YouTube-muziekplaylists

YouTube-muziekplaylists zijn een goede manier om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken.

YouTube-muziekplaylists vinden

Je vindt YouTube-muziekplaylists als volgt:

• Ga in een webbrowser naar youtube.com/music
  • Zoek naar Muziek in de mobiele YouTube-app en dan selecteer het YouTube-muziekkanaal.

Hoe playlists werken

In onze playlists verzamelen we muziek die op YouTube staat. Daarvoor gebruiken we meerdere signalen, zoals machine learning, sociale signalen, signalen uit andere Google-producten en -services en menselijke input (waaronder input van onze luisteraars). Deze playlists vormen een van de vele factoren waar het aanbevelingssysteem van YouTube rekening mee houdt. Hoe beter een track in onze muziekplaylists en op YouTube presteert, hoe waarschijnlijker het is dat deze aan luisteraars wordt aanbevolen.