Je locatie taggen op video's en livestreams

Als je je locatie tagt op je video's en livestreams, kunnen kijkers je video's vinden aan de hand van die locatie. Ook kunnen ze andere video's met dezelfde locatietag bekijken.

Je kunt getagde locaties bekijken op de weergavepagina van je video's. Kijkers zien de tag op je openbare video's en op verborgen video's of privévideo's die je met hen deelt. Als je kijkers op Locatie klikken, kunnen ze naar openbare video's met dezelfde locatietag zoeken.

Je locatie taggen in video's en livestreams 📍

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Een video taggen in YouTube Studio

1. Open YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik bovenaan op het tabblad Live of Uploads.
  4. Klik op de titel of thumbnail van een video.
  5. Klik op Meer opties.
  6. Zoek onder Videolocatie een locatie om te taggen.
  7. Selecteer de locatie en klik rechtsboven op Opslaan.