber om eierskap i de valgte områdene. Meldingen sendes til de andre innholdseierne som er involvert i eierskapskonflikten.
    • Hvis du ber om eierskap fra mer enn én innholdseier, kan du velge Send den samme meldingen til alle mottakerne eller Send en egen melding til hver mottaker.
      • Hvis du velger Send en egen melding til hver mottaker, får tekstfeltet flere faner. Hver fane er merket med navnet til en innholdseier. Klikk på navnene for å bytte mellom de forskjellige meldingene.
  7. Klikk på SEND når du har skrevet ferdig. De andre innholdseierne ser Overføring av eierskap på Problemer-siden sin.
Merk:
  • For å se forespørslene du har sendt, men som foreløpig ikke er ferdig behandlet, går du tilbake til Problemer-siden og filtrerer etter Status: Venter.
  • Hver dag kan du be om overføring av eierskap for opptil 100 innholdselementer det finnes eierskapskonflikter for.
  • Bare én innholdseier (av et innholdselement i et område) kan sende en forespørsel om overføring om gangen.
  • En forespørsel om overføring kan bare sendes inn for ett enkelt innholdselement – ikke for flere samtidig.

Gjennomgå innkommende forespørsler om overføring

Slik gjennomgår du forespørsler om overføring av eierskap du har mottatt, og velger hva du vil gjøre videre:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Klikk på Problemer  på menyen til venstre.
  3. Klikk på filterlinjen , og velg Problemtype etterfulgt av Overføring av eierskap etterfulgt av BRUK.
    • Du kan også gå direkte hit fra Oversikt-siden ved å klikke på Eierskapsoverføringer-linken.
    • Klikk på et kolonnenavn for å sortere listen. Du kan sortere etter utløpsdato, tittel på innholdselementet, opprettelsesdato for innholdselementet, antall berørte daglige avspillinger, totalt antall avspillinger, antall berørte videoer med krav mot seg eller varighet.
    • Du kan begrense søket ved å klikke på filterlinjen på nytt og legge til flere filtre.
  4. I Problemer-kolonnen klikker du på Overføring av eierskap for overføringsforespørselen du vil gjennomgå.
  5. Gå gjennom forespørselen, og velg hva du vil gjøre:
    • GODTA OVERFØRINGEN: Velg dette alternativet for å godta forespørselen om overføring og fjerne eierskapet ditt fra innholdselementet.
    • AVVIS OVERFØRINGEN: Velg dette alternativet for å avvise forespørselen om overføring og bekrefte ditt eget eierskap av innholdselementet.
      Hvis du ikke foretar deg noe innen 30 dager, overføres eierskapet automatisk til innholdseieren som sendte forespørselen.
  6. Hvis du har spørsmål til innholdseieren, kan du klikke på Send e-post til eieren  ved siden av vedkommendes navn. Klikk på SEND når du har skrevet ferdig e-posten.
Du kan sjekke status for eierskapsoverføringene dine ved å klikke på Status og velge Handling påkrevd, Venter eller Løst.

Godta eller avvis flere forespørsler om gangen

Problemer-siden i Studio-innholdsbehandlingen kan du godta eller avvise flere innkommende forespørsler om overføring av eierskap samtidig:

1. Klikk på filterlinjen og velg Problemtype etterfulgt av Overføring av eierskap etterfulgt av BRUK.
  2. Klikk i avmerkingsboksene ved siden av forespørslene du vil behandle.
  3. Klikk på GODTA OVERFØRINGEN AV EIERSKAPeller AVVIS OVERFØRINGEN AV EIERSKAP.