Fer servir IFTTT quan obtens ingressos

Si formes part del Programa per a partners de YouTube, pots crear experiències divertides per als espectadors amb IFTTT, un servei web gratuït de tercers que connecta diferents aplicacions, serveis i dispositius.

Pots utilitzar miniaplicacions d'IFTTT per activar automàticament accions reals durant una reproducció en directe, reconèixer els fans que paguen, gestionar la comunitat o gaudir d'un munt d'interaccions úniques i divertides. Actualment, IFTTT és compatible amb les funcions d'obtenció d'ingressos de YouTube següents:

• Super Chat: les accions s'activen quan els espectadors compren missatges de Super Chat.
  • Abonaments al canal: les accions s'activen quan els espectadors s'abonen al canal.

Preguntes freqüents sobre IFTTT​

Com funciona aquesta integració?

Un cop hagis connectat el compte de YouTube amb IFTTT, pots enllaçar aplicacions, serveis i dispositius connectats amb Super Chat. D'aquesta manera, els teus espectadors podran comprar Super Chats o abonar-se al teu canal per activar accions reals durant les teves reproduccions en directe.
Aquestes accions reals s'activen amb "miniaplicacions". Les miniaplicacions enllacen serveis en línia, com ara Google Drive i mitjans socials, o dispositius connectats a Internet, com ara llums o interruptors intel·ligents, a Super Chat o als abonaments al canal. Dona una ullada a les miniaplicacions existents que pots utilitzar amb Super Chat i amb els abonaments al canal. També pots trobar més informació sobre IFTTT en aquest enllaç.

He de fer cap compra?

Això depèn del tipus d'interacció que vulguis crear per als espectadors. Algunes requeriran que compris un dispositiu connectat a Internet, però també podràs fer servir alguns dels dispositius que ja tinguis.
Pots utilitzar una selecció d'interaccions rellevants amb Super Chat o els abonaments al canal, o bé crear-ne de pròpies. Només cal que comprovis que l'aplicació, el servei o el dispositiu sigui compatible amb IFTTT.

Com ho puc configurar?

Primer has de connectar el teu canal de YouTube a IFTTT.
  1. Crea un compte d'IFTTT si no en tens cap encara.
  2. Connecta't a YouTube amb el mateix compte i canal de YouTube que fas servir per a les funcions d'obtenció d'ingressos.
Un cop hagis connectat els comptes, pots crear interaccions desenvolupant una miniaplicació que activi accions a IFTTT o utilitzar-ne una de publicada:

Obtenir o crear miniaplicacions d'IFTTT per a Super Chat

Requisits

Per activar aquesta funció, cal complir els requisits següents:

Utilitzar miniaplicacions existents

Pots triar diverses miniaplicacions existents, que permetran als teus espectadors activar automàticament accions reals durant una reproducció en directe, i tu podràs reconèixer els fans que paguen o gestionar la comunitat, entre d'altres.

Crear la teva pròpia miniaplicació

Pots personalitzar l'experiència dels teus usuaris i crear les teves pròpies miniaplicacions. Segueix les instruccions següents per crear les teves pròpies miniaplicacions:
  1. Ves a ifttt.com/create.
  2. Fes clic a +this.
  3. Selecciona el logotip de YouTube.
  4. Segueix les instruccions per connectar el compte de YouTube.
  5. Tria "New Super Chat message" (Nou missatge de Super Chat) com a activador i selecciona'n el nivell de color.
  6. Fes clic a +that i selecciona qualsevol servei d'accions.
  7. Segueix les instruccions per connectar el servei i triar l'acció.
  8. Revisa la miniaplicació i fes clic a Finish (Finalitza).

Com es poden provar les miniaplicacions de Super Chat

Un cop hagis creat les miniaplicacions, has de provar-les, i la millor manera de fer-ho és per correu electrònic. Per fer-ho, segueix aquests passos:
  1. Ves a ifttt.com/create.
  2. Fes clic a +this.
  3. Selecciona el logotip de YouTube.
  4. Segueix les instruccions per connectar el compte de YouTube.
  5. Tria "Email" (Correu electrònic) i "Send IFTTT any email" (Envia qualsevol correu electrònic a IFTTT) com a activadors.
  6. Fes clic a +that i selecciona qualsevol servei d'accions.
  7. Segueix les instruccions per connectar el servei i triar l'acció.
  8. Revisa la miniaplicació i fes clic a Finish (Finalitza).
  9. Per provar-la, envia un correu a l'adreça electrònica d'IFTTT. La miniaplicació s'activarà de seguida.

Els creadors i els espectadors han de complir les condicions del servei i les directrius de la comunitat de YouTube, així com també han de respectar els drets d'autor i protegir els drets de privadesa d'altres persones.

Resoldre problemes

Si la miniaplicació no funciona, pot ser que el problema estigui relacionat amb l'activador, l'acció o el mateix IFTTT. Si tens problemes, prova de fer el següent:
  • Assegura't que els dispositius estiguin activats i connectats a Internet.
  • Consulta el feed d'activitat a IFTTT per consultar l'estat d'execució de cada activador a les miniaplicacions i qualsevol error que s'hagi produït.

Obtén més consells per resoldre problemes al lloc web d'IFTTT.

Obtenir o crear miniaplicacions d'IFTTT per als abonaments al canal

Requisits

Per activar aquesta funció, cal complir els requisits següents:

Utilitzar miniaplicacions existents

Pots triar diverses miniaplicacions existents, que permetran als teus espectadors activar automàticament accions reals durant una reproducció en directe, i tu podràs reconèixer els fans que paguen o gestionar la comunitat, entre d'altres.

Crear la teva pròpia miniaplicació

Pots personalitzar l'experiència dels teus usuaris i crear les teves pròpies miniaplicacions. Segueix les instruccions següents per crear les teves pròpies miniaplicacions:
  1. Ves a ifttt.com/create.
  2. Fes clic a +this.
  3. Selecciona el logotip de YouTube.
  4. Segueix les instruccions per connectar el compte de YouTube.
  5. Tria "Nou abonament al canal" com a activador.
  6. Fes clic a +that i selecciona qualsevol servei d'accions.
  7. Segueix les instruccions per connectar el servei i triar l'acció.
  8. Revisa la miniaplicació i fes clic a Finish (Finalitza).

Com es poden provar les miniaplicacions dels abonaments al canal

Un cop hagis creat les miniaplicacions, has de provar-les, i la millor manera de fer-ho és per correu electrònic. Per fer-ho, segueix aquests passos:
  1. Ves a ifttt.com/create.
  2. Fes clic a +this.
  3. Selecciona el logotip de YouTube.
  4. Segueix les instruccions per connectar el compte de YouTube.
  5. Tria "Email" (Correu electrònic) i "Send IFTTT any email" (Envia qualsevol correu electrònic a IFTTT) com a activadors.
  6. Fes clic a +that i selecciona qualsevol servei d'accions.
  7. Segueix les instruccions per connectar el servei i triar l'acció.
  8. Revisa la miniaplicació i fes clic a Finish (Finalitza).
  9. Per provar-la, envia un correu a l'adreça electrònica d'IFTTT. La miniaplicació s'activarà de seguida.

Els creadors i els espectadors han de complir les condicions del servei i les directrius de la comunitat de YouTube, així com també han de respectar els drets d'autor i protegir els drets de privadesa d'altres persones.

Resoldre problemes

Si la miniaplicació no funciona, pot ser que el problema estigui relacionat amb l'activador, l'acció o el mateix IFTTT. Si tens problemes, prova de fer el següent:
  • Assegura't que els dispositius estiguin activats i connectats a Internet.
  • Consulta el feed d'activitat a IFTTT per consultar l'estat d'execució de cada activador a les miniaplicacions i qualsevol error que s'hagi produït.

Consulta més consells per resoldre problemes.