Verantwoordelijkheid van creators

Creators zijn het hart van YouTube. Creators zijn lid van een grote en invloedrijke wereldwijde community. Je kunt ons helpen deze unieke en dynamische groep te behouden en te beschermen.

Het Creator Responsibility Initiative van YouTube

Als creator op YouTube ga je akkoord met onze:

Het is belangrijk dat je begrijpt wat deze richtlijnen inhouden en welke rol ze spelen in onze gedeelde verantwoordelijkheid om YouTube gezond te houden. Als je deze richtlijnen overtreedt, kan dit tot gevolg hebben dat je video's worden verwijderd, je kanaal waarschuwingen krijgt, of dat je kanaal wordt beperkt of zelfs beëindigd in het geval van ernstige of herhaaldelijke overtredingen.

Geld verdienen met je content

Creators die inkomsten willen genereren met content, moeten meer richtlijnen volgen:

Door het respecteren van deze richtlijnen kunnen we voorkomen dat er inkomsten worden gegenereerd met video's die mogelijk ongepast zijn. Zulke gevallen kunnen namelijk ieders opbrengst schaden.

Als je deze richtlijnen niet volgt, kan dat leiden tot maatregelen. Zo kunnen we advertenties bij je content uitzetten of je kanaal opschorten voor deelname aan het YouTube-partnerprogramma.

Meer informatie over ons beleid voor het genereren van inkomsten

De YouTube-community beschermen

Als YouTube-creator moet je je zowel op als buiten het platform verantwoordelijk gedragen. Als we zien dat het gedrag van een creator op en/of buiten het platform schadelijk is voor onze gebruikers, community, werknemers of ons ecosysteem, kunnen we stappen ondernemen om de community te beschermen.

Los van de content die je uploadt op YouTube zijn hier enkele voorbeelden van gedrag op en/of buiten het platform dat we als ongepast beschouwen en dat tot maatregelen kan leiden:

• Intentie om schade aan anderen toe te brengen.
  • Deelnemen aan misbruik of geweld, wreedheid vertonen of deelnemen aan bedrieglijk of misleidend gedrag dat leidt tot daadwerkelijke schade.

Dergelijk gedrag komt zelden voor, maar kan veel schade toebrengen aan de hele YouTube-community en mogelijk het vertrouwen schaden van creators, gebruikers en adverteerders.

Ernstige overtredingen die schade toebrengen aan de hele community hebben mogelijk repercussies die verdergaan dan standaard handhavingsacties. Mogelijke gevolgen zijn:

• YouTube Originals en YouTube Spaces: YouTube Originals kan worden opgeschort, geannuleerd of verwijderd en je verliest mogelijk toegang tot YouTube Pop-up Spaces en virtuele bijeenkomsten.
  • Inkomsten genereren, partnermanagement en promoties: Je kanaal kan de mogelijkheid verliezen om advertenties weer te geven en opbrengst te genereren. Het kan ook uit het YouTube-partnerprogramma worden verwijderd en de toegang tot partnermanagement en creatorsupport verliezen. Ook kun je de toegang tot Studio Content Manager kwijtraken. Je kunt daarnaast worden verwijderd uit YouTube Select Line-ups.

Meer bronnen

In deze bronnen vind je meer informatie over het YouTube-beleid: