Claimrapport

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.

In het claimrapport vinden partners de claims die actief, inactief en in behandeling zijn voor items in Content Manager.

Dit kunnen claims zijn voor privé-, verborgen en geblokkeerde video's. In het rapport staan ook de kenmerken en instellingen van elke claim, zoals het toegepaste beleid, het type claim de oorsprong en meer.

Het claimrapport is dagelijks beschikbaar.

Het rapport downloaden

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Rapporten in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Claims.
  4. Klik in de kolom Rapporten downloaden op de versienaam en selecteer het rapport om het te downloaden.
Opmerking: Als een veld meer dan één item bevat, worden de items gescheiden door een sluisteken (|).

Inhoud van het rapport

VELD BESCHRIJVING
Claim-ID De door YouTube gegenereerde ID voor de gekoppelde claim.
Claimstatus Geeft aan of de status van een claim ACTIEF, INACTIEF of IN BEHANDELING is.
Statusgegevens van claim De statusgegevens van een claim, bijvoorbeeld HANDMATIG_GESLOTEN.
Oorsprong van claim De methode waarmee een claim tegen een video is gemaakt.
Claimtype Geeft aan of het audio-, visuele of audiovisuele aspect van de video is geclaimd.
Item-ID De door YouTube gegenereerde item-ID die aan de claim is gekoppeld.
Video-ID De door YouTube gegenereerde video-ID van de geclaimde video.
Uploader De naam van de YouTube-gebruiker die de geclaimde video heeft geüpload.
Kanaal-ID De door YouTube gegenereerde kanaal-ID voor het kanaal dat de geclaimde video heeft gepubliceerd.
Weergavenaam van kanaal De weergavenaam van het kanaal dat de geclaimde video heeft gepubliceerd.
Videotitel Titel van de geclaimde video.
Weergaven Het aantal weergaven van de geclaimde video.
Overeenkomstduur De totale overeenkomstduur van een claim.
Langste overeenkomst Het langste overeenkomende gedeelte van een claim
Contenttype Het muziekcontenttype van de geclaimde video.Alleen relevant voor muziekpartners.
Video-ID van referentie De door YouTube gegenereerde video-ID van een referentie. Alleen van toepassing als de claim is gekoppeld aan een referentie die op basis van een YouTube-video is gemaakt.
Referentie-ID De door YouTube gegenereerde ID van de referentie die aan een claim is gekoppeld. Dit veld is leeg voor claims die door partners zijn geüpload.
ID van claimbeleid De unieke ID van een toegepast beleid, momenteel beschikbaar in de API. Deze informatie wordt niet in Studio Content Manager getoond.
ID van itembeleid De unieke ID van een eigenaarsbeleid, momenteel beschikbaar in de API. Deze informatie wordt niet in Studio Content Manager getoond.
Claimbeleid Inkomsten genereren Gebieden met Inkomsten genereren als toegepast claimbeleid. Land-/regiocode van 2 letters.
Claimbeleid Monitoren Gebieden met Monitoren als toegepast claimbeleid. Land-/regiocode van 2 letters.
Claimbeleid Blokkeren Gebieden met Blokkeren als toegepast claimbeleid. Land-/regiocode van 2 letters.
Itembeleid Inkomsten genereren Gebieden met als eigenaarsbeleid Inkomsten genereren. Land-/regiocode van 2 letters.
Itembeleid Monitoren Gebieden met Monitoren als eigenaarsbeleid. Land-/regiocode van 2 letters.
Itembeleid Blokkeren Gebieden met Blokkeren als eigenaarsbeleid. Land-/regiocode van 2 letters.
Aanmaakdatum van claim De datum waarop de claim is gemaakt.
Uploaddatum van video De datum waarop de geclaimde video is gepubliceerd.
Aangepaste ID Het optionele metadataveld waarmee een specifiek item wordt geïdentificeerd. Dit is meestal een interne code. Andere partners kunnen je aangepaste ID's niet zien.
Duur van de video (s) De lengte van de geclaimde video in seconden.
Itemtitel De titel van het item dat aan de claim is gekoppeld.
Itemlabels Een lijst met itemlabels die aan het item zijn gekoppeld.
TMS De TMS-ID die in de metadata van het item wordt vermeld. Alleen relevant voor tv-/filmpartners.
Regisseur Informatie over de regisseur die in de metadata van het item wordt vermeld. Alleen relevant voor tv-/filmpartners.
Seizoen Het nummer van het seizoen dat in de metadata van het item wordt vermeld. Alleen relevant voor tv-/filmpartners.
Nummer van aflevering Het nummer van de aflevering dat in de metadata van het item wordt vermeld. Alleen relevant voor tv-/filmpartners.
Titel van aflevering De titel van de aflevering die in de metadata van het item wordt vermeld. Alleen relevant voor tv-/filmpartners.
Releasedatum De releasedatum die in de metadata van het item wordt vermeld. Alleen relevant voor tv-/filmpartners.
HFA-nummercode De HFA-ID die in de metadata van het item wordt vermeld. Alleen relevant voor muziekpartners.
ISRC De ISRC-ID's van alle eigenaren die in de metadata van het item worden vermeld. Alleen relevant voor muziekpartners.
GRid De GRid-informatie die in de metadata van het item wordt vermeld. Alleen relevant voor muziekpartners.
Artiest De artiestennaam die in de metadata van het item wordt vermeld. Alleen relevant voor muziekpartners.
Album De albumnaam die in de metadata van het item wordt vermeld. Alleen relevant voor muziekpartners.
Platenmaatschappij Naam van de platenmaatschappij die in de metadata van het item wordt vermeld. Alleen relevant voor muziekpartners.
ISWC De ISWC-ID die in de metadata van het item wordt vermeld. Alleen relevant voor muziekpartners.
Schrijvers De namen van schrijvers die in de metadata van het item worden vermeld. Alleen relevant voor muziekpartners.
UPC De UPC-ID die in de metadata van het item wordt vermeld. Alleen relevant voor muziekpartners.
Geschiktheid voor Shorts Dit veld geeft aan of een video een YouTube Short is.