Rapporten Anspråk

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio. Kontakta YouTubes program för partneransvariga för att få åtkomst.

I rapporten Anspråk kan partners se aktiva, inaktiva och väntande anspråk på tillgångar i sin Innehållshanterare.

Rapporten omfattar anspråk på privata, olistade och blockerade videor. Den innehåller också alla attribut och inställningar för respektive anspråk, till exempel tillämpad policy, typ av anspråk, ursprung och annat.

Rapporten Anspråk är tillgänglig per dag.

Ladda ned rapporten

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Rapporter i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Anspråk.
  4. Klicka på versionsnamnet i kolumnen Ladda ned rapporter och välj rapporten för att ladda ned den.
Obs! Om ett fält innehåller flera objekt avgränsas de med en vertikal linje: ”|”.

Det här ingår i rapporten

FÄLT BESKRIVNING
Anspråks-id YouTube-genererat id för det associerade anspråket.
Anspråksstatus Anger om ett anspråks status är AKTIVT, INAKTIVT eller VÄNTANDE.
Information om anspråkets status Information om statusen för ett anspråk, till exempel AVSLUTAT_MANUELLT.
Anspråkets ursprung Metoden som anspråket mot videon skapades med.
Typ av anspråk Anger om anspråket avser ljud, bild eller båda i videon.
Tillgångs-id YouTube-genererat tillgångs-id som är kopplat till anspråket.
Video-id YouTube-genererat video-id för videon med anspråk.
Uppladdare Namnet på YouTube-användaren som laddade upp videon med anspråk.
Kanal-id YouTube-genererat id för kanalen där videon med anspråk publicerades.
Kanalens visningsnamn Visningsnamnet på kanalen där videon med anspråk publicerades.
Videons namn Titeln på videon med anspråk.
Visningar Antal visningar av videon med anspråk.
Matchningslängd Den totala matchningslängden för ett anspråk.
Längsta matchning Den längsta matchande sekvensen för ett anspråk.
Innehållstyp Musikinnehållstyp i videon med anspråk. Gäller endast för musikpartners.
Video-id för referens YouTube-genererat video-id för en referens. Gäller endast om anspråket är kopplat till en referens som skapats från en YouTube-video.
Referens-id YouTube-genererat id för referensen som är kopplad till ett anspråk. Det här fältet är tomt för anspråk som laddats upp av partners.
Anspråkspolicy-id Unikt id för en tillämpad policy, som för närvarande finns i API. Den här informationen visas inte i Innehållshanteraren i Studio.
Tillgångspolicy-id Unikt id för en ägarpolicy, som för närvarande finns i API. Den här informationen visas inte i Innehållshanteraren i Studio.
Anspråkspolicy – intäktsgenerering Territorier där den tillämpade anspråkspolicyn är intäktsgenerering. Landskod med två bokstäver.
Anspråkspolicy – spårning Territorier där den tillämpade anspråkspolicyn är spårning. Landskod med två bokstäver.
Anspråkspolicy – blockering Territorier där den tillämpade anspråkspolicyn är blockering. Landskod med två bokstäver.
Tillgångspolicy – intäktsgenerering Territorier där ägarpolicyn är intäktsgenerering. Landskod med två bokstäver.
Tillgångspolicy – spårning Territorier där ägarpolicyn är spårning. Landskod med två bokstäver.
Tillgångspolicy – blockering Territorier där ägarpolicyn är blockering. Landskod med två bokstäver.
Anspråket skapades den Datumet då anspråket skapades.
Videons uppladdningsdatum Datumet då videon med anspråk publicerades.
Anpassat id Valfritt tillgångsmetadatafält, vilket används för att identifiera en tillgång, oftast en intern kod. Andra partners kan inte se dina anpassade id:n.
Videons längd (sek) Längden på videon med anspråk i sekunder.
Tillgångens namn Titeln på tillgången som är kopplad till anspråket.
Tillgångsetiketter Lista med etiketter som är kopplade till tillgången.
TMS TMS-id:t från tillgångens metadata. Gäller endast tv-/filmpartners.
Regissör Uppgifter om regissören från tillgångens metadata. Gäller endast tv-/filmpartners.
Säsong Säsongsnummer från tillgångens metadata. Gäller endast tv-/filmpartners.
Avsnitt Avsnittsnummer från tillgångens metadata. Gäller endast tv-/filmpartners.
Avsnittsnamn Titeln på avsnittet från tillgångens metadata. Gäller endast tv-/filmpartners.
Utgivningsdatum Utgivningsdatumet från tillgångens metadata. Gäller endast tv-/filmpartners.
Kod för HFA-låt HFA-id:t från tillgångens metadata. Gäller endast musikpartners.
ISRC ISRC-id:n från alla ägare från tillgångens metadata. Gäller endast musikpartners.
GRid Uppgifter om GRid från tillgångens metadata. Gäller endast musikpartners.
Artist Artistnamnet från tillgångens metadata. Gäller endast musikpartners.
Album Albumnamnet från tillgångens metadata. Gäller endast musikpartners.
Skivbolag Namnet på skivbolaget från tillgångens metadata. Gäller endast musikpartners.
ISWC ISWC-id från tillgångens metadata. Gäller endast musikpartners.
Låtskrivare Namnen på låtskrivarna från tillgångens metadata. Gäller endast musikpartners.
UPC UPC-id:t från tillgångens metadata. Gäller endast musikpartners.
Kvalificering för Shorts Det här fältet anger om en video är en YouTube Shorts-video.