Autoplay op de homepage gebruiken op bepaalde apparaten

Als je YouTube Premium-lid bent en een Android-apparaat hebt (versie 6.0 of hoger), kun je video's bekijken terwijl je in de YouTube-app op het tabblad Home browst. Wanneer je door je Home-feed scrolt, worden video's gedempt afgespeeld en worden ondertitels automatisch ingeschakeld. Zo kun je gemakkelijk voorbeelden van verschillende video's bekijken terwijl je de app verkent.

Opmerking: Als je een video gedurende een bepaalde tijd bekijkt terwijl je browst, kan deze in je kijkgeschiedenis worden opgenomen. Meer informatie over hoe je je kijkgeschiedenis beheert.

Autoplay op de homepage in- of uitschakelen:

1. Selecteer je profielfoto.
  2. Tik op Instellingen
  3. Tik op Autoplay.
  4. Schakel Autoplay op de homepage in of uit.
Opmerking: Autoplay op de homepage werkt standaard, of je nu wifi of mobiele data gebruikt. Als je autoplay op de homepage wilt aanpassen, open je Instellingen en selecteer je de gewenste optie:
  • Bij wifi-verbindingen en mobiele-dataverbindingen gebruiken
  • Alleen bij wifi-verbindingen gebruiken
  • Autoplay op de homepage uitschakelen
Deze functie is alleen beschikbaar voor versie 13.10 en hoger van de Android-app en versie 6.0 en hoger van het Android-besturingssysteem.