YouTuben katsominen älytelevisiosta laitelinkityksen kautta

Kun katsot YouTubea älytelevision kautta, näet videot isommalta näytöltä ja voit nauttia paremmasta kuvan- ja äänenlaadusta.

YouTubeen kirjautuminen televisiossa

Tästä artikkelista näet eri tavat laitteiden linkittämiseksi älytelevisioon:

• Striimaus: Striimaa YouTube-video television isommalle näytölle puhelimelta, tabletilta tai tietokoneelta.
  • Laitepari: Kun katsot YouTubea televisiosta, yhdistä puhelin televisioon laiteparin kautta, niin voit ohjata videoita puhelimella.
  • TV-koodi: Jos puhelin ja TV eivät ole samassa Wi-Fi-verkossa, voit kuitenkin yhdistää ne TV-koodilla. Tämän jälkeen voit striimata videoita televisioon.

Jos et käytä yhdistämiseen TV-koodia tai tietokonetta, tarvitset puhelimeen tai tablettiin YouTube-sovelluksen.

Hyvä huomata

YouTuben striimaus älytelevisioon tai striimauslaitteeseen

Striimausominaisuuden avulla voit ohjata YouTubea televisiosta puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Jos haluat striimata sisältöä mobiililaitteelta tai tabletilta, lataa YouTube-sovellus. Et voi striimata videoita mobiiliselaimella osoitteesta youtube.com.

YouTuben striimaus älytelevisioon tai striimauslaitteeseen

Striimauksen aloittaminen

Näin muodostat yhteyden älytelevisioon tai striimauslaitteeseen:

1. Varmista, että tietokone on samassa Wi-Fi-verkossa kuin älytelevisio tai striimauslaite.
  2. Avaa älytelevision tai striimauslaitteen YouTube-sovellus.
  3. Mene tietokoneen selaimella osoitteeseen youtube.com
  4. Avaa katsottava video ja klikkaa videosoittimesta striimauskuvaketta .
  5. Valitse laite, johon haluat striimata, ja odota yhteyttä. Kun yhteys on muodostettu, video alkaa pyöriä TV:ssä tai striimauslaitteessa.

Striimauksen lopettaminen

Näin katkaiset yhteyden älytelevisioon tai striimauslaitteeseen:

1. Klikkaa striimauskuvaketta .

2. Katkaise yhteys klikkaamalla Lopeta striimaus.
Huom. Kaikki ominaisuudet eivät ole käytettävissä, kun striimaat selaimesta. Saat lisäominaisuudet käyttöön striimaamalla YouTube-sovelluksesta.

YouTuben yhdistäminen puhelimeen tai tablettiin laiteparilla

Laiteparin avulla voit linkittää älytelevision tai striimauslaitteen YouTuben puhelimeen tai tablettiin. Jotta voit muodostaa laiteparin, sinun pitää olla kirjautuneena televisiossa samalle Google-tilille kuin puhelimella tai tabletilla.

Puhelimen ja TV:n yhdistäminen YouTubea katsellessa

Laiteparin muodostaminen

Näin yhdistät mobiililaitteen älytelevisioon tai striimauslaitteeseen laiteparin kautta:

1. Käynnistä älytelevisio tai striimauslaite.
  2. Avaa YouTube-sovellus mobiililaitteella tai tabletilla.
    • Huom. Varmista, että olet kirjautunut samalle Google-tilille televisiolla ja mobiililaitteella.
  3. Kun muodostat laiteparia mobiililaitteen ja television välille, napauta pyydettäessä Yhdistä.
    • Jos et näe ponnahdusikkunaa tai suljet sen vahingossa, muodosta yhteys striimaamalla tai TV-koodilla.
  4. Videosoitin avautuu puhelimen tai tabletin sovellukseen merkkinä siitä, että yhteys televisioon tai striimauslaitteeseen on muodostettu.

Laiteparin poistaminen

Näin poistat älytelevision tai striimauslaitteen kanssa muodostetun laiteparin mobiililaitteelta:

1. Napauta striimauskuvaketta .
  2. Valitse sitten KATKAISE YHTEYS.

YouTuben yhdistäminen televisioon TV-koodilla

Kun yhdistät puhelimen tai tabletin älytelevisioon tai striimauslaitteeseen TV-koodilla, voit katsoa YouTubea televisiosta ilman Wi-Fi-yhteyttä. Tällöin voit ohjata katselua televisiosta tai striimauslaitteesta puhelimella tai tabletilla.

TV-koodia ei voi käyttää tietokoneella. Tietokone pitää yhdistää televisioon tai striimauslaitteeseen striimauksen kautta.

YouTuben yhdistäminen televisioon koodin avulla

Laitteiden yhdistäminen TV-koodilla

1. Avaa älytelevision tai striimauslaitteen YouTube-sovellus.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Siirry kohtaan Yhdistä TV-koodilla. Televisioon tulee näkyviin sininen TV-koodi. Koodi sisältää vain numeroita.
  4. Avaa puhelimen tai tabletin YouTube-sovellus.
  5. Napauta striimauskuvaketta .
  6. Valitse Yhdistä TV-koodilla .
Lisää televisiossa näkyvä sininen TV-koodi ja napauta LINKITÄ.

Laiteyhteyden katkaiseminen ja muodostaminen uudelleen

Kun olet yhdistänyt laitteesi TV-koodilla, voit katkaista yhteyden ja muodostaa sen uudelleen. Näin voit katsoa laitteen sisältöä televisiosta.

Linkitetyn laitteen TV-yhteyden katkaiseminen

1. Napauta striimauskuvaketta .
  2. Napauta Katkaise yhteys.

Linkitetyn laitteen yhdistäminen uudelleen televisioon

1. Käynnistä älytelevision YouTube-sovellus.
  2. Avaa puhelimen tai tabletin YouTube-sovellus.
  3. Napauta profiilikuvaasi .
  4. Valitse Asetukset .
  5. Valitse Yleiset.
  6. Napauta Katso TV:ssä.
  7. Etsi aiemmin linkitetty TV-laite ja klikkaa LINKITÄ.

TV-koodilla yhdistettyjen laitteiden linkityksen poistaminen

Jos et enää halua käyttää puhelinta tai tablettia älytelevisiossa tai striimauslaitteessa, voit poistaa linkityksen. Poistetun laitteen voi yhdistää takaisin vain uudella koodilla.

Linkitettyjä laitteita voi poistaa

• älytelevisiolla tai striimauslaitteella
  • puhelimella tai tabletilla.

Linkitettyjä laitteita ei voi poistaa yksitellen. Kun linkitys poistetaan yhdestä laitteesta, myös yhteys muihin laitteisiin katkeaa.

Laiteyhteyden katkaiseminen älytelevisiosta tai striimauslaitteesta

1. Avaa älytelevision tai striimauslaitteen YouTube-sovellus.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Yhdistetyt laitteet.
  4. Voit poistaa kaikkien laitteiden linkityksen kerralla valitsemalla Irrota kaikki yhdistetyt laitteet.

Laiteyhteyden katkaiseminen puhelimesta ja tabletista

1. Avaa puhelimen tai tabletin YouTube-sovellus.
  2. Napauta profiilikuvaasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Napauta Yleiset.
  5. Valitse Katso TV:ssä.
  6. Napauta Poista laitteet.
  7. Poista yhdistetty älytelevisio tai striimauslaite valitsemalla POISTA.

YouTuben selaaminen älytelevisiolla tai striimauslaitteella

YouTube-sovellus kaukosäätimenä

1. Napauta striimauskuvaketta .
  2. Napauta Kaukosäädin .
  3. Ohjaa striimausta näytöllä näkyvän kaukosäätimen avulla.

Älytelevision kaukosäädin

• Yritä hallita striimausta televisiosi kaukosäätimellä. Useimpia TV-kaukosäätimiä tuetaan, eikä erillistä asennusta tarvita.
  • Jos kaukosäätimesi ei toimi, tarkista älytelevisiosi käyttöoppaasta, onko siinä CEC-tuki. Jos on, laita CEC päälle oppaan ohjeiden mukaisesti ja kokeile ohjata striimausta kaukosäätimellä.

Striimauksen hallinta ääniohjauksella

1. Avaa video YouTube-sovelluksessa.
  2. Napauta striimauskuvaketta .
  3. Napauta mikrofonikuvaketta .
  4. Ohjaa striimausta puhumalla laitteeseen.

Ääniohjaus ei välttämättä ole käytettävissä kaikilla laitteilla.