Se på YouTube på en smart-TV ved å tilknytte enhetene dine

Når du ser på YouTube på en smart-TV, kan du se videoer på en større skjerm med bedre bilde- og lydkvalitet.

Slik logger du på YouTube på TV-en

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan knytte enheter til smart-TV-en:

• Casting: Bruk telefonen, nettbrettet eller datamaskinen for å caste en YouTube-video til TV-en og se den på en større skjerm.
  • Sammenkobling: Når du ser på YouTube på TV-en, må du koble telefonen til TV-en for å fortsette å styre videoene fra telefonen.
  • Med en TV-kode: Hvis telefonen og TV-en er koblet til forskjellige wifi-nettverk, kan du knytte dem sammen med en TV-kode og caste videoen til TV-en.

Hvis du ikke bruker en datamaskin eller en TV-kode til å koble til, må du sørge for at du har lastet ned YouTube-appen på telefonen eller nettbrettet.

Merk:
  • Hvis du abonnerer på YouTube TV og ønsker å se YouTube TV på TV-en din, finner du mer informasjon om dette i brukerstøtten for YouTube TV.
  • Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige med administrerte kontoer på YouTube.
  • Hvis du er logget på en YouTube Kids-profil i YouTube-appen på en smart-TV, strømmeenhet eller spillkonsoll, får du kanskje en feilmelding når du prøver å caste en video. Hvis du får en feilmelding, kan du bytte til en annen profil.

Cast YouTube til en smart-TV eller strømmeenhet

Med Cast-funksjonen  kan du bruke telefonen, nettbrettet eller datamaskinen til å styre YouTube-opplevelsen på TV-en. Hvis du vil caste fra en mobilenhet eller et nettbrett, må du laste ned YouTube-appen. Du kan ikke caste fra youtube.com i en mobilnettleser.

Slik caster du YouTube til en smart-TV eller strømmeenhet

Begynn å caste

Slik kobler du enheten til en smart-TV eller strømmeenhet:

1. Sørg for at Android-enheten og smart-TV-en eller strømmeenheten er koblet til det samme wifi-nettverket.
  2. Åpne YouTube-appen på smart-TV-en eller strømmeenheten.
  3. Åpne YouTube-appen på telefonen eller nettbrettet.
  4. Velg videoen du vil se på, og trykk på casteikonet i videospilleren.
  5. Velg smart-TV-en eller strømmeenheten du vil caste til, og vent til den er tilkoblet. Når tilkoblingen er opprettet, spilles videoen av på TV-en eller strømmeenheten.

Stopp castingen

Slik kobler du enheten fra en smart-TV eller strømmeenhet:

1. Trykk på casteikonet .
  2. Trykk på Stopp castingen for å koble fra enheten.

Koble YouTube til telefonen eller nettbrettet

Med tilkobling kan du knytte YouTube på en smart-TV eller strømmeenhet til telefonen eller nettbrettet. For å koble til en enhet må du være logget på med samme Google-konto på TV-en som på telefonen eller nettbrettet.

Slik kobler du sammen telefonen og TV-en mens du ser på YouTube

Koble til

Slik kobler du en mobilenhet til en smart-TV eller strømmeenhet:

1. Slå på smart-TV-en eller strømmeenheten.
  2. Åpne YouTube-appen på mobilenheten eller nettbrettet.
    • Merk: Sørg for at du er logget på den samme Google-kontoen på TV-en og mobilenheten.
  3. Når du blir bedt om det, trykker du på Koble til for å koble mobilenheten til TV-en.
    • Hvis det ikke dukker opp noe forgrunnsvindu, eller hvis du lukker det ved et uhell, kan du koble til ved å caste eller bruke en TV-kode.
  4. Videospilleren åpnes i appen på telefonen eller nettbrettet, som betyr at du er koblet til TV-en eller strømmeenheten.

Koble fra

Slik kobler du en mobilenhet fra en smart-TV eller strømmeenhet:

1. Trykk på casteikonet .
  2. Deretter trykker du på KOBLE FRA.

Koble YouTube til TV-en med en TV-kode

Når du har knyttet telefonen eller nettbrettet til smart-TV-en eller strømmeenheten med en TV-kode, kan du se på YouTube på TV-en når du ikke er koblet til wifi. Bruk telefonen eller nettbrettet til å spille av innhold på TV-en eller strømmeenheten.

TV-koder er ikke tilgjengelige for datamaskiner. Hvis du bruker en datamaskin for å koble til TV-en eller strømmeenheten, må du caste i stedet.

Slik kobler du til YouTube på TV-en med en kode

Tilknytt enheter med en TV-kode

1. Åpne YouTube-appen på smart-TV-en eller strømmeenheten.
  2. Gå til Innstillinger .
  3. Rull til Tilknytt med TV-kode. En blå TV-kode vises på TV-en. Denne koden består bare av tall.
  4. Åpne YouTube-appen på en telefon eller et nettbrett.
  5. Trykk på casteikonet .
  6. Trykk på Tilknytt med TV-kode .
Skriv inn den blå TV-koden som vises på TV-en, og trykk på TILKNYTT.

Koble fra enheter og koble dem til igjen

Når du har tilknyttet enheter med en TV-kode, kan du koble dem fra og til igjen for å spille av innhold fra enheten på TV-en.

Koble en tilknyttet enhet fra TV-en

1. Trykk på casteikonet .
  2. Trykk på Koble fra.

Koble en tilknyttet enhet til TV-en på nytt

1. Åpne YouTube på smart-TV-en.
  2. Åpne YouTube-appen på en telefon eller et nettbrett.
  3. Trykk på profilbildet ditt .
  4. Trykk på Innstillinger .
  5. Trykk på Generelt.
  6. Trykk på Se på TV.
  7. Finn TV-enheten som tidligere var tilknyttet, og klikk på TILKNYTT.

Fjern tilknytningen til enheter som ble tilknyttet med TV-kode

Hvis du ikke lenger vil bruke telefonen eller nettbrettet med smart-TV-en eller strømmeenheten, kan du fjerne tilknytningen. Du må bruke en ny kode hvis du vil gjenopprette tilknytningen til en enhet du har fjernet.

Du kan fjerne tilknyttede enheter via

• smart-TV-en/strømmeenheten ELLER
  • telefonen/nettbrettet

Du kan ikke fjerne tilknytningen til enheter enkeltvis. Hvis du fjerner tilknytningen til én enhet, fjernes alle tilknyttede enheter.

Fjern tilknytningen via en smart-TV eller strømmeenhet

1. Åpne YouTube-appen på en smart-TV eller strømmeenhet.
  2. Gå til Innstillinger .
  3. Velg Tilknyttede enheter.
  4. Velg Fjern tilknytningen til alle enheter for å fjerne tilknytningen til alle enhetene samtidig.

Fjern tilknytningen på en telefon eller et nettbrett

1. Åpne YouTube-appen på en telefon eller et nettbrett.
  2. Trykk på profilbildet ditt .
  3. Trykk på Innstillinger .
  4. Trykk på Generelt.
  5. Trykk på Se på TV.
  6. Trykk på Slett enheter.
  7. Trykk på SLETT for å fjerne den tilknyttede smart-TV-en eller strømmeenheten.

Bla gjennom YouTube på en smart-TV eller strømmeenhet

Bruk YouTube-appen som fjernkontroll

1. Trykk på casteikonet .
  2. Trykk på Fjernkontroll .
  3. Bruk fjernkontrollen på skjermen til å styre casteopplevelsen.

Bruk en smart-TV-fjernkontroll

• Prøv å bruke fjernkontrollen til TV-en til å styre casteopplevelsen. De fleste TV-fjernkontroller støttes uten videre konfigurering.
  • Hvis fjernkontrollen ikke fungerer, kan du sjekke brukerhåndboken til smart-TV-en din for å se om den har CEC-støtte. Hvis TV-en har støtte for CEC, følger du instruksjonene i brukerhåndboken for å slå det på. Så kan du prøve å bruke fjernkontrollen til å styre castingen.

Styr castingen med stemmen

1. Åpne en video i YouTube-appen.
  2. Trykk på casteikonet .
  3. Trykk på mikrofonen .
  4. Snakk inn i enheten for å styre castingen.

Stemmestyring er ikke tilgjengelig på alle enheter.