YouTube kijken op je smart-tv door je apparaten te koppelen

Als je YouTube kijkt op je smart-tv, speel je video's af op een groter scherm met een betere beeld- en geluidskwaliteit.

Inloggen bij YouTube op je tv

In dit artikel ontdek je hoe je je apparaten aan je smart-tv koppelt:

• Casten: gebruik je telefoon, tablet of computer om een YouTube-video naar je tv te casten en die op een groter scherm te bekijken.
  • Koppelen: als je YouTube op je tv kijkt, koppel je je telefoon met je tv om de video's vanaf je telefoon te blijven bedienen.
  • Met een tv-code: als je telefoon en tv zijn verbonden met verschillende wifi-netwerken, kun je ze koppelen met een tv-code en je video casten naar je tv.

Als je geen tv-code of computer gebruikt om te koppelen, check je of de YouTube-app is gedownload op je telefoon of tablet.

Opmerkingen:

YouTube casten naar je smart-tv of streamingapparaat

Met Casten  gebruik je je telefoon, tablet of computer om YouTube te bedienen op je tv. Download de YouTube-app als je wilt casten vanaf een mobiele telefoon of tablet. Je kunt niet casten vanaf youtube.com in een mobiele browser.

YouTube casten naar je smart-tv of streamingapparaat

Casten starten

Zo maak je een koppeling met je smart-tv of streamingapparaat:

1. Zorg dat je computer en smart-tv of streamingapparaat verbinding hebben met hetzelfde wifi-netwerk.
  2. Open de YouTube-app op je smart-tv of streamingapparaat.
  3. Ga naar youtube.com in de browser op je computer.
  4. Open de video die je wilt bekijken en klik in de videospeler op Casten .
  5. Kies het apparaat waarnaar je wilt casten en wacht tot de apparaten zijn gekoppeld. Daarna speelt de video af op je tv of streamingapparaat.

Casten stoppen

Zo kun je je smart-tv of streamingapparaat ontkoppelen:

1. Klik op Casten .

2. Klik op Casten stoppen om het apparaat te ontkoppelen.
Opmerking: Sommige functies zijn niet beschikbaar als je cast vanuit je browser. Cast met de YouTube-app als je geavanceerde functies wilt gebruiken.

YouTube koppelen aan je telefoon of tablet

Door te koppelen, verbind je YouTube op je smart-tv of streamingapparaat met je telefoon of tablet. Zorg dat je op de tv en je telefoon of tablet bent ingelogd met hetzelfde Google-account om een apparaat te kunnen koppelen.

Je telefoon en tv koppelen terwijl je YouTube kijkt

Koppelen

Zo koppel je een mobiel apparaat aan je smart-tv of streamingapparaat:

1. Zet je smart-tv of streamingapparaat aan.
  2. Open de YouTube-app op je mobiele telefoon of tablet.
    • Opmerking: Zorg dat je op je tv en je mobiele telefoon bent ingelogd op hetzelfde Google-account.
  3. Tik op Koppelen om je mobiele apparaat aan je tv te koppelen als dat wordt gevraagd.
    • Als je geen pop-up krijgt of als je deze per ongeluk sluit, maak je verbinding via Casten of een tv-code.
  4. De videospeler in de app op je telefoon of tablet wordt geopend, en toont daarmee dat je verbinding hebt met je tv of streamingapparaat.

Ontkoppelen

Zo ontkoppel je een mobiel apparaat van je smart-tv of streamingapparaat:

1. Tik op Casten .
  2. Tik dan op ONTKOPPELEN.

YouTube koppelen met je tv via een tv-code

Als je je telefoon of tablet koppelt met je smart-tv of streamingapparaat via een tv-code, kun je YouTube ook op je tv kijken als je geen verbinding hebt met wifi. Gebruik je telefoon of tablet om content op je tv of streamingapparaat af te spelen.

De tv-code is niet beschikbaar op computers. Gebruik Casten als je een computer gebruikt om verbinding te maken met je tv of streamingapparaat.

YouTube aan je tv koppelen met een code

Apparaten koppelen met een tv-code

1. Open de YouTube-app op je smart-tv of streamingapparaat.
  2. Ga naar Instellingen .
  3. Scroll naar Koppelen met tv-code. Er verschijnt een blauwe code op je tv. Deze code bestaat alleen uit cijfers.
  4. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  5. Tik op Casten .
  6. Tik op Koppelen met tv-code .
Vul de blauwe code in die op je tv staat en tik op KOPPELEN.

Je apparaten ontkoppelen en opnieuw koppelen

Als je apparaten hebt gekoppeld via een tv-code, ontkoppel je ze en koppel je ze later opnieuw om content van je apparaat af te spelen op je tv.

Een gekoppeld apparaat en je tv ontkoppelen

1. Tik op Casten .
  2. Tik op Ontkoppelen.

Een gekoppeld apparaat opnieuw koppelen aan je tv

1. Start YouTube op je smart-tv.
  2. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  3. Tik op je profielfoto .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Tik op Algemeen.
  6. Tik op Op tv bekijken.
  7. Zoek het tv-apparaat dat je eerder hebt gekoppeld en klik op KOPPELEN.

Apparaten ontkoppelen die zijn gekoppeld met een tv-code

Als je je telefoon of tablet niet meer wilt gebruiken met je smart-tv of streamingapparaat, ontkoppel je ze. Nadat een apparaat is verwijderd, heb je een nieuwe code nodig om het apparaat opnieuw te koppelen.

Je verwijdert gekoppelde apparaten via je:

• Smart-tv of streamingapparaat
  • Telefoon of tablet

Je kunt apparaten niet afzonderlijk ontkoppelen. Als je één apparaat ontkoppelt, verwijder je daarmee alle gekoppelde apparaten.

Ontkoppelen via je smart-tv of streamingapparaat

1. Open de YouTube-app op je smart-tv of streamingapparaat.
  2. Ga naar Instellingen .
  3. Selecteer Gekoppelde apparaten.
  4. Selecteer Alle apparaten ontkoppelen om alle apparaten tegelijk te ontkoppelen.

Ontkoppelen via je telefoon of tablet

1. Open de YouTube-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik op je profielfoto .
  3. Tik op Instellingen .
  4. Tik op Algemeen.
  5. Tik op Op tv bekijken.
  6. Tik op Apparaten verwijderen.
  7. Tik op VERWIJDEREN om je gekoppelde smart-tv of streamingapparaat te verwijderen.

Door YouTube browsen op je smart-tv of streamingapparaat

De YouTube-app als afstandsbediening gebruiken

1. Tik op Casten .
  2. Tik op Afstandsbediening .
  3. Gebruik de afstandsbediening op het scherm om te casten.

De afstandsbediening van je smart-tv gebruiken

• Je kunt ook de afstandsbediening van je tv gebruiken om te casten. Bij de meeste tv-afstandsbedieningen hoef je hiervoor niets in te stellen.
  • Als je afstandsbediening niet werkt, check je in de handleiding van je smart-tv of CEC wordt ondersteund. Wordt dit ondersteund, dan volg je de instructies in de handleiding om CEC aan te zetten en probeer je het opnieuw.

Spraakbediening gebruiken om te casten

1. Open een video in de YouTube-app.
  2. Tik op Casten .
  3. Tik op de microfoon .
  4. Spreek in je apparaat om de castfuncties te gebruiken.

Spraakbediening is niet op alle apparaten beschikbaar.