YouTube Music-spellistor

YouTube Music-spellistor är ett utmärkt sätt att upptäcka nya artister, låtskrivare, producenter och låtar.

Söka efter YouTube Music-spellistor

Så här söker du efter YouTube Music-spellistor:

• Öppna youtube.com/music i en webbläsare.
  • Sök efter Musikkanal i YouTube-mobilappen följt av välj YouTube-kanalen Musik.

Så här fungerar spellistor

Våra musikspellistor hämtar musik från hela YouTube med hjälp av en mängd olika signaler, bland annat maskininlärning, signaler i sociala nätverk, signaler från andra av Googles produkter och tjänster samt mänsklig medverkan (däribland från våra lyssnare). Spellistorna är en av de bidragande källorna till YouTubes rekommendationssystem. Ju bättre det går för en låt i vår musikspellista, desto större är chansen att den dyker upp hos lyssnare.