Autoplay op de homepage gebruiken op bepaalde apparaten

Je kunt videovoorbeelden en video's bekijken terwijl je in de YouTube-app op het tabblad Home browst. Als je door je Home-feed scrollt, worden video's gedempt afgespeeld en wordt ondertiteling automatisch ingeschakeld. Zo kun je gemakkelijk voorbeelden van verschillende video's bekijken terwijl je de app verkent.

Als je de muisaanwijzer op de thumbnail van een video plaatst, krijg je een voorbeeld van drie seconden te zien.

Opmerking: Als je een video gedurende een bepaalde tijd bekijkt terwijl je browst, kan deze in je kijkgeschiedenis worden opgenomen. Lees meer informatie over hoe je je kijkgeschiedenis beheert.

Autoplay op de homepage in- of uitschakelen:

1. Selecteer je profielfoto  .
  2. Tik op Instellingen Instellingen .
  3. Tik op Gedempt afspelen in feeds.
  4. Schakel de functie in (alleen bij wifi) of uit.
Opmerking: Autoplay op de homepage is mogelijk de standaardinstelling als je wifi of mobiele data gebruikt. Als je de instellingen voor autoplay op de homepage wilt aanpassen, open je Instellingen Instellingen en selecteer je de gewenste optie:
  • Bij wifi-verbindingen en mobiele-dataverbindingen gebruiken
  • Alleen bij wifi-verbindingen gebruiken
  • Autoplay op de homepage uitschakelen
Voor Premium-gebruikers op Android is deze functie alleen beschikbaar voor app-versie 13.10 en hoger en OS-versie 6.0 en hoger. Voor gebruikers op Android die met advertenties kijken, is de functie alleen beschikbaar voor app-versie 13.30 en hoger en OS-versie 6.0 en hoger.