Finn musikk fra artister du liker

Du kan abonnere på musikkartister for å holde deg oppdatert på ny musikk, nye videoer og nye turneer via varsler fra vedkommendes kanaler.

Abonner på en artist

Du kan abonnere på artister på lik linje med andre skapere på YouTube. Dette kan du gjøre på følgende måte:

1. Logg på YouTube.
  2. Gå til en video fra en artist du liker.
  3. Klikk eller trykk på ABONNER under videospilleren.

Når du har abonnert på en artist, dukker nye videoer fra denne artisten opp i abonnementsfeeden din. Finn ut mer om hvordan du abonnerer på kanaler. Du kan også abonnere på artister via kanalsider.

Typer kanaler en artist kan ha

Artister kan ha flere typer kanaler på YouTube:

• En kanal artisten administrerer selv.
  • En partnerkanal som administreres av en YouTube Music-distribusjonspartner (for eksempel et plateselskap).
  • En emnekanal som genereres automatisk av YouTube. Denne typen kanaler har navn i formatet «Artistnavn – emne», og i Info-delen på kanalen står det at kanalen er automatisk generert av YouTube. Nedenfor kan du finne ut mer om automatisk genererte emnekanaler for artister.
  • En offisiell artistkanal Note er en samling av musikk og videoer fra en artist, hentet fra samtlige av artistens YouTube-kanaler. Du finner den offisielle artistkanalen til en artist når du søker etter vedkommende på YouTube. Du kan også finne den ved å se på en av artistens offisielle musikkvideoer. Finn ut mer om offisielle artistkanaler.

Hvis du allerede abonnerer på emne- eller partnerkanalen til en artist, overføres abonnementet ditt automatisk til den offisielle artistkanalen når den opprettes. Alle varsler kommer da fra den offisielle artistkanalen. Finn ut mer om varsler fra artister nedenfor.

Når du abonnerer på den offisielle artistkanalen til en artist, deaktiveres abonnementet ditt på vedkommendes emne- og partnerkanal. Det betyr at du ikke lenger finner disse kanalene i Abonnementer-listen din. Det er fortsatt mulig å finne artistens emne- eller partnerkanal i søk, men Abonner-knappen vises ikke lenger for disse kanalene.

Som alltid kan du administrere abonnementene på alle kanaler du abonnerer på, inkludert offisielle artistkanaler.

Varsler fra artister

Når du begynner å abonnere på en kanal, kan det hende at du får varsler når kanalen publiserer nye videoer. Som standard sender vi deg bare fremhevede varsler fra kanalene du abonnerer på. Finn ut hvordan du administrerer varslene dine.

Hvis den aktuelle artisten har en offisiell artistkanal, mottar du bare varsler fra den offisielle artistkanalen i abonnementsfeeden din.

Hva slags varsler du mottar fra den offisielle artistkanalen, avhenger av varslingsinnstillingene du brukte for andre kanaler fra denne artisten.

• Hvis du har angitt at du vil ha bjellevarsler fra den offisielle artistkanalen, får du bjellevarsler uavhengig av hva du har valgt for de andre kanalene.
  • Hvis du har angitt at du vil ha fremhevede varsler fra den offisielle artistkanalen, får du fremhevede varsler uavhengig av hva du har valgt for de andre kanalene.
  • Hvis du har en annen type varslingsinnstilling for den offisielle artistkanalen og du har angitt at du vil ha bjellevarsler eller ingen varsler fra partnerkanalen, overføres varslingsinnstillingene fra partnerkanalen til den offisielle artistkanalen.
  • Innstillinger fra emnekanaler påvirker ikke varslingsinnstillingene for den offisielle artistkanalen.

Automatisk genererte emnekanaler for artister

Det kan hende du ser både en emnekanal og en offisiell artistkanal i søkeresultatene. En emnekanal genereres automatisk av YouTube og har navn i formatet «Artistnavn – emne». Hvis en artist ikke har en offisiell artistkanal, kan du abonnere på emnekanalen i stedet. Da legges emnekanalen til i Abonnementer-listen din, men ingen videoer dukker opp i abonnementsfeeden din. Du får ikke varsler fra emnekanaler.

Hvis du selv er artist og har en emnekanal, anbefaler vi at du konfigurerer en offisiell artistkanal.

Hvordan avgjør YouTube om en artist skal få en automatisk generert emnekanal?

Emnekanaler opprettes for artister som har en betydelig tilstedeværelse på YouTube. Hvis en artist ikke har en emnekanal, kan det skyldes følgende:

• Det finnes bare noen få videoer fra artisten.
  • Artistens videoer har få avspillinger.
  • Artistens videoer overholder ikke kvalitetsstandardene til YouTube.
Hvordan bestemmer YouTube hva slags innhold som skal inkluderes på emnekanalen til en artist?

YouTube bruker algoritmer til å finne ut hva som er de sentrale emnene i en video, og bruker denne informasjonen til å lage videosamlinger for artisten. Emnekanaler kan omfatte innhold fra artistkanaler så vel som brukergenerert innhold. YouTube formidler ingen redaksjonelle meninger gjennom disse kanalene.